reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Bylismy na kontroli obojczyka- ruchomosc prawidlowa :) mały przez 8 dni przybral jedynie 70g ale polozna powiedziala, ze nie ma zastrzeżeń. Prosila zebym nie dawała mm i nie przejmowala sie jego placzem... latwiej mowic niz zrobić. Pokazala kolejna pozycje do karmienia :) chciala zebym jej obiecala, ze codziennie wyrwe sie z domu bez malego na co najmniej pol h. Chyba tak zle wyglądałam po nieprzespanej nocy, ze pomyslala, ze mam jakas depresje.
Dobrze, że z rączką wszystko dobrze :)
Oj pwoiem Ci , że ciężkie te pierwsze tygodnie. Ja się wczoraj pierwszy raz poplakalam. Mała od 14 do 19 ciągle marudziła. Już miałam dość, myślałam , że Zaraz.ja zostawię i sobie pójdę do innego pokoju, ale za chwilę nie mogłam jej z.rak puścić tak mi jej było szkoda , że usnąć nie może.. niewyspanie daje w kość.. gdyby nocki były przespane to dzień wygladalby inaczej ..

reklama
Gdyby nie to że wzięłam to pudełko i nie zauważyła że kilka sztuk po tym chodzi to bym nie zauważyła. Patrzę do szafki, przyglądam się bo na pierwszy rzut oka o tak o tego nie widac a to łazi po wszystkim
Nam tak kiedyś po suficie , ścianach itp chodziły robaczki. Przeszukaliśmy cała kuchnie. Okazało się , że w pudełku dużym na zimniaki pod stołem , była siatka z fasolą. I w tym się zaległy..

U nas nocka w miare, mały spał od 19tej z przerwami na karmienie o 22, o połnocy, o 2 i potem o 6tej.

Ja dziś z racji braku sensownego sklepu pod ręka, pierwszy raz biorę się za samodzielne zrobienie pyz drożdżowych :) ale jestem ciekawa czy mi z tego coś wyjdzie :)

Ma może ktoraś przepis lub sposób na prosty a efektywny tort dla dzieci? Moje dziecko za tydzień ma urodziny i chciałabym coś wysmyczyć ale nie wiem czy podołam...
Link do: Tęczowy tort (rainbow cake) | Moje Wypieki

Klaudia.. nasze dzieciaczki sa podobne jak cholera.. moja tez spala dzis ladnie bo po kąpaniu az do 2.25 czyli ok 5 godz. Pozniej tak co dwie godziny sie wiercila.. no i najlepsze.. rano ojciec ja rozbawil i zasnac nie mogla hyhy ok 11 zasnela,a ja na raty naczynia mylam :D i tez ma plesniawke ,jezyczek ma bialy.. z poczatku myslakam ze to odmleka :/ co jej podajesz? Jest to na recepte?
U nas dopiero się robi jedna kropka na policzku. Tak to w domu myłam Apt.inem.
A lekarka przepisała Deza.ftan. lub afta.rfent. ten drugi kupię. Jest bez recepty :) myj często , najlepiej co drugie karmienie nawet gazikiem z wodą przegotowaną , tak też robiłam wcześniej

reklama
Jakie krople przepisała?
Naklejasz i delikatnie zapinasz pampersa. Wystarczy tak na prawdę 10-15ml.
Ja dziś rano małej pobieralam. Dużo uciekło w pampersa ale w woreczku zostało coś koło 10 ml. Włożyłam woreczek do kubka i zanioslam. Pani powiedziałam że to wystarczająco dużo moczu do badań :)
Dziękuje :)
To lepiej kupić kilka woreczków w razie nie powodzenia ?
Debridat , probiotyków już nie przepisywała bo są w mleku które podaje od wczoraj.

Do góry