reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Takie małe coś. Ma z 0.5mm. Wygląda jak pajaczek ale nie jest okrągły tylko podłużny.
Przyniosłam najprawdopodobniej z biedronki w mące. Wszystko co w szafie kasze, mąki, ryż, cukier oblezione. Wszystko wywaliłan. Szafki octem umylam stoją puste i otwarte. Jeszcze postoja tak kilka dni i kilka dni pomyje póki nie znikną. A i tak od tej pory wszystko trzymam w szczelnych opakowaniach. I nie kupuje na zapas. Tylko na bieżąco. Bo zamiast ułatwić sobie życie to sobie utrudnilam.
Na zdjęciu w kółku ten robal. I wyraźniejszego zdjęcia się nie da zrobić. Bo to dziadostwo po 0.5 mm ma.
No i najgorsze ze to gatunek roztoczy i u Aleksa mogła znów się pojawić alergia. Dobrze ze to zauważyłam. Zobacz załącznik 895216

Ach biedronka ;)
Rzeczywiście malutkie to coś. Ledwo widać.

reklama
Takie małe coś. Ma z 0.5mm. Wygląda jak pajaczek ale nie jest okrągły tylko podłużny.
Przyniosłam najprawdopodobniej z biedronki w mące. Wszystko co w szafie kasze, mąki, ryż, cukier oblezione. Wszystko wywaliłan. Szafki octem umylam stoją puste i otwarte. Jeszcze postoja tak kilka dni i kilka dni pomyje póki nie znikną. A i tak od tej pory wszystko trzymam w szczelnych opakowaniach. I nie kupuje na zapas. Tylko na bieżąco. Bo zamiast ułatwić sobie życie to sobie utrudnilam.
Na zdjęciu w kółku ten robal. I wyraźniejszego zdjęcia się nie da zrobić. Bo to dziadostwo po 0.5 mm ma.
No i najgorsze ze to gatunek roztoczy i u Aleksa mogła znów się pojawić alergia. Dobrze ze to zauważyłam. Zobacz załącznik 895216
Tez kupuje na biezaco ze wzgledu na te mole cholerne.. ale to dziadostwo potrafi sie dostac nawet do zamknietego sloja :/ i tez niby szczelnego..

Tez kupuje na biezaco ze wzgledu na te mole cholerne.. ale to dziadostwo potrafi sie dostac nawet do zamknietego sloja :/ i tez niby szczelnego..
Moja mama raz kasze kupiła. Przesypala do słoika i zamknęła. I tak leżał słoik w szafie. Aż sobie o nim przypomniała. Mówi że wyciąga a tam cały słoik chodzi... Nie mogły tam wejść. Raz ze nie było ich nigdzie indziej, a dwa że słoik zamknięty. Musiały być już w tej kaszy jak mama ja ze sklepu przyniosła. I dobrze ze od razu Przesypala do słoika bo poza słoik jej się przynajmniej nie rozkazly.

U nas nocka w miare, mały spał od 19tej z przerwami na karmienie o 22, o połnocy, o 2 i potem o 6tej.

Ja dziś z racji braku sensownego sklepu pod ręka, pierwszy raz biorę się za samodzielne zrobienie pyz drożdżowych :) ale jestem ciekawa czy mi z tego coś wyjdzie :)

Ma może ktoraś przepis lub sposób na prosty a efektywny tort dla dzieci? Moje dziecko za tydzień ma urodziny i chciałabym coś wysmyczyć ale nie wiem czy podołam...
Prosty i szybki tort to np taki z galaratek i mleka skondensowanego tęczowy, taka pianka :)

Dzień dobry :)
Dzisiaj nocka super :)
Alicja usnęła o 21.30 i spala do 1:30 czyli 4 godziny, zjadła , odbiło jej się i spala od 2 do 5 :) później trochę gorzej bo już jej się zabawy włączyły i śmieszki więc zeszło do 8. Oczy miałam sine ze zmęczenia mimo , że pospalam najdłużej od dnia porodu :D
Udało mi się ją jeszcze uśpić na dwie godziny, spała na mnie ale zawsze coś. Mama nas zapisała do lekarza na 11 więc już jesteśmy po wizycie. Na jutro mam oddać małej mocz ( i pytanie. Jak to sprawnie wykonać z tym woreczkiem ? )
Przepisała kropleki na poprawę perystaltyki jelit i maść na pleśniawkę. Głupia ja nie czyszcilam jej buzi chyba z tydzień.. [emoji30] do lekarza poszłam żeby ją skontrolowała , mała jest nie spokojna , zaśnie na parę minut i się budzi, często płacze nawet na rękach. Zadowolona jest z Gola pupa więc może jakiś stan bakteryjny się zrobił. Jutro o 14 będą wyniki.

A dziś na obiad z Natalką serwujemy knedle ze śliwkami ☺
20180906_114736.jpg

Załączniki

• 20180906_114736.jpg
    20180906_114736.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 242
reklama
Do góry