reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dzień dobry.

U nas nocka w miarę ok. Posypałam 6,5h łącznie także super.
Iza grzeczna, nadal mało przybiera 130g w tydzień. Położna kazała mi ją dokarmiac co 2 karmienie po piersi dac 20-30ml mm ale ja nie daje mm, ściągam od wczoraj 2-3razy dziennie swoje mleko i podaję jej w butelce. Nie wiem dlaczego ona nie opróżnia piersi do końca A z butli jeszcze trochę dołuje. Raczej to, że jest malutka, jeszcze słaba, wyciągnięta na zimno z cc 2 tyg wcześniej tak pediatry mówiła. Dokarmic ja ok 2 tyg niech nabierze siły i odstawić dokarmianie. W sumie to przybrała 480g w 3 tyg więc nie wiem o co one robią halo w miesiąc będzie może z 700g.
Mi brakuje czasu i rąk codziennie coś załatwiam A to ZUS, 500plus, karts duzej rodziny, wizyta u położnej, pediatry, zebrania u dzieciaków w szkole, wczoraj byłam w pracy na 2 godzinki dziś też muszę podjechac chociaz na godzinę dwie. Dzieci zaprowadzić do szkoły, odebrać, z młodszym do dentysty bo boli to ząb i wszędzie jeżdżę z małą albo z całą 3ką bo chłopaki sami nie chcą zostać w domu. Mieszkanie jako tako ogarnięte ale obiad czasami niezrobiony i zamawiamy z dostawą do domu coś albo jemy coś na szybko. Niedługo zaczną zadawać pracę domowe to już w ogóle będzie hardcore.
Męża cały dzień nie ma w domu wychodzi o 9.00 wraca o 20.00. Jedynie rano zajmuje się małą zanim wyjdzie do pracy A ja w tym czasie szybko posprzatam, zjem śniadanie, wstawię pranie.
Powiem Ci szczerze, że mega Cię podziwiam jak dajesz sobie radę z trójką i tym że męża cały dzień nie ma. Dzielna mamuśka :)

Ja myśle, ze może to mieć zwiazek z kręgosłupem maleństwa, ale mogę się mylić. Moja lubi jak się tak ja nosi, bo się rozgląda (nie wiem czy już coś widzi) ale takie wrażenie można odnieść :p Ona lubi sobie tez lezec na mnie w takiej pozycji Zobacz załącznik 894910

Zobacz załącznik 894911

No i my tez tak się nosimy jak tfu tfu coś boli albo jak jest niespokojna i wtedy tez się rozgląda po meblach i za światłem i ogólnie jasne i ciemne przedmioty już kontury z daleka widzi od dawna już od tygodnia jak miała [emoji5] w lustrze lubi patrzeć na siebie i mnie

To na pewno nie wszystko co zje :*
Dziecko po jedzeniu może ulac do nawet łyżki stołowej. A jak wypływa z buźki to się wydaje że tego właśnie jest dość sporo [emoji14]

Jakby zwracała wszystko co zje to by Ci fontanny dosłownie robiła. Tak dzieci chlustaja
Tzn tego wczoraj bylo duuuzo.. z pewnoscia nie lyzka ;) a jadla moje mleko ,bylo jej malo ,to mm i to mm chyba wypuscila to co wypila.. i po chwili znow pila.. :/ zachlannosc.. :/

Na kręgosłup to nie jest dobre. W tym momencie dziecko jeszcze powinno być w pozycji poziomej. Maje czasem też tak chwilę noszę. Bo już się rozgląda ciekawa i się wtedy uspokaja.
Tak Myslalam, ze o to może chodzic. Od kiedy normalnie można zacząć tak nosic? Mój dzidziuś wyglada i zachowuje się jakby miała Przynajmiej 2 miesiące ;)

Dziewczyny, co to jest? Potowka chyba nie.. trądzik czy jakas wysypka?
Raz jest bardziej czerwona, raz jaśniejsza..

Zobacz załącznik 894902
Trądzik niemowlęcy najprawdopodobniej :) przy wysiłku i jak dziecko się zgrzeje to robi się bardziej czerwone. Raz te kristki mogą się chować, raz znów pokazywać. Mogą zejść na górna część klatki piersiowej czy pleckow.
IMG_20180829_152334.jpg
IMG_20180824_172540.jpg

Załączniki

• IMG_20180829_152334.jpg
    IMG_20180829_152334.jpg
    67,6 KB · Wyświetleń: 349
  • IMG_20180824_172540.jpg
    IMG_20180824_172540.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 342
reklama
Do góry