reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tzn? Jakiego przykurczu? Z tego co pisały dziewczyny tutaj to tez u wielu z nich preferowana jest strona prawa z obracaniem główki i ciocia raczej nic o żadnej poważniejszej dolegliwości nie mowila, a tez ma dwójkę dzieci już po 17-24 lat :D
Bo skoro to dopiero początek to właśnie wystarczy obserwować i pilnować żeby dziecko raz na jednym boku raz na drugim leżało. Tak samo z karmieniem.

Tu masz o tym wszystko. I właśnie złe ułożenie dziecka w łonie mamy może być jedna z przyczyn przykurczu.
Mój tato jest masażysta fizjoterapeuta z ponad 30 letnim stażem a mama moja pracuje na ortopedii dziecięcej.

Link do: Kręcz szyi u niemowląt - RODZICE.PL

reklama
[emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28] nie no, u nas darcie się nie jest częste, najpierw otwiera oczy i się rozgląda rozkminia co się dzieje, później dopiero po paru min kwilenia by było dopiero :D ale fakt, coś w tym jest.

W ogóle muszę wam się pochwalić kobity. Moja zawsze ma czas czuwania i „rozrabiania” od 20-23 a wczoraj po 19:30 zaczęła marudzić i myślałam ze to kolka bo serio ryczała aż łzy i mokro pod oczami to dałam czopek i butle z mlekiem i chwila spokoju i szybko od 20:15 w auto i na przejażdżkę z 30 min i dziecko płakało z 10 min w tym aucie i była niespokojna, zatrzymaliśmy się wzięłam na raczki pobujalam i ok znowu do fotelika i odpalamy auto i jedziemy dalej i w końcu przysnęła, i do domku wróciliśmy to spała w foteliku do 23 jakoś :D no w szoku byłam bo w sumie od tej 20:30 do 23 spała tak jakby :) czyli jest to możliwe żeby te godziny dziecka marudzenia i szału macicy przetrwać hah ;) wsiadajcie w auta, przebieranie wcześniej pampersa nakarmienie noszenie bujanie i szybko w auto

Mówię do mojego ze z paliwem zbankrutujemy chyba xd
My wczoraj tez jak wstała po tym długim maratonie sennym nakarmilismy mała i pojechaliśmy jeszcze na wieczór do teściów pierwszy raz. To w aucie oczy jak piec złotych, bo już się ciemno robiło, a jeszcze nocnych przejażdżek autem nie miała :p i nawet głosu z siebie żadnego nie wydała przez cała drogę. Co prawda podroz trwała może 10 minut, ale mimo wszystko :p na miejscu tez spokojnie leżała jak nigdy, bo nowe miejsce. Nie byliśmy długo bo maksymalnie godzinę, ale jakby nam dziecko podmienili hehe

Dzień dobry.

U nas nocka w miarę ok. Posypałam 6,5h łącznie także super.
Iza grzeczna, nadal mało przybiera 130g w tydzień. Położna kazała mi ją dokarmiac co 2 karmienie po piersi dac 20-30ml mm ale ja nie daje mm, ściągam od wczoraj 2-3razy dziennie swoje mleko i podaję jej w butelce. Nie wiem dlaczego ona nie opróżnia piersi do końca A z butli jeszcze trochę dołuje. Raczej to, że jest malutka, jeszcze słaba, wyciągnięta na zimno z cc 2 tyg wcześniej tak pediatry mówiła. Dokarmic ja ok 2 tyg niech nabierze siły i odstawić dokarmianie. W sumie to przybrała 480g w 3 tyg więc nie wiem o co one robią halo w miesiąc będzie może z 700g.
Mi brakuje czasu i rąk codziennie coś załatwiam A to ZUS, 500plus, karts duzej rodziny, wizyta u położnej, pediatry, zebrania u dzieciaków w szkole, wczoraj byłam w pracy na 2 godzinki dziś też muszę podjechac chociaz na godzinę dwie. Dzieci zaprowadzić do szkoły, odebrać, z młodszym do dentysty bo boli to ząb i wszędzie jeżdżę z małą albo z całą 3ką bo chłopaki sami nie chcą zostać w domu. Mieszkanie jako tako ogarnięte ale obiad czasami niezrobiony i zamawiamy z dostawą do domu coś albo jemy coś na szybko. Niedługo zaczną zadawać pracę domowe to już w ogóle będzie hardcore.
Męża cały dzień nie ma w domu wychodzi o 9.00 wraca o 20.00. Jedynie rano zajmuje się małą zanim wyjdzie do pracy A ja w tym czasie szybko posprzatam, zjem śniadanie, wstawię pranie.
Ile dziecko powinno przybierać na tydzień? Bo nawet nie wiem.
Podziwiam Cię z trójka dzieci to naprawdę musi być ciężko, wiem ze nie jesteś tu jedyna taka mama także wszystkie Was podziwiam. Ja tez w zasadzie ogarniam wszystko, ale mam jedno dziecko i męża do pomocy w razie czego. Także mega szacun dla Was! ;*

Podziwiam Cię z trójka dzieci to naprawdę musi być ciężko, wiem ze nie jesteś tu jedyna taka mama także wszystkie Was podziwiam. Ja tez w zasadzie ogarniam wszystko, ale mam jedno dziecko i męża do pomocy w razie czego. Także mega szacun dla Was! ;*
Niby minimum 25g dziennie

Powiem Ci szczerze, że mega Cię podziwiam jak dajesz sobie radę z trójką i tym że męża cały dzień nie ma. Dzielna mamuśka :)
Dzięki:) z racji, że mąż dużo pracuje to wszystkie sprawy muszę załatwić ja bo urzędy do 15.00. Jeszcze z tydzień, dwa zorganizuje się lepiej to będzie lżej mam nadzieję.

Położna wczoraj mi mówiła, że min 20g/dobę.
Dziekuję:)

reklama
Do góry