reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tzn? Jakiego przykurczu? Z tego co pisały dziewczyny tutaj to tez u wielu z nich preferowana jest strona prawa z obracaniem główki i ciocia raczej nic o żadnej poważniejszej dolegliwości nie mowila, a tez ma dwójkę dzieci już po 17-24 lat :D
Bo skoro to dopiero początek to właśnie wystarczy obserwować i pilnować żeby dziecko raz na jednym boku raz na drugim leżało. Tak samo z karmieniem.

Tu masz o tym wszystko. I właśnie złe ułożenie dziecka w łonie mamy może być jedna z przyczyn przykurczu.
Mój tato jest masażysta fizjoterapeuta z ponad 30 letnim stażem a mama moja pracuje na ortopedii dziecięcej.

Link do: Kręcz szyi u niemowląt - RODZICE.PL

reklama
[emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28] nie no, u nas darcie się nie jest częste, najpierw otwiera oczy i się rozgląda rozkminia co się dzieje, później dopiero po paru min kwilenia by było dopiero :D ale fakt, coś w tym jest.

W ogóle muszę wam się pochwalić kobity. Moja zawsze ma czas czuwania i „rozrabiania” od 20-23 a wczoraj po 19:30 zaczęła marudzić i myślałam ze to kolka bo serio ryczała aż łzy i mokro pod oczami to dałam czopek i butle z mlekiem i chwila spokoju i szybko od 20:15 w auto i na przejażdżkę z 30 min i dziecko płakało z 10 min w tym aucie i była niespokojna, zatrzymaliśmy się wzięłam na raczki pobujalam i ok znowu do fotelika i odpalamy auto i jedziemy dalej i w końcu przysnęła, i do domku wróciliśmy to spała w foteliku do 23 jakoś :D no w szoku byłam bo w sumie od tej 20:30 do 23 spała tak jakby :) czyli jest to możliwe żeby te godziny dziecka marudzenia i szału macicy przetrwać hah ;) wsiadajcie w auta, przebieranie wcześniej pampersa nakarmienie noszenie bujanie i szybko w auto

Mówię do mojego ze z paliwem zbankrutujemy chyba xd
My wczoraj tez jak wstała po tym długim maratonie sennym nakarmilismy mała i pojechaliśmy jeszcze na wieczór do teściów pierwszy raz. To w aucie oczy jak piec złotych, bo już się ciemno robiło, a jeszcze nocnych przejażdżek autem nie miała :p i nawet głosu z siebie żadnego nie wydała przez cała drogę. Co prawda podroz trwała może 10 minut, ale mimo wszystko :p na miejscu tez spokojnie leżała jak nigdy, bo nowe miejsce. Nie byliśmy długo bo maksymalnie godzinę, ale jakby nam dziecko podmienili hehe

Dzień dobry.

U nas nocka w miarę ok. Posypałam 6,5h łącznie także super.
Iza grzeczna, nadal mało przybiera 130g w tydzień. Położna kazała mi ją dokarmiac co 2 karmienie po piersi dac 20-30ml mm ale ja nie daje mm, ściągam od wczoraj 2-3razy dziennie swoje mleko i podaję jej w butelce. Nie wiem dlaczego ona nie opróżnia piersi do końca A z butli jeszcze trochę dołuje. Raczej to, że jest malutka, jeszcze słaba, wyciągnięta na zimno z cc 2 tyg wcześniej tak pediatry mówiła. Dokarmic ja ok 2 tyg niech nabierze siły i odstawić dokarmianie. W sumie to przybrała 480g w 3 tyg więc nie wiem o co one robią halo w miesiąc będzie może z 700g.
Mi brakuje czasu i rąk codziennie coś załatwiam A to ZUS, 500plus, karts duzej rodziny, wizyta u położnej, pediatry, zebrania u dzieciaków w szkole, wczoraj byłam w pracy na 2 godzinki dziś też muszę podjechac chociaz na godzinę dwie. Dzieci zaprowadzić do szkoły, odebrać, z młodszym do dentysty bo boli to ząb i wszędzie jeżdżę z małą albo z całą 3ką bo chłopaki sami nie chcą zostać w domu. Mieszkanie jako tako ogarnięte ale obiad czasami niezrobiony i zamawiamy z dostawą do domu coś albo jemy coś na szybko. Niedługo zaczną zadawać pracę domowe to już w ogóle będzie hardcore.
Męża cały dzień nie ma w domu wychodzi o 9.00 wraca o 20.00. Jedynie rano zajmuje się małą zanim wyjdzie do pracy A ja w tym czasie szybko posprzatam, zjem śniadanie, wstawię pranie.
Ile dziecko powinno przybierać na tydzień? Bo nawet nie wiem.
Podziwiam Cię z trójka dzieci to naprawdę musi być ciężko, wiem ze nie jesteś tu jedyna taka mama także wszystkie Was podziwiam. Ja tez w zasadzie ogarniam wszystko, ale mam jedno dziecko i męża do pomocy w razie czego. Także mega szacun dla Was! ;*

Podziwiam Cię z trójka dzieci to naprawdę musi być ciężko, wiem ze nie jesteś tu jedyna taka mama także wszystkie Was podziwiam. Ja tez w zasadzie ogarniam wszystko, ale mam jedno dziecko i męża do pomocy w razie czego. Także mega szacun dla Was! ;*
Niby minimum 25g dziennie

Powiem Ci szczerze, że mega Cię podziwiam jak dajesz sobie radę z trójką i tym że męża cały dzień nie ma. Dzielna mamuśka :)
Dzięki:) z racji, że mąż dużo pracuje to wszystkie sprawy muszę załatwić ja bo urzędy do 15.00. Jeszcze z tydzień, dwa zorganizuje się lepiej to będzie lżej mam nadzieję.

Położna wczoraj mi mówiła, że min 20g/dobę.
Dziekuję:)

reklama
Do góry