reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Sa takie sytuacje kiedy dziecko placze i ciezko je uspokoic, wtedy przydatna jest druga osoba, bo można zwariowac. Albo jak spac nie chce to dobrze na zmianę usypiac. Ty niemalze caly czas musisz sobie radzic sama, chyba bym padla ze zmeczenia fizycznego i psychicznego ;) Na pewno w przyszlosci coreczka Ci sie odplaci i bedziecie mialy silna wiez :)

Też tak myślę ❤️świata poza nią nie widzę ❤️ i powiem Ci , że jak płacze to zabieram z rąk kazdego bo czuję, że dziecko po prostu chce do mamy. Brat uspokajal ostatnio bo płakała jak się kąpałam. W 5minut wyleciałam i zabrałam heh

Ile dziecko powinno przybierać na tydzień? Bo nawet nie wiem.
Podziwiam Cię z trójka dzieci to naprawdę musi być ciężko, wiem ze nie jesteś tu jedyna taka mama także wszystkie Was podziwiam. Ja tez w zasadzie ogarniam wszystko, ale mam jedno dziecko i męża do pomocy w razie czego. Także mega szacun dla Was! ;*

Niby dziennie 20-25 g

Na lezaco najwygodniej, to fakt. Szkoda, ze moje lozko kontynentalne jest tak niewygodne do karmienia [emoji14] jak waga Twojej Malutkiej? My w piatek idziemy to lekarza to bedzie wazenie :)
A ja nie umiem na leżąco. Mała musi się starać żeby leżeć ładnie, ja cycka na wszystkie strony wyginam, siebie.. nieporadna jestem w tym karmieniu :(
Chociaż dzisiaj ładnie zjadła i nie chciała przez nakładki a wolała sutka :)

Bo skoro to dopiero początek to właśnie wystarczy obserwować i pilnować żeby dziecko raz na jednym boku raz na drugim leżało. Tak samo z karmieniem.

Tu masz o tym wszystko. I właśnie złe ułożenie dziecka w łonie mamy może być jedna z przyczyn przykurczu.
Mój tato jest masażysta fizjoterapeuta z ponad 30 letnim stażem a mama moja pracuje na ortopedii dziecięcej.

Link do: Kręcz szyi u niemowląt - RODZICE.PL

Dziękuje ❣️[emoji11]

Moja mala tak zasnela.. Wczoraj zrobila tylko jedna jedyna kupke.. dzis tez dopiero teraz ale podalam jej herbatke z kopru.. przy mm wskazana jest woda z tego co pamietam.. i po tej herbatce zrobila kupcie..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry