reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Któraś z Was pisała, ze nie powinno się dziecko w pionie nosic, ale gdzieś mi to umknęło. Dlaczego? Moja mała to uwielbia i się uspokaja jak już nic nie pomaga

Ja tez pierwsze słyszę i moim zdaniem pozycja jest dobra i nawet wskazana, bo brzuszek wtedy jest w super pozycji nasze ciało masuje im brzuszki i później wszystko lepiej tam w środku funkcjonuje i jak jest kolka to ta pozycja działa cuda :)

reklama
Dzien dobry,
Moja mała wczoraj przespała w ciągu dnia 5h ciągiem, Pojadla z jednej piersi znow zasnela na 2h, Myslalam ze nocka będzie ciężka, bo Wyspala się przez Dzien. A ona Jak zasnela o 23 tak wstała dopiero o 5, Pojadla przed 6 zasnela i spała do 9.30. W jakiś sen zimowy mi zapada czy co? ;o
Po piersi tak długi sen? [emoji16] Zazdro [emoji16]

Dziewczyny jak zaczęła sie w tum miejscu gdzie miała mała kłute w szpitalu szczepionkę i jest bąbel z ropką to co z tym zrobić? Raczej nie wyciskać ani nic? Psikac czymś czy zostawić aż samo pęknie i się osuszy??
Samo ma peknac :) Maji właśnie oprócz sinego guzka nic nie rośnie. Na ropę póki co się nie zapowiada. A w sobotę skonczy już 6 tygodni.

Może światło ją rozbudza? Bo ja to od początku usypiam małego po ciemku. I żadnego problemu nie ma. Czasem marudzi jak mu smoczek wypadnie. Ale ogólnie w nocy nie mam problemu. Z córką tak samo robiłam i też w nocy spała ładnie.

U nas ciemno jak w tyłku hah :D jedynie w jej pokoiku mam zapalone te lampki na ścianie to taka lekka poświatę daje i przynajmniej ją widze czy je czy ulewa itd ale to nawet tu do nas na łóżko nie wpada to światło. Po prostu eczesniej nie miałam w ogóle takich sytuacji, wydaje mi się ze to te „skoki rozwojowe” i dziecko musi trochę pomęczyć skoro cały dzień mi praktycznie spała i nawet mówię wam w tych godzinach swoich aktywności dzięki przejażdżce autem 30 min dziecko spało nam od 20:30-23 także podejrzewam ze musiała w nocy pomęczyć siebie żeby zasnąć ;)

Któraś z Was pisała, ze nie powinno się dziecko w pionie nosic, ale gdzieś mi to umknęło. Dlaczego? Moja mała to uwielbia i się uspokaja jak już nic nie pomaga
Na kręgosłup to nie jest dobre. W tym momencie dziecko jeszcze powinno być w pozycji poziomej. Maje czasem też tak chwilę noszę. Bo już się rozgląda ciekawa i się wtedy uspokaja.

Wlasnei podobno trzeba bardzo tego pilnować. To oznacza, ze dziecko czesciej jest karmione jak leży na prawym boczku swoim i leży często na prawym. U mnie to możliwe wiec teraz będę bardzo tego pilnować
A ja słyszałam że dziecko przybiera taką pozycję w jakiej najczęściej było w brzuszku. My się karmimy tyle samo z prawej co z lewej piersi. Ja małego noszę na lewej ręce a mąż na prawej. Czyli wyrównuje się ☺

Dziewczyny, co to jest? Potowka chyba nie.. trądzik czy jakas wysypka?
Raz jest bardziej czerwona, raz jaśniejsza..

IMG_4711.JPG

Załączniki

• IMG_4711.JPG
    IMG_4711.JPG
    280,8 KB · Wyświetleń: 347
reklama
Do góry