reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry :)
Ja dziś jeszcze bardziej wyspana. Majeczce wydłużają się w nocy pory między karmieniami.
Wczoraj zjadła o 21 ostatni raz, potem 1.30 w nocy i dopiero 6 rano :)
Ale tak mi rozbujała laktacje tym wiszeniem ostatnio ze cycki jak kamienie, leje jej się, łyka jak dzika i objada się jak Bąk!

Ekstra :) u nas najdłuższe spanie w nocy to łącznie 4 h, później karmienie jakieś Pielucha bujanie i później z 2,5-3 h i tez git :) ale dajecie nadzieje na więcej rozpusty hah :)

reklama
Dzień dobry.

U nas nocka w miarę ok. Posypałam 6,5h łącznie także super.
Iza grzeczna, nadal mało przybiera 130g w tydzień. Położna kazała mi ją dokarmiac co 2 karmienie po piersi dac 20-30ml mm ale ja nie daje mm, ściągam od wczoraj 2-3razy dziennie swoje mleko i podaję jej w butelce. Nie wiem dlaczego ona nie opróżnia piersi do końca A z butli jeszcze trochę dołuje. Raczej to, że jest malutka, jeszcze słaba, wyciągnięta na zimno z cc 2 tyg wcześniej tak pediatry mówiła. Dokarmic ja ok 2 tyg niech nabierze siły i odstawić dokarmianie. W sumie to przybrała 480g w 3 tyg więc nie wiem o co one robią halo w miesiąc będzie może z 700g.
Mi brakuje czasu i rąk codziennie coś załatwiam A to ZUS, 500plus, karts duzej rodziny, wizyta u położnej, pediatry, zebrania u dzieciaków w szkole, wczoraj byłam w pracy na 2 godzinki dziś też muszę podjechac chociaz na godzinę dwie. Dzieci zaprowadzić do szkoły, odebrać, z młodszym do dentysty bo boli to ząb i wszędzie jeżdżę z małą albo z całą 3ką bo chłopaki sami nie chcą zostać w domu. Mieszkanie jako tako ogarnięte ale obiad czasami niezrobiony i zamawiamy z dostawą do domu coś albo jemy coś na szybko. Niedługo zaczną zadawać pracę domowe to już w ogóle będzie hardcore.
Męża cały dzień nie ma w domu wychodzi o 9.00 wraca o 20.00. Jedynie rano zajmuje się małą zanim wyjdzie do pracy A ja w tym czasie szybko posprzatam, zjem śniadanie, wstawię pranie.

Nie wiem jak po mm. Wiem że za długo takie maluchy jeszcze w pionie nie mogą być noszone więc trzeba odpuścić i trudno najwyżej uleje.

Czemu nie mogą być noszone za długo? Pierwsze słyszę. Mój Bartek jak miał kolki jak był mały to jego tao musiał go po pare godzin tak nosić żeby dziecko się nie zapłakało na smierć dosłownie tak cierpiał i wlasnei autem tez przejażdżki robili żeby się uspokoił

Ja nie odbijam Izy po karmieniu. Karmię ja głównie na leżące, jak ją odkładam do łóżeczka często odbija w przeciągu kilku sekund A jak nie odbija to nie kładę ja spać bez odbicia.

A ja zazdroszcze takiej ilosci pokarmu :) u mnie laktatorem po kropelce leci. Chociaz tez może inaczej, bo mam reczny.
W ogole Klaudia to podziwiam Cie, ze dajesz sobie rade z opieka nad mala sama. Ja bym.chyba sie zaplakala

Ja tez podziwiam :D chociaż u mnie mój min jest w domku, ale wiadomo pracuje zmęczony itd i szczerze to 24/7 ja prawie wszystko przy małej robię. On zmieni pieluch pare i tyle balangi, bo wiaodmo ma inne obowiązki także nie narzekam, ale jednak jakoś dajemy rade same się zająć sobą :D my kobity tak mamy, silna psychika i zawsze musimy dać rade [emoji16][emoji1376]

Oj u nas nie, 24 stopnie i lato w sumie :) ale weekend tez mieliśmy taki chłodny, ze była mała opatulona tak jak Twoja hah
IMG_1719.JPG

Załączniki

• IMG_1719.JPG
    IMG_1719.JPG
    748,4 KB · Wyświetleń: 425
Dzien dobry,
Moja mała wczoraj przespała w ciągu dnia 5h ciągiem, Pojadla z jednej piersi znow zasnela na 2h, Myslalam ze nocka będzie ciężka, bo Wyspala się przez Dzien. A ona Jak zasnela o 23 tak wstała dopiero o 5, Pojadla przed 6 zasnela i spała do 9.30. W jakiś sen zimowy mi zapada czy co? ;o

Wow to mega. Ale wiesz nie ciesz się za szybko, bo dzieci lubią zaskakiwać i różnie może być dnia następnego :p oczywiście życzę żebyś tak miała codziennie ❣️❣️

Jak patrzę jak Wy te dzieci ubieracie to myślę , że ja w innym kraju mieszkam. U nas dzisiaj cieplutko i właśnie idziemy na spacer.
Zobacz załącznik 894863

No jednak położenie geograficzne potrafi dużo zdziałać i w górach i nad morzem będzie inna pogoda, może być w jednym miejscu lato późne takie 23 stopnie a w drugim 15 stopni i deszcz :D p

reklama
Do góry