reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A masowałas ? U nas na zatkany kanalik tylko masaż pomógł
Jeszcze nie. Dopiero rano zauważyłam że coś nie tak. Mam nadzieję że i u nas pomoże:)
Dziewczyny, a jak myślicie,czy 4 tygodnie po porodzie mogę iść już pobiegać, potruchtac,skoro dobrze się czuje? Czy lepiej poczekać do wizyty? Przed ciąża i w jej trakcie do 20 tyg byłam bardzo aktywna fizycznie...
Mnie też ruchu brakuje. Normalnie niby wszystko zrobione ale przez to zasiedzenie jestem jakaś niezadowolona. Myślę że trochę aktywności by mi pomogło. Ale póki co jeszcze się nie odważylam spróbować. No ale u mnie jeszcze nawet 3 tygodnie od porodu nie minęły...

reklama
Dziewczyny malutka od wczoraj jest bardzo niespokojna, nic jej nie pasuje wieczorem i w nocy cały czas jadła a dziś zrobiła zielona kupę! Ale taki kolor jak szpinak. Przestraszyłam sie, ktoś może cos doradzić ?

IMG_1777.JPG
Dziewczyny to już ten czas gdy trzeba wprowadzać rozrywki dla maluchów, jak coś to na Allegro ten sprzedawca ma taniutkie książki kontrastowe o rożnej tematyce. I wysyłka za jednym razem pewnie :) dlatego ja wezmę na start z 4 książeczki żeby malutka miała na co zerkać i rozwijała swój wzrok :)

Załączniki

• IMG_1777.JPG
    IMG_1777.JPG
    101,2 KB · Wyświetleń: 495
I jeśli któraś z Was nie ma w ogóle torby do wózka albo ma, ale małą czy niepraktyczna to ja znalazłam taniutkia, najwyzkleksza, bez ozdób i udziwnień w różnych kolorach, za grosze dosłownie :) ja mam wózek niebieski jasny i chyba wezmę ten pastelowy róż albo szara jasna ;)
IMG_1781.JPG
IMG_1780.JPG
IMG_1779.JPG

Załączniki

• IMG_1781.JPG
    IMG_1781.JPG
    95,2 KB · Wyświetleń: 479
  • IMG_1780.JPG
    IMG_1780.JPG
    111,9 KB · Wyświetleń: 477
  • IMG_1779.JPG
    IMG_1779.JPG
    110,6 KB · Wyświetleń: 483
Ehh. Zaczyna się sezon zachorowań. Niech leży jak najwięcej bidulka mała.
A coś Ty. Powiedz jej żeby leżała ☺ ma temp tak lekko powyżej 37 to nawet jej nie czuje.Ona się położy jak ma koło 39. Katar też nie jakiś dramatyczny. Właśnie jesteśmy na dworze. Mam nadzieję tylko że na katarze się skończy.

Myślę , że lepiej wynajmować już w pełni urządzone i umeblowane mieszkanie niż wziąć puste, pokupić, porobić wszystko a tu niech Ci wypowiedzą umowę i co wtedy.
Na długo teraz tatuś Ali wyjechał?

Fajna ta Twoja śmieszka ☺ Piotruś na razie słucha i czasem zrobi grr.. jak się do niego mówi. Macha rączkami i czasem coś krzyknie w odpowiedzi. Ale jeszcze się nie uśmiecha świadomie
Najczęściej śmieje się we śnie albo jak durda cyca
Ty całkiem chcesz kp odpuścić i przejść na mm?

Ale, gdzie tam. Dowiedziałam się tylko że butelkę trzeba trzymać tak by cyfra na smoczki była do góry. Wtedy powietrze wchodzi do butli podczas ssania. Być może wtedy też z butelki nie sika a kapie. Może to kwestia mojego podejścia do butli :) raz sika jak sprawdzam a raz kapie. Zwariować można.

U nas to samo :p wysłałam męża żeby kupił inna także zobaczymy

reklama
Zobacz załącznik 894586 Dziewczyny to już ten czas gdy trzeba wprowadzać rozrywki dla maluchów, jak coś to na Allegro ten sprzedawca ma taniutkie książki kontrastowe o rożnej tematyce. I wysyłka za jednym razem pewnie :) dlatego ja wezmę na start z 4 książeczki żeby malutka miała na co zerkać i rozwijała swój wzrok :)
Moja dostala od poloznej ;)

Do góry