reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Łączmy się w myślach budząc się o pierwszej w nocy :laugh2: Bo chyba wszystkie o tej porze jesteśmy na nogach.
U nas walka z gazami. Jak nie okład to masowanie. Wasze maluchy też wkładają tyle energii przy dwójce? Moja zaciska pięści, robi się czerwona i cisnie, ciśnie, ciśnie. Czasem biedna męczy się długo by poszło.
U mnie to tak wygląda☹i zawsze płacze przy 2
Używam takiej z Aventu antykolkowej wyglądem ma przypominać sutka. Ona się chyba nazywa Natural.
Może masz możliwość skorzystania z porady położnej laktacyjnej?[emoji4]

reklama
Ja miałam dzisiaj dwie pobudki w nocy po 24 i po 4 a potem przed 8 się już obudził. Poszły w nocy tylko dwa pampki☺ i tylko siku było kupa dopiero rano. I mój mały nie ma żadnych problemów z 2. Słychać z drugiego pokoju że zrobił bo pod takim ciśnieniem wylatuje a siedząc przy nim można się wystraszyć☺
Tak samo Leonardo strzela kupy :D

U mnie dzieci idą spać koło 20 stej. Leo mial dzisiaj pobudkę przed 24, potem po 2 i o 5.30 i wstaliśmy o 9. Ale po 2 zasnęłam jak go karmiłam. Leo też spal obok. Chyba mu to bardzo pasowalo :).
Dzisiaj przyszła zamówiona karuzela do łóżeczka. Po Marcie karuzeli nie znalazłam. Zapadła się pod ziemię. Nawet ostatnio wysprzątaliśmy piwnice jak jej szukaliśmy....

Zapraszam na kawę
3A56000A-3731-4673-9322-333E60EC6935.jpeg

Załączniki

• 3A56000A-3731-4673-9322-333E60EC6935.jpeg
    3A56000A-3731-4673-9322-333E60EC6935.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 416
Dzien dobry,
Dziś w nocy gdy mała się obudzila o 1, ja obudziłam się z mega bólem gardła, głowy i katarem, jakaś masakra, żeby tylko mała się nie zaraziła. Wiem, ze niby dostaje jakies przeciwciała z mlekiem, ale czy napewno to ja uchroni? Jeszcze dziś sobota to nawet lekarza nie ma i nie wiem jak mam się leczyć... Chyba poki co domowe sposoby.
Piersi bolą dalej, czasem mam wrażenie, ze jeszcze bardziej :/ Chyba spróbuje z tymi nakładkami jednak. Muszę kupić, wczoraj mama rozmawiała z ciocia, ze dla niej tej były za duże jednak lepiej jej było z nakładkami. Tez tak macie, ze jak dziecko ssie piers to ciągnie jakby jakiś nerw aż spod pachy, prawie z pleców? Ja się teraz zastanawiam czy to nie boli bardziej niż te brodawki, chociaż czasami tez zaciśnie tak te dziąsła, ze masakra, aż muszę poduszkę ścisnąć :p
Dziś malutka ma już 10 dni :) Ja -11kg, zostało jeszcze 4 do wagi sprzed ciazy.
Tak sobie spokojnie spi między rodzicami :D mąż przyniósł ja po 7, bo w łóżeczku co chwile się budziła, ostatnio ma jakis niespokojny sen.
Zobacz załącznik 893647
Prześliczna ❤️
Ja to mam chyba jakaś depresję. Ciągle płacze, ostatnio tak wylam że aż się całą trzeslam i bardziej zanosilam niż moje dziecko. Wkurzam mnie to że muszę karmić mm. Mam pokarm, sutki mnie już nie bolą jak młody ciągnie ale tak się przyzwyczail do butli że się drze w nieboglosy jak chce mu zapodac cyca. Do tego widzę że mam dość sporo pokarmu, bo jak uda mu się chwycić piersc i chwilę possac to słyszę jak polyka i mleko wycieka bokiem. A laktatorem ledwo odciagam 40 ml z obu piersi :(
A nakładki ? Smoczek od butelki silikonowy nakładka silikonowa. Może będzie wam łatwiej :*

reklama
Do góry