reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Już Dziewczyny kupujecie ciuszki? Kurcze a ja jeszcze nic nie kupiłam jakoś wewnętrznie chce poczekać jeszcze. Najpierw myślałam, że zaczekam do usg polowkowego, ale też mnie coraz bardziej kusi coś kupić więc chociaż do prenatalnych zaczekam :)
Ja na razie jestem bardzo silna w swoim postanowieniu, a jak wyjdzie, to zobaczymy... :) Chciałabym poczekać do 6-7 miesiąca z kompletowaniem wyprawki. Ale też sporo rzeczy dostanę od siostry swojej i męża, wiec ekonomicznie poczekam, żeby nic nie dublować ;))

p19ugox1xy9dlkqw.png

reklama
Rzeczywiście sporo postów powstaje więc nie dziwię się, że są dziewczyny, które nie nadążają. Ja jestem nowa także co do grupy zamkniętej, czy mogę też w niej być- jak uważacie ;) 7 lat temu utworzyłyśmy grupę na fb i do dzisiaj ze sobą piszemy. Powstały przyjaźnie, koleżeństwo, wiele z nas się poznało osobiście. :) W grupie zamkniętej na bb faktycznie będziemy mogły napisać skąd jesteśmy. Jak widać są powody przez które nie ma czasu na regularność i to zrozumiałe. Też jestem za tym żeby po prostu zweryfikował to czas, zawsze będzie można kogoś usunąć kto nie chce już tu być.
No i życzę powodzenia na wizytach!

To naprawdę ciężki czas miałas. Ja jestem stara w grudniu byłam w szpitalu to wiem jak to jest ciężko leżeć w szpitalu a dopiero takie dziecko.. :-/to jeszcze trudne dni przed Tobą jak przeprowadzka kupę roboty i wszystkiego. Udanej przeprowadzki życzę, szybkiej i bezproblemowej ;-)
No ja też właśnie był w styczniu też odwodniona a teraz córeczką :( męża tylko ominęło...
Dzięki, mam nadzieję że szybko nam pójdzie.
My też z dziewczynami z poprzedniej ciąży z bb maamy grupę na FB. Piszemy na niej do dziś :) niektóre się spotkały itd

Dziewczyny a ja od kilku dni mam wrażenie, ze czuję ruchy. To bardzo wcześnie (11+3), ale no nie da sie tego uczucia pomylić z niczym innym. Gilgotanie od środka [emoji7] szok, ze to już.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To możliwe że już czujesz, w drugiej ciąży to jest szybciej, kiedy czuć bo już wiesz czego się spodziewać jakie to uczucie. Tak czytalam ostatnio, ale jednak to prawda:-)

Ja na razie jestem bardzo silna w swoim postanowieniu, a jak wyjdzie, to zobaczymy... :) Chciałabym poczekać do 6-7 miesiąca z kompletowaniem wyprawki. Ale też sporo rzeczy dostanę od siostry swojej i męża, wiec ekonomicznie poczekam, żeby nic nie dublować ;))

p19ugox1xy9dlkqw.png
To fajnie że coś dostaniesz, zawsze jakaś oszczędność i wogole. Ja to nie mam od kogo dostać :-/ ale dam radę jakoś musze i dlatego już kupuje po trochu żeby nie wszystko na raz, bo na raz wszystko to ciężko finansowo a jeszcze w maju czerwcu planuje kupić wózek, łóżeczko fotelik to kolejne wydatki

Chyba wszystkie zdajemy sobie sprawę z tego, że każdy ma życie i obowiązki poza forum. Z tego co rozumiem intencja jest taka, żeby w zamkniętej grupie nie było tych osób, które pojawiły się raz i wiemy o nich tyle ze spodziewają się dziecka. Takich osób było na razie kilka, a większość, która zareagowała dziś na temat zamykania wątku to są dziewczyny, które kojarzę (zapewne nie tylko ja), że już pisały coś o sobie, są częścią tej społeczności dlatego wydaje mi się że nie ma powodu żeby miały nie zostać 'wpuszczone' do zamkniętej grupy. Wszystkie jesteśmy VIP! Trzeba też rozważyć co z dziewczynami, które niestety w sierpniu nie będą rodzić. Myślę, że jeśli chciałyby być w wątku to to jest zupełnie ok. Ale to moje zdanie, macie prawo się nie zgodzić.

A w ogóle to może stanie się tak, że gdy ta silna aktywność przeniesie się do wątku zamkniętego to wtedy mniej aktywne osoby się uaktywnią tutaj bo będzie im łatwiej nadgonić i się odnaleźć? Jak myślicie?

Chyba wszystkie zdajemy sobie sprawę z tego, że każdy ma życie i obowiązki poza forum. Z tego co rozumiem intencja jest taka, żeby w zamkniętej grupie nie było tych osób, które pojawiły się raz i wiemy o nich tyle ze spodziewają się dziecka. Takich osób było na razie kilka, a większość, która zareagowała dziś na temat zamykania wątku to są dziewczyny, które kojarzę (zapewne nie tylko ja), że już pisały coś o sobie, są częścią tej społeczności dlatego wydaje mi się że nie ma powodu żeby miały nie zostać 'wpuszczone' do zamkniętej grupy. Wszystkie jesteśmy VIP! Trzeba też rozważyć co z dziewczynami, które niestety w sierpniu nie będą rodzić. Myślę, że jeśli chciałyby być w wątku to to jest zupełnie ok. Ale to moje zdanie, macie prawo się nie zgodzić.

A w ogóle to może stanie się tak, że gdy ta silna aktywność przeniesie się do wątku zamkniętego to wtedy mniej aktywne osoby się uaktywnią tutaj bo będzie im łatwiej nadgonić i się odnaleźć? Jak myślicie?
Dziewczyny, które spotkało nieszczęście a nadal będą mimo to chciały być w wątku bo choć przez chwilę były sierpniowymi, powinny być wpuszczane. Nie są gorsze, bo miały pecha i tragedię w życiu. Ale to zależy czy w ogóle taka się znajdzie i będzie chciała czytać o szczęśliwych ciążach koleżanek, które są na innym etapie niż ona.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Leż jak najwięcej to naprawdę pomaga.
Ja w 8 tygodniu miałam podobną sytuację i leżenie pomogło.
Tak, tutaj tylko odpoczynek, sama z tego powodu jestem na L4 i po jednym dniu leżenia jak odjął, zero zabarwionego krwią śluzu.

Jestem bardzo za grupą zamkniętą, w prawdzie mój termin z usg bardziej wypada na wrzesień, ale z om środek sierpnia, dlatego tu jestem cały czas:) mam nadzieje, że mnie do siebie przyjmiecie:)

reklama
Tak, tutaj tylko odpoczynek, sama z tego powodu jestem na L4 i po jednym dniu leżenia jak odjął, zero zabarwionego krwią śluzu.

Jestem bardzo za grupą zamkniętą, w prawdzie mój termin z usg bardziej wypada na wrzesień, ale z om środek sierpnia, dlatego tu jestem cały czas:) mam nadzieje, że mnie do siebie przyjmiecie:)
Oczywiście!

Do góry