Ja na razie jestem bardzo silna w swoim postanowieniu, a jak wyjdzie, to zobaczymy... Chciałabym poczekać do 6-7 miesiąca z kompletowaniem wyprawki. Ale też sporo rzeczy dostanę od siostry swojej i męża, wiec ekonomicznie poczekam, żeby nic nie dublować )Już Dziewczyny kupujecie ciuszki? Kurcze a ja jeszcze nic nie kupiłam jakoś wewnętrznie chce poczekać jeszcze. Najpierw myślałam, że zaczekam do usg polowkowego, ale też mnie coraz bardziej kusi coś kupić więc chociaż do prenatalnych zaczekam
reklama
Thisjuss
Moderatorka
Dziewczyny a ja od kilku dni mam wrażenie, ze czuję ruchy. To bardzo wcześnie (11+3), ale no nie da sie tego uczucia pomylić z niczym innym. Gilgotanie od środka [emoji7] szok, ze to już.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
wrześniowa
Fanka BB :)
Rzeczywiście sporo postów powstaje więc nie dziwię się, że są dziewczyny, które nie nadążają. Ja jestem nowa także co do grupy zamkniętej, czy mogę też w niej być- jak uważacie 7 lat temu utworzyłyśmy grupę na fb i do dzisiaj ze sobą piszemy. Powstały przyjaźnie, koleżeństwo, wiele z nas się poznało osobiście. W grupie zamkniętej na bb faktycznie będziemy mogły napisać skąd jesteśmy. Jak widać są powody przez które nie ma czasu na regularność i to zrozumiałe. Też jestem za tym żeby po prostu zweryfikował to czas, zawsze będzie można kogoś usunąć kto nie chce już tu być.
No i życzę powodzenia na wizytach!
No i życzę powodzenia na wizytach!
No ja też właśnie był w styczniu też odwodniona a teraz córeczką męża tylko ominęło...To naprawdę ciężki czas miałas. Ja jestem stara w grudniu byłam w szpitalu to wiem jak to jest ciężko leżeć w szpitalu a dopiero takie dziecko.. :-/to jeszcze trudne dni przed Tobą jak przeprowadzka kupę roboty i wszystkiego. Udanej przeprowadzki życzę, szybkiej i bezproblemowej ;-)
Dzięki, mam nadzieję że szybko nam pójdzie.
My też z dziewczynami z poprzedniej ciąży z bb maamy grupę na FB. Piszemy na niej do dziś niektóre się spotkały itd
oliwiapatrycja
To możliwe że już czujesz, w drugiej ciąży to jest szybciej, kiedy czuć bo już wiesz czego się spodziewać jakie to uczucie. Tak czytalam ostatnio, ale jednak to prawda:-)Dziewczyny a ja od kilku dni mam wrażenie, ze czuję ruchy. To bardzo wcześnie (11+3), ale no nie da sie tego uczucia pomylić z niczym innym. Gilgotanie od środka [emoji7] szok, ze to już.
oliwiapatrycja
To fajnie że coś dostaniesz, zawsze jakaś oszczędność i wogole. Ja to nie mam od kogo dostać :-/ ale dam radę jakoś musze i dlatego już kupuje po trochu żeby nie wszystko na raz, bo na raz wszystko to ciężko finansowo a jeszcze w maju czerwcu planuje kupić wózek, łóżeczko fotelik to kolejne wydatkiJa na razie jestem bardzo silna w swoim postanowieniu, a jak wyjdzie, to zobaczymy... Chciałabym poczekać do 6-7 miesiąca z kompletowaniem wyprawki. Ale też sporo rzeczy dostanę od siostry swojej i męża, wiec ekonomicznie poczekam, żeby nic nie dublować )
Chyba wszystkie zdajemy sobie sprawę z tego, że każdy ma życie i obowiązki poza forum. Z tego co rozumiem intencja jest taka, żeby w zamkniętej grupie nie było tych osób, które pojawiły się raz i wiemy o nich tyle ze spodziewają się dziecka. Takich osób było na razie kilka, a większość, która zareagowała dziś na temat zamykania wątku to są dziewczyny, które kojarzę (zapewne nie tylko ja), że już pisały coś o sobie, są częścią tej społeczności dlatego wydaje mi się że nie ma powodu żeby miały nie zostać 'wpuszczone' do zamkniętej grupy. Wszystkie jesteśmy VIP! Trzeba też rozważyć co z dziewczynami, które niestety w sierpniu nie będą rodzić. Myślę, że jeśli chciałyby być w wątku to to jest zupełnie ok. Ale to moje zdanie, macie prawo się nie zgodzić.
A w ogóle to może stanie się tak, że gdy ta silna aktywność przeniesie się do wątku zamkniętego to wtedy mniej aktywne osoby się uaktywnią tutaj bo będzie im łatwiej nadgonić i się odnaleźć? Jak myślicie?
A w ogóle to może stanie się tak, że gdy ta silna aktywność przeniesie się do wątku zamkniętego to wtedy mniej aktywne osoby się uaktywnią tutaj bo będzie im łatwiej nadgonić i się odnaleźć? Jak myślicie?
D
Deleted member 178340
Gość
Dziewczyny, które spotkało nieszczęście a nadal będą mimo to chciały być w wątku bo choć przez chwilę były sierpniowymi, powinny być wpuszczane. Nie są gorsze, bo miały pecha i tragedię w życiu. Ale to zależy czy w ogóle taka się znajdzie i będzie chciała czytać o szczęśliwych ciążach koleżanek, które są na innym etapie niż ona.Chyba wszystkie zdajemy sobie sprawę z tego, że każdy ma życie i obowiązki poza forum. Z tego co rozumiem intencja jest taka, żeby w zamkniętej grupie nie było tych osób, które pojawiły się raz i wiemy o nich tyle ze spodziewają się dziecka. Takich osób było na razie kilka, a większość, która zareagowała dziś na temat zamykania wątku to są dziewczyny, które kojarzę (zapewne nie tylko ja), że już pisały coś o sobie, są częścią tej społeczności dlatego wydaje mi się że nie ma powodu żeby miały nie zostać 'wpuszczone' do zamkniętej grupy. Wszystkie jesteśmy VIP! Trzeba też rozważyć co z dziewczynami, które niestety w sierpniu nie będą rodzić. Myślę, że jeśli chciałyby być w wątku to to jest zupełnie ok. Ale to moje zdanie, macie prawo się nie zgodzić.
Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
Augusta89
Tak, tutaj tylko odpoczynek, sama z tego powodu jestem na L4 i po jednym dniu leżenia jak odjął, zero zabarwionego krwią śluzu.Leż jak najwięcej to naprawdę pomaga.
Ja w 8 tygodniu miałam podobną sytuację i leżenie pomogło.
Jestem bardzo za grupą zamkniętą, w prawdzie mój termin z usg bardziej wypada na wrzesień, ale z om środek sierpnia, dlatego tu jestem cały czas mam nadzieje, że mnie do siebie przyjmiecie
reklama
Oczywiście!Tak, tutaj tylko odpoczynek, sama z tego powodu jestem na L4 i po jednym dniu leżenia jak odjął, zero zabarwionego krwią śluzu.
Jestem bardzo za grupą zamkniętą, w prawdzie mój termin z usg bardziej wypada na wrzesień, ale z om środek sierpnia, dlatego tu jestem cały czas mam nadzieje, że mnie do siebie przyjmiecie