reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Prosze [emoji8] no te chusteczki sa zarabiste :D a jesli juz o chusteczkach mowa to nr 2 u mnie to babydreams z nagietkiem z rossmana (pomaranczowe) ;)

A to nie miałam. Miałam te tami biodegradowalne. Coś bardziej suche. Potrafią się urwać :) no ale jak maja się rozłożyć to i urwać mogą. To dorzucam nagietkowe do zamówienia

reklama
U nas tydzień temu mój tato kupił nam 5 paczek pampersow „2” z dady tych po 44 sztuki w opakowaniu i już id tego czasu zużyłam prawie 4 paczki cale, bo dziś do końca dnia na bank zużyje te co zostały z 20 szt. Także nieźle srajkota i sika, ale niech robi ile wlezie skoro dobrze przybiera ;)

Położna dziś ją zważyła i ma już 3750 g, a przy wyjściu ze szpitala 6 sierpnia miała 2860 g czyli w 25 dni przybrała 890 g także super ;)

A w poniedziałek na SOR u pediatry miała 2560 g także w 4 dni 200 g, więc ekstra [emoji5][emoji1376][emoji1376]

Tak to zdrowa, w miarę grzeczna, chociaż gorzej od 19-23 to meczy troszkę, ale nie narzekam, bo cały dzień tylko je i śpi także musi kiedyś poszaleć i zmęczyć sie i tez widze, ze ma ten skok rozwojowy, bo chce więcej jesc, dłużej po karmieniu usypia i nieraz łącznie godzinkę trwa karmienie, przebieranie i usypianie, ale grunt, że wszystko idzie do przodu :)

Mój też się rozciąga:)) słodko to wygląda :))

Dziewczyny a zdażyło się Wam już jechać autobusem albo tramwajem? Po córkę do przedszkola albo samochodem albo autobusem bo to jednak jest 10 minut samochodem albo autobusem to na nogach ona nie da rady .
Ja jeżdżę samochodem od 3 dni. Autobusem nie zamierzam bo u nas na razie jest remont dróg i najbliższy przystanek przenieśli 1200m od mojego bloku.

Czyli nie jestem szalona :)) oczywiście postaram się jechać nie w godzinach szczytu itd ale ktoś dziecko odebrać musi. Spróbuję samochodem na początek może ale wygodniej jest autobusem bo jak się wpakuje w korek to czasem zamiast 10 minut autobusem jechałam 1 h samochodem.

A miałam pytać jeszcze czy wozicie w gondoli czy w foteliku bo u nas niby jest w regulaminie że jak gondolka nie ma.pasow to m dziecko wziąć na ręce.
Bez przesady, nie jesteś szalona:) nie ma co chuchac i dmuchac:) do sklepu mniejszego też mi się zdarzyło z nią wejść. Na chwile;) niech się hartuje. Pi centrach handlowych z nią nie biegam;)
U nas nie ma żadnych zakazów co do gondoli. ;)

Bez przesady, nie jesteś szalona:) nie ma co chuchac i dmuchac:) do sklepu mniejszego też mi się zdarzyło z nią wejść. Na chwile;) niech się hartuje. Pi centrach handlowych z nią nie biegam;)
U nas nie ma żadnych zakazów co do gondoli. ;)
A do sklepu osiedlowego to codziennie na chwilę po jakieś zakupy na bieżąco. Z tym autobusem to się waham cały czas taka kruszynka a ja z Krakowa jestem więc ogromne miasto i w autobusach tłumy ludzi. Jeszcze teraz może będzie w miarę ale od października jak wrócą studenci to będzie tłok. Jeszcze muszę podjechać do ścisłego centrum. Chociaż pewnie jak będzie zła pogoda to będę samochodem jeździła. No zobaczymy jak to będzie od poniedziałku. Jeszcze mnie wizyty w urzędach czekają także będzie wesoło :p

Nie wiem ktora z was pytala o te bambusowe pieluszki z rossmana.. teraz je uzywam wlasnie.. i wg mnie sa beznadziejne.. tzn tak, pupcia jest oki.. ale po nocy sa wilgotne z zewnatrz.. a zmieniam jej raz w nocy tylko.. chyba ze sie wykupka ;) takze ja ich juz nie kupie,bo wiecej mam do prania ;)
Które te pieluchy ? Te fan&fit ?

Ja nawet nie mam tej aplikacji, ale mogę pobrać. Ale przenosicie się tam czy jak? Bo mimo, ze ostatnio o wiele mniej się udzielam to na bieżąco czytam wszystko i o tym chyba przeoczyłam?
to ściągnij. Ja nie wiem czy wszystkie dziewczyny chętne. Może uda się przenieść będzie bardziej prywatnie niż na otwartym forum.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jeżdżę samochodem od 3 dni. Autobusem nie zamierzam bo u nas na razie jest remont dróg i najbliższy przystanek przenieśli 1200m od mojego bloku.
My też samochodem. Autobusem jeździmy bardzo sporadycznie, dosłownie może raz w roku, albo jeszcze rzadziej. Leonardo jak do tej pory w samochodzie jedzie zadowolony .

Do góry