reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mam nadzieję , że nam pomoga takie nakładki. Bo mala łapie, pije i puszcza i tak co chwilę. Denerwuje się i płacze. Łapie i puszcza.. i nie wiem czy ja źle przystawiam , czy jej nie wygodnie, czy js coś boli czy po prostu źle chwyta i ja to meczy :/
Oby Ci pomogły [emoji16]
My dalej w szpitalu, już mi się ryczeć chce, jestem już padnięta, wyglądam jak zombi... dziś jesteśmy bez naświetlania... mam nadzieje ze już nie wróci bo się skończę psychicznie, poczuła co to cycek i nie chce tam siedziec... sciaga sobie okularki na nos i nie na jaknoddychac i tak siedze i i koczuje ehm, wczoraj pediatra powiedziała ze dziś raczej wyjdziemy, ale one zmieniają się co drugi dzień i mnie tak zwodzą ... każda mówi inna wersje :D Zobacz załącznik 892637

Czy któraś jeszcze nie urodziła?
Kochana dasz radę! Ja też po.5.dniach w.szpitalu miałam mega kryzys. Ale jak wychodziłam po 7.dniach to byłam nieszczęśliwszą na świecie [emoji16] u Ciebie też tak będzie! To dla waszego dobra[emoji8]
Nakładki najlepsze z medela bo są bardzo cieniutkie.
O właśnie [emoji16] te też miałam na oku [emoji16]
Dziewczyny ja od 13 w szpitalu, zaczęły wody odchodzić i teraz mam skurcze co 2/3 minuty. Trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki[emoji16]
Wyszłyśmy z małą na spacer godzinę temu i ona tak mocno śpi, że szkoda mi ja wyciągać z wózka i iść do domu. No nic pokoczuję jeszcze chwilę na tej ławeczce.
Byłyśmy dziś u położnej. Iza przybrała 240g w 6 dni także bardzo się cieszę bo wcześniej przez 4dni prawie nic nie przybrała. Przekroczyła wagę urodzinową także super.

Klaudia, ja używam nakładek medeli rozmiar M bo mam płaskie sutki. Jeszcze z tydzień, dwa i będę małą odliczać od nakładek.

Anula, powiedz jak Wam się udało oduczyć Michasia od nakładek? Szybko załapał o co chodzi?

Też muszę kupić jakieś apaszki pod szyję bo już coraz chłodniej się robi. Mam jedną ale jedna to mało.

Na jesień, zimę mam kombinezony po moich chlopakach i jeden po bratanicy. Najlepiej, nigdzie nie powiewa, nie rokuje się. Bluzy polarowe też mam 2 i taką misiową jedną, grubsze spodenki też się znajdą także nie muszę nic kupować.
Wypróbowałam metodę koleżanki z forum[emoji16] spłaszczyłam mu trochę brodawkę i załapał. Już 3.dzień karmię bez[emoji16]

Wyszłyśmy z małą na spacer godzinę temu i ona tak mocno śpi, że szkoda mi ja wyciągać z wózka i iść do domu. No nic pokoczuję jeszcze chwilę na tej ławeczce.
Byłyśmy dziś u położnej. Iza przybrała 240g w 6 dni także bardzo się cieszę bo wcześniej przez 4dni prawie nic nie przybrała. Przekroczyła wagę urodzinową także super.

Klaudia, ja używam nakładek medeli rozmiar M bo mam płaskie sutki. Jeszcze z tydzień, dwa i będę małą odliczać od nakładek.

Anula, powiedz jak Wam się udało oduczyć Michasia od nakładek? Szybko załapał o co chodzi?

Też muszę kupić jakieś apaszki pod szyję bo już coraz chłodniej się robi. Mam jedną ale jedna to mało.

Na jesień, zimę mam kombinezony po moich chlopakach i jeden po bratanicy. Najlepiej, nigdzie nie powiewa, nie rokuje się. Bluzy polarowe też mam 2 i taką misiową jedną, grubsze spodenki też się znajdą także nie muszę nic kupować.
Dziękuje :)
Jak mam małe piersi to rozm. s będzie okej ? A już Ci się wyrabiają że chcesz oduczac ? Wyciągnęły się ?

@Mikasa7 To skok rozwojowy, miałam dokładnie to samo. Dziecko daje sygnał ze bedzie potrzebować wiecej mleka.
Przygotuj sobie jakieś przekąski i wodę i karm ile potrzebuje. Najczęściej dzieci tak robią popołudniami/wieczorami.

A nie mam pojęcia dawno już nie byłam , ale pewnie juz tak :) siostra ostatnio mi kupila w Pepco legginsy po 9.90 te co miała na dupce w kropeczki fajny materiał taki grubszy :) w przyszłym tygodniu może się wybiorę do Pepco z małą bo mąż ma wolne więc moze pojadę gdzies wkoncu na małe zakupki bo do tej pory wszystko przez internet kupuje :) a zakupów to mam dużo .. jeszcze żelazko mi się splalilo i muszę nowe kupić :)
No nas też czekają większe wydatki, prócz małej co chwilę coś to teraz do mieszkania meble i duperele typu, sztućce, firanki itp. :p
Pracujesz za każdym praniem malej ubranka ? Mi mama prasowala ale ostatnie pranie już schowałam bez prasowania. Nie zauważyłam żeby małej coś wyskoczyło na skórze

reklama
Nie wszystkim dzieciom one pomagają. Dużo dzieci mimo wszystko ma po nich jeszcze większe bóle brzucha, rozwolnienia i wymioty.
No tak tylko mi pediatra kazała podawać wodę żeby wyplukłac żółtaczkę a później znajoma mi mówi że tak nie można robić bo to rozszerzenie diety. Ja tego nie rozumiem bo jeśli jest potrzeba to się daje i co z tego że się dietę rozszerza [emoji39] tak samo jeśli dziecko boli brzuch ciągle to moim zdaniem można spróbować herbaty . Jeśli zadziała to super jeśli nie to się więcej nie podaje i tyle. No ale nie mówię że się nie mylę, może nie mam racji . Wiem że jeśli dziecko boli brzuch to się próbuje wszystkiego i mi osobiście w ogóle nie przeszkadza że to rozszerzenie

Do góry