reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mam nadzieję , że nam pomoga takie nakładki. Bo mala łapie, pije i puszcza i tak co chwilę. Denerwuje się i płacze. Łapie i puszcza.. i nie wiem czy ja źle przystawiam , czy jej nie wygodnie, czy js coś boli czy po prostu źle chwyta i ja to meczy :/
Może puszcza co chwilę, bo jej mleko leci za szybko, a ona nie umie tego połknąć? Mój tak czasami ma

reklama
Oby Ci pomogły [emoji16]Kochana dasz radę! Ja też po.5.dniach w.szpitalu miałam mega kryzys. Ale jak wychodziłam po 7.dniach to byłam nieszczęśliwszą na świecie [emoji16] u Ciebie też tak będzie! To dla waszego dobra[emoji8]O właśnie [emoji16] te też miałam na oku [emoji16]Trzymam kciuki[emoji16]Wypróbowałam metodę koleżanki z forum[emoji16] spłaszczyłam mu trochę brodawkę i załapał. Już 3.dzień karmię bez[emoji16]
Spróbujemy na dniach może się uda

Nie bez powodu dzieci mają być na samym mleku do pewnego momentu. Zbyt wczesne rozszerzanie diety może prowadzić do alergii, nietolerancji itd. Co ciekawe jak chodze z córką do szpitala do alergologa bo ma AZS to pierwsze pytanie zawsze kiedy wprowadzane pokarmy były i czy była na kp czy mm.
Na takie argumenty czekałam konkretne [emoji39]
Choć i tak jestem zdania że trzeba podchodzić indywidualnie do tematu dopajania..z resztą jak do prawie każdego tematu przy dziecku [emoji39]
Wiesz Aleks też dostawał herbatki i nic mu nie było :) ale z Mają teraz nie będę kombinować. A z położonymi... Moja mi oststni powiedziała że mała dobrze by było od piersi odstawić jeśli dalej tak będzie z jej kupami. [emoji23] Nooo sorry. Ogólnie jest bardzo spoko ale... Tsk samo powiedziała że Maja ma pępek przepuklinowy. Gdzie pediatra mówi że nigdy w życiu ani jedno ani drugie
Nie no to moje info było od pediatry :) też info od położnej traktuje z przymrużeniem oka [emoji39]

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Mi do głowy nie przyszło żeby mm podać. Tylko upierdliwe to noszenie na rękach. Tak jak Wam pisałam w nocy miała jedna 6 godzinna przerwę, a w dzień co 2 godz, nigdy tyle nie jadła. W końcu zasnęła, zobaczymy na jak długo.
@KatiNails mi położna kazała dopajac woda,zwłaszcza w upalach... mówiła że takie są zalecenia...Ale ja nie dopajam. Syna też nie dopajalam i zyje;)
W dzień je Ci co 2h i ty mówisz, że to często? [emoji16] Mój cały czas w dzień je co 1-2h :)

Wyszłyśmy z małą na spacer godzinę temu i ona tak mocno śpi, że szkoda mi ja wyciągać z wózka i iść do domu. No nic pokoczuję jeszcze chwilę na tej ławeczce.
Byłyśmy dziś u położnej. Iza przybrała 240g w 6 dni także bardzo się cieszę bo wcześniej przez 4dni prawie nic nie przybrała. Przekroczyła wagę urodzinową także super.

Klaudia, ja używam nakładek medeli rozmiar M bo mam płaskie sutki. Jeszcze z tydzień, dwa i będę małą odliczać od nakładek.

Anula, powiedz jak Wam się udało oduczyć Michasia od nakładek? Szybko załapał o co chodzi?

Też muszę kupić jakieś apaszki pod szyję bo już coraz chłodniej się robi. Mam jedną ale jedna to mało.

Na jesień, zimę mam kombinezony po moich chlopakach i jeden po bratanicy. Najlepiej, nigdzie nie powiewa, nie rokuje się. Bluzy polarowe też mam 2 i taką misiową jedną, grubsze spodenki też się znajdą także nie muszę nic kupować.

A wykształciły Tobie się sutki na tyle by odstawić? Bo moje ciągle wracają do punktu wyjścia. Chociaż fakt ja nie karmię tylko piersią bo mam za mało.mleka a tak.moze by się ułożyły jakoś.

reklama
Do góry