reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wyszłyśmy z małą na spacer godzinę temu i ona tak mocno śpi, że szkoda mi ja wyciągać z wózka i iść do domu. No nic pokoczuję jeszcze chwilę na tej ławeczce.
Byłyśmy dziś u położnej. Iza przybrała 240g w 6 dni także bardzo się cieszę bo wcześniej przez 4dni prawie nic nie przybrała. Przekroczyła wagę urodzinową także super.

Klaudia, ja używam nakładek medeli rozmiar M bo mam płaskie sutki. Jeszcze z tydzień, dwa i będę małą odliczać od nakładek.

Anula, powiedz jak Wam się udało oduczyć Michasia od nakładek? Szybko załapał o co chodzi?

Też muszę kupić jakieś apaszki pod szyję bo już coraz chłodniej się robi. Mam jedną ale jedna to mało.

Na jesień, zimę mam kombinezony po moich chlopakach i jeden po bratanicy. Najlepiej, nigdzie nie powiewa, nie rokuje się. Bluzy polarowe też mam 2 i taką misiową jedną, grubsze spodenki też się znajdą także nie muszę nic kupować.

reklama
Dziewczyny czy Wasze dzieci koło 2 tygodnia-2,5 tygodnia życia mialy rak że częściej domagaly się piersi??? Bo moja dziś wisi na mnie...W domu tylko na rękach chce usypiac od początku. Albo przy cycku. Czytam madre artykuly,wszedzie pisza ze dziecko placze z jakiegos powodu,że nie potrafi wymuszać... echhh...zmęczona jestem
U nas dziś mija 2 tyg od porodu i też mamy taki dzień. Jedno karmienie trwa godzinę albo i dłużej pośpię pół godziny i znowu karmienie. Dopiero jak wyszłyśmy na dwór to śpi już z półtora godziny i jest ok. Przed wyjściem na spacer wypiłem felmatiker więc jak wrócimy do domu mam nadzieję że będzie wystarczająca ilość mleczka. Położna mi dziś mówiła, że w 3 i w 6 tygodniu życia dziecka są największe skoki rozwojowe i zmienia się zapotrzebowanie na większą ilość mleka i skład mleka też się zmienia na bardziej treści . Może trwać 2-3 dni A może tydzień.

Może w Pepco zaczną wchodzić już takie jesienne cieplejsze rzeczy :)
A nie mam pojęcia dawno już nie byłam , ale pewnie juz tak :) siostra ostatnio mi kupila w Pepco legginsy po 9.90 te co miała na dupce w kropeczki fajny materiał taki grubszy :) w przyszłym tygodniu może się wybiorę do Pepco z małą bo mąż ma wolne więc moze pojadę gdzies wkoncu na małe zakupki bo do tej pory wszystko przez internet kupuje :) a zakupów to mam dużo .. jeszcze żelazko mi się splalilo i muszę nowe kupić :)

Dziewczyny czy Wasze dzieci koło 2 tygodnia-2,5 tygodnia życia mialy rak że częściej domagaly się piersi??? Bo moja dziś wisi na mnie...W domu tylko na rękach chce usypiac od początku. Albo przy cycku. Czytam madre artykuly,wszedzie pisza ze dziecko placze z jakiegos powodu,że nie potrafi wymuszać... echhh...zmęczona jestem
To skok rozwojowy. Dziecko potrzebuje więcej mleka i jak Ci tak wisi cały dzień to cyce dostają sygnał że potrzeba więcej produkować. Ja tak miałam parę dni temu. Po tym jak mi maly co chwilę się domagał piersi czułam że tego mleka faktycznie przybyło. Nawet pisałam Wam o tym. Czułam jakby znów przyszedł nawał taki jak parę dni po porodzie. Teraz juz lepiej piersi nie są takie twarde ale widocznie jest w nich już więcej mleka bo mały już normalnie je.
Trzeba pozwolić dziecku ssać w takich momentach tyle ile chce bo to nam ustawia laktację. Najgorzej wtedy podać mm myśląc że dziecko głodne. Piersi produkują na bieżąco. Głodne nie będzie. Będzie wtedy tylko częściej jeść.

No tak tyle że to nie z tych gotowych zbrylowanych herbat ale naturalna ziołowa. Mała się czasem męczy a ja nie karmię tylko piersią. Podaje też mm.
Nawet takiej dlatego ja nie podaje :) synowi dawałam też parzone a nie granulowane :) ale skoro zmieniły się zalecenia to ja się tego trzymam :)
Herbatka to rozszerzanie diety. :) dopaja się woda ale tylko przy wyłącznym karmieniu mm :) ja syna karmilam 15 miesięcy mieszanie (cyc + butla) i póki był tylko na mleku to nie dopajam :)

Nawet takiej dlatego ja nie podaje :) synowi dawałam też parzone a nie granulowane :) ale skoro zmieniły się zalecenia to ja się tego trzymam :)
Herbatka to rozszerzanie diety. :) dopaja się woda ale tylko przy wyłącznym karmieniu mm :) ja syna karmilam 15 miesięcy mieszanie (cyc + butla) i póki był tylko na mleku to nie dopajam :)
No ok rozszerzenie diety ale co z tego ?
Z czym to się wiąże ?

reklama
Do góry