reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To moja uwielbia. Cała butle by wypiła. :) Nie patrzę na te nowe metody. Na początku byłam przeciwna ale doszłam do wniosku , że dziecko też potrzebuje przepłukać wodę. Np jak zwymiotuje lub uleje i ma taką serwatke w buzi to przecież nie przyjemnie jest i lepiej napić się wody niż znowu mleka :)
A ja się trzymam zaleceń. Co chwila są jakies badania i dlatego te zalecenia się zmieniają. Nie jestem lekarzem ani dietetykiem więc skoro takie są zalecenia ogólne to najwidoczniej jest tego jakiś powód :) a do przepicia serwatki i cyca można dać :)

Ja się zastanawiam co zalozyc na chrzest w październiku tak żebym mogła karmić piersią :) do kosciola wezmę awaryjnie butle żeby z cyckami nie świecić . Czy do kościoła sukienkę a w domu się przebrać w spódnice i koszule żeby podwinąć i bez problemu mała nakarmić .. nie mam pomysłu . Bo robimy w domu tylko dla najbliższych ok 12-15 osób będzie :) nie zapraszam moich ciotek wujków itp .. :p
Albo koszulę albo sukienkę jakąś specjalną do karmienia albi sukienkę z jakimiś guziczkami u góry :)

W ogóle to ja nie ogarniam piersi. W nocy raz nie mogłam ściągnąć 90ml przez godzine.a przy następnym karmieniu poszło 140 ml w parę minut [emoji848]
Mam identycznie. Czasem ledwo 30 a drugim razem 100. Tyle, że ja w ciągu tygodnia odciagalam może z trzy razy. Jak pryska przy karmieniu lub kapie to już się nie przejmuje, daje małej niech wyłapuje. Ale jutro kupię nakładki bo źle nam idzie to karmienie.. mleka dużo , nawet takie grudki mam w piersiach, jak nacisne to leci tyle , że mogłabym do szklanki łapać. Ale mała coś słabo chwyta sutka , w ogóle jakieś takie płaskie mam , nie są sztywne tylko ciągle takie miękkie ://

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja właśnie mówię o wyjściach. Często jestem u rodziców czy teściów i dla mnie to komfort mieć cos z czego wyjme cyca bez rozbierania się.
A no to rozumiem :)
Na wyjście to ja muszę stanik kupić bo mam tylko takie miękkie i na wyjście zakładam zwykle stare swoje ale nie wygodnie w nich.. tylko , że u mnie w mieście nigdzie nie kupię uszetywnisnego do karmienia :// a na mój biust ciężko dobrać przez internet

Ja mogę ci polecić z Canpol. Tylko, że ja jak najszybciej chciałam synka od nich odzwyczaić... ciągłe odparzanie mnie męczyło i bałam się, że kiedyś będąc poza domem zapomnę ich wziąć i będzie awaria z karmieniem[emoji85]
A czemu używałas ?
Wyparzanie cię męczyło tak ? Ja będę musiała mała do nich przyzwyczaic o ile wygodniej nam będzie bo strasznie się męczymy obie

Dziewczyny a gdzie kupujecie ciuchy do karmienia? Przyznam szczerze że mam mało rzeczy które nadają się do karmienia i muszę coś ogarnąć.
Mam jedną sukienkę ciążową rozpinaną na biuście to się nada. Kilka bluzek i koszul kupiłam w lumpeksie. W październiku mamy chrzciny u znajomych to trzeba poszukać czegoś ładnego. Ale takie typowo do karmienia ubrania to mam tylko na wyjście, żeby od góry dobrać się do cyca. Po domu to zwykle bluzki i zadzieram do góry.

reklama
A czemu używałas ?
Wyparzanie cię męczyło tak ? Ja będę musiała mała do nich przyzwyczaic o ile wygodniej nam będzie bo strasznie się męczymy obie
No bo miałam płaskie sutki i mój maluch nie potrafił ich złapać...[emoji852] teraz karmię go bez nakładek. Ja mam fizia np. higieny i dlatego w nocy je wyparzałam. Potem kupiłam sobie jeszcze z lovi.
Ale od dziewczyn w szpitalu słyszałam, że z aventu są dobre[emoji5]

Do góry