reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To moja uwielbia. Cała butle by wypiła. :) Nie patrzę na te nowe metody. Na początku byłam przeciwna ale doszłam do wniosku , że dziecko też potrzebuje przepłukać wodę. Np jak zwymiotuje lub uleje i ma taką serwatke w buzi to przecież nie przyjemnie jest i lepiej napić się wody niż znowu mleka :)
A ja się trzymam zaleceń. Co chwila są jakies badania i dlatego te zalecenia się zmieniają. Nie jestem lekarzem ani dietetykiem więc skoro takie są zalecenia ogólne to najwidoczniej jest tego jakiś powód :) a do przepicia serwatki i cyca można dać :)

Ja się zastanawiam co zalozyc na chrzest w październiku tak żebym mogła karmić piersią :) do kosciola wezmę awaryjnie butle żeby z cyckami nie świecić . Czy do kościoła sukienkę a w domu się przebrać w spódnice i koszule żeby podwinąć i bez problemu mała nakarmić .. nie mam pomysłu . Bo robimy w domu tylko dla najbliższych ok 12-15 osób będzie :) nie zapraszam moich ciotek wujków itp .. :p
Albo koszulę albo sukienkę jakąś specjalną do karmienia albi sukienkę z jakimiś guziczkami u góry :)

W ogóle to ja nie ogarniam piersi. W nocy raz nie mogłam ściągnąć 90ml przez godzine.a przy następnym karmieniu poszło 140 ml w parę minut [emoji848]
Mam identycznie. Czasem ledwo 30 a drugim razem 100. Tyle, że ja w ciągu tygodnia odciagalam może z trzy razy. Jak pryska przy karmieniu lub kapie to już się nie przejmuje, daje małej niech wyłapuje. Ale jutro kupię nakładki bo źle nam idzie to karmienie.. mleka dużo , nawet takie grudki mam w piersiach, jak nacisne to leci tyle , że mogłabym do szklanki łapać. Ale mała coś słabo chwyta sutka , w ogóle jakieś takie płaskie mam , nie są sztywne tylko ciągle takie miękkie ://

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja właśnie mówię o wyjściach. Często jestem u rodziców czy teściów i dla mnie to komfort mieć cos z czego wyjme cyca bez rozbierania się.
A no to rozumiem :)
Na wyjście to ja muszę stanik kupić bo mam tylko takie miękkie i na wyjście zakładam zwykle stare swoje ale nie wygodnie w nich.. tylko , że u mnie w mieście nigdzie nie kupię uszetywnisnego do karmienia :// a na mój biust ciężko dobrać przez internet

Ja mogę ci polecić z Canpol. Tylko, że ja jak najszybciej chciałam synka od nich odzwyczaić... ciągłe odparzanie mnie męczyło i bałam się, że kiedyś będąc poza domem zapomnę ich wziąć i będzie awaria z karmieniem[emoji85]
A czemu używałas ?
Wyparzanie cię męczyło tak ? Ja będę musiała mała do nich przyzwyczaic o ile wygodniej nam będzie bo strasznie się męczymy obie

Dziewczyny a gdzie kupujecie ciuchy do karmienia? Przyznam szczerze że mam mało rzeczy które nadają się do karmienia i muszę coś ogarnąć.
Mam jedną sukienkę ciążową rozpinaną na biuście to się nada. Kilka bluzek i koszul kupiłam w lumpeksie. W październiku mamy chrzciny u znajomych to trzeba poszukać czegoś ładnego. Ale takie typowo do karmienia ubrania to mam tylko na wyjście, żeby od góry dobrać się do cyca. Po domu to zwykle bluzki i zadzieram do góry.

reklama
A czemu używałas ?
Wyparzanie cię męczyło tak ? Ja będę musiała mała do nich przyzwyczaic o ile wygodniej nam będzie bo strasznie się męczymy obie
No bo miałam płaskie sutki i mój maluch nie potrafił ich złapać...[emoji852] teraz karmię go bez nakładek. Ja mam fizia np. higieny i dlatego w nocy je wyparzałam. Potem kupiłam sobie jeszcze z lovi.
Ale od dziewczyn w szpitalu słyszałam, że z aventu są dobre[emoji5]

Do góry