reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Pełnią mówicie[emoji23][emoji23]. Hehe bo moja tez była niespokojna w nocy... Dziewczyny młoda karmie tak co 2 godziny choć powinnam co 3 ale ona nie wytrzymuje do tych trzech godzin ( nieraz jej się uda ) piję mi wtedy 60 nieraz 80 ml. Polozna mówi żeby ją przetrzymać i napoic ja herbatka ale ona wtedy mi ulewa bo po herbatce po 30 min i tak domaga się mleka. Polozna mówiła ze lepiej dla malucha aby jadł rzadziej a więcej ale ona je mniej a częściej ( co myślałam że to lepiej [emoji53]) mowie tu o mleku mm.... Na dodatek opazylam sobie rękę wrzątkiem i mnie boli Ah nie zdara ze mnie.
Ja myślę że trzeba karmić tak często dziecko jak tylko się tego domaga. Każde dziecko inne. Jedno woli najeść się do syta i mu starczy na dłużej inne po trochu a częściej będzie jadło
Rób okłady zimne albo z maślanki. Ja pamiętam też jak Natalka była malutka to oparzyłam rękę gorącym olejem z patelni. To był ból dopiero.. pamiętam że jak psikałam pantenolem bodajże to bolało bardziej niż jak schładzałam pod wodą.

Ja myślę że trzeba karmić tak często dziecko jak tylko się tego domaga. Każde dziecko inne. Jedno woli najeść się do syta i mu starczy na dłużej inne po trochu a częściej będzie jadło
Rób okłady zimne albo z maślanki. Ja pamiętam też jak Natalka była malutka to oparzyłam rękę gorącym olejem z patelni. To był ból dopiero.. pamiętam że jak psikałam pantenolem bodajże to bolało bardziej niż jak schładzałam pod wodą.
Dokładnie mam też w sprayu i boli bardziej. Zimna woda pomaga

Aaa dziewczyny powiedzcie mi czy używacie tamponow ? ? Podpaski mi strasznie odparzaja i generalnie zawsze używam w trakcie okresu tamponow. Co myślicie czy można juz ? ? Bardzo mało krwawie a tylek juz odparzony od tych podpasek.[emoji53]

Aaa dziewczyny powiedzcie mi czy używacie tamponow ? ? Podpaski mi strasznie odparzaja i generalnie zawsze używam w trakcie okresu tamponow. Co myślicie czy można juz ? ? Bardzo mało krwawie a tylek juz odparzony od tych podpasek.[emoji53]
Ty miałaś chyba cc to może inaczej, po sn nie odważyłabym się jeszcze włożyć tampona [emoji16]

Ja już na wkładki przeszłam. Jeszcze coś tam leci ale tamponów to bym nie zaryzykowała jeszcze zakładać. Jak jeszcze krwawiłam to podmywałam się przy każdej zmianie podpaski. Jak masz odpażenia to Smaruj tym kremem co masz dla małej na pupę. Sudocrem np

Co do plam z kupek to ja zostawiam w misce z proszkiem na kilka godzin a potem do pralki na 60 st. Mi mój mały kilka razy narobił na ręcznik zaraz po kąpieli ☺

A może karmiłaś małą w międzyczasie przez sen? Heh☺ i nawet nie pamiętasz ☺
Mi też młoda nasrala nie raz na recznik:D męża trzy razy obsrala :D
Na pewno nie jadła 6 godzin, bo aplikacji do karmienia używam, bo czasem nie pamiętam którym cyckiem i kontroluje czas właśnie. Bo jak nie używałam to nie pamiętałem o której jadla;)

Mi też młoda nasrala nie raz na recznik:D męża trzy razy obsrala :D
Na pewno nie jadła 6 godzin, bo aplikacji do karmienia używam, bo czasem nie pamiętam którym cyckiem i kontroluje czas właśnie. Bo jak nie używałam to nie pamiętałem o której jadla;)
Ja tez używam aplikacji bo nigdy nie wiedziałam o której ja karmiłam.

reklama
Do góry