reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Pełnią mówicie[emoji23][emoji23]. Hehe bo moja tez była niespokojna w nocy... Dziewczyny młoda karmie tak co 2 godziny choć powinnam co 3 ale ona nie wytrzymuje do tych trzech godzin ( nieraz jej się uda ) piję mi wtedy 60 nieraz 80 ml. Polozna mówi żeby ją przetrzymać i napoic ja herbatka ale ona wtedy mi ulewa bo po herbatce po 30 min i tak domaga się mleka. Polozna mówiła ze lepiej dla malucha aby jadł rzadziej a więcej ale ona je mniej a częściej ( co myślałam że to lepiej [emoji53]) mowie tu o mleku mm.... Na dodatek opazylam sobie rękę wrzątkiem i mnie boli Ah nie zdara ze mnie.

Pełnią mówicie[emoji23][emoji23]. Hehe bo moja tez była niespokojna w nocy... Dziewczyny młoda karmie tak co 2 godziny choć powinnam co 3 ale ona nie wytrzymuje do tych trzech godzin ( nieraz jej się uda ) piję mi wtedy 60 nieraz 80 ml. Polozna mówi żeby ją przetrzymać i napoic ja herbatka ale ona wtedy mi ulewa bo po herbatce po 30 min i tak domaga się mleka. Polozna mówiła ze lepiej dla malucha aby jadł rzadziej a więcej ale ona je mniej a częściej ( co myślałam że to lepiej [emoji53]) mowie tu o mleku mm.... Na dodatek opazylam sobie rękę wrzątkiem i mnie boli Ah nie zdara ze mnie.
Nie śmiej się [emoji23] ja urodziłam w pełnię [emoji23] a skurcze zaczęły się o 21-22 wtedy kiedy akurat było zaćmienie pełni [emoji23][emoji23][emoji23] boże nigdy w takie bzdury nie wierzyłam ale może faktycznie coś w tym jest [emoji23] Majce będę opowiadać jak to się urodziła w pełnię i zaćmienie [emoji23]

Nie śmiej się [emoji23] ja urodziłam w pełnię [emoji23] a skurcze zaczęły się o 21-22 wtedy kiedy akurat było zaćmienie pełni [emoji23][emoji23][emoji23] boże nigdy w takie bzdury nie wierzyłam ale może faktycznie coś w tym jest [emoji23] Majce będę opowiadać jak to się urodziła w pełnię i zaćmienie [emoji23]
Ale ja się nie śmieje [emoji23] może też w to nie wierzę ale czasami myślę że też w tym coś jest

Ale ja się nie śmieje [emoji23] może też w to nie wierzę ale czasami myślę że też w tym coś jest
Mówią że niby w pełnię najwięcej porodów. A wtedy było nas tylko dwie co w nocy rodziły. Zaraz przed moim cc dziewczyna naturalnie urodziła. Pół godziny później ja cc. Miałam pierwsza mieć cc, ale jak mnie przygotowywali, Cewnik itp to jej akurat wody odeszły i okazało się ze w 10 min rozwarcie z 5 na 10 i dawaj. Także mnie wyprzedziła [emoji23]

Kacperek dał mamie popalić w pierwsza pełną noc razem. Położna mówiła że będzie ciężko bo mały urodził się w nocy i jego aktywność teraz wzrośnie ciut. Łobuz ale to chyba po tacie :p
Mój mały też się w nocy urodził i odpukać grzeczny. W nocy to anioł. Przewijanie karmienie i 3-4 godz snu☺

reklama
Ja polecam zapierac zwykłym szarym mydłem.zostawic na chwile i znowu zaprac. Wszystko ładnie schodzi:) ewentualnie zaprac i do pralki;)

Moja dziś jadła o 21.30,a obudziła się o 3.30...6 godzin... szok... Ale za to później zasnęła chyba przed 6...A ha o 6.40 pobudka bo młodego do przedszkola A nią do lekarza jadę skontrolować krwiaka.
Co do plam z kupek to ja zostawiam w misce z proszkiem na kilka godzin a potem do pralki na 60 st. Mi mój mały kilka razy narobił na ręcznik zaraz po kąpieli ☺

A może karmiłaś małą w międzyczasie przez sen? Heh☺ i nawet nie pamiętasz ☺

Do góry