reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Maluch po odgazowaniu przez położna robi kupki :D nie wiedzialam, ze bede tak sie cieszyc z przebierania pampersow :D niestety ze wzgledu na ciezki porod a co za tym idzie krwiaczek na glowce i pekniety obojczyk jesteśmy w szpitalu przynajmniej do jutra :( tak chcialam Misiowi mieszkanko pokazac a ciagle sie wydluza pobyt tutaj :(

Maluch po odgazowaniu przez położna robi kupki :D nie wiedzialam, ze bede tak sie cieszyc z przebierania pampersow :D niestety ze wzgledu na ciezki porod a co za tym idzie krwiaczek na glowce i pekniety obojczyk jesteśmy w szpitalu przynajmniej do jutra :( tak chcialam Misiowi mieszkanko pokazac a ciagle sie wydluza pobyt tutaj :(
A na czym to odgazowanie polegało?
Bidulek. Pewnie boli go ten obojczyk. Ty też musisz uważać jak bierzesz go na ręce
Ale już niedługo krwiaczek się wchłonie obojczyk się zagoi i będziecie się tylko cieszyć z tego jak Wam rośnie maluszek☺

Kupujecie dzieciom na jesień kurteczkę czy kombinezon?
Kombinezon[emoji4]
Tez uzywam aplikacji
Ja też używam aplikacji[emoji5]
Biedulek [emoji852] życzę szybkiego powrotu do zdrowia[emoji4]

Ja na początku używałam, ale teraz szkoda mi na to czasu, bo mała sama się wybudza jak ma brudna pieluszkę i jest głodna także widze w praktyce kiedy karmić i przebrac :D na początku mi się podobała ta aplikacja i „kontrola” tego wszystkiego, ale jednak to później już jak dla mnie zbędne, bo dziecko samo komunikuje kiedy co chce [emoji5] a która pierś to mniej więcej pamietam i czuje tez, która pełniejsza
No właśnie miałam pytać po co te aplikacje :D przecież jak dziecko głodne to trzeba nakarmić a to czy się karmiło według aplikacji 2 czy 3 godziny wcześniej to bez znaczenia. Pierś też się czuje która pełniejsza :p no chyba , że ktoś musi wybudzac dziecko to co innego :)
Ja sobie tylko zapisuje w nocy od której do której mała spała :D

To wszystko dla jego dobra :* jeszcze troszkę i będziecie w domku :)

Też tak często musicie zmieniać wkładki laktacyjne ?

K będzie już w piątek ❤️ nie ma go już 5 tygodni ... Przyjedzie na dwa dni tylko ale zawsze coś ❤️❤️❤️ potem wraca na półtora tygodnia i przerwa dwa tygodnie. Wtedy się wyprowadzimy do siebie ❤️❤️
Ale trochę mi szkoda opuszczać mamy i rodzinnego domu heh. Jak pomyślę to czasem się nie chce wyprowadzić ..

No właśnie miałam pytać po co te aplikacje :D przecież jak dziecko głodne to trzeba nakarmić a to czy się karmiło według aplikacji 2 czy 3 godziny wcześniej to bez znaczenia. Pierś też się czuje która pełniejsza :p no chyba , że ktoś musi wybudzac dziecko to co innego :)
Ja sobie tylko zapisuje w nocy od której do której mała spała :D

Otóż to [emoji5]

reklama
Hej dziewczyny.

Mam do was pytanie. Podajcie może herbatę koperkowa maluchowi? U mnie mała nie płacze ale walczy z załatwianiem się i odgazowaniem bardzo intensywnie. Kupiłam taka zwykłą, naturalną by jej taka słabiutką podać ale naczytałam się tego i tamtego że zgłupiałam czy jej nie zaszkodzi.

Do góry