reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas w pierwszej dobie była smółka chyba ze 4 razy. Potem już coraz bardziej żółta i po każdym karmieniu. Teraz już nie po każdym posiłku. Rzadziej. Niektóre dzieciaczki na piersi robią kilka razy dziennie a niektóre też na piersi np raz na tydzień. Ale podobno wszystko jest w porządku dopóki dziecko nie płacze przy robieniu kupki. Wtedy ma zatwardzenie.

Dzisiaj zjadłam miskę truskawek po obiedzie a wieczorem chyba z 7 węgierek. Mam nadzieję, że małemu nic nie będzie. Ale ogólnie moja dieta karmiącej mamy wygląda tak że jem praktycznie wszystko ☺
Ja tez jem praktycznie wszystko. Ostatnio piekłam tarte se śliwkami i też jadłam.

reklama
Spoko [emoji23] gorzej byś miała jakbyś była strzelona kwaśna, zielona że śluzem [emoji23]
Tym bardziej że takich kup to dziecko robi dużo [emoji23] dobrze ze zaczęło się to stabilizowac bo przy jednej zmianie szło mi aż 3 szt pampersow czasem i przez to zaczęłam kupować dady bo na oryginalnych pampersach bym nie wyrobiła [emoji23] jak się całkowicie ustabilizuje to wrócimy do Pampersa [emoji23]

Dzisiaj w Kauflandzie widziałam pampers1 za 11zl :o a wszędzie są po 20 chyba tak ?
To 11 zł to tyle co za dade 1

Ja mojemu dzisiaj psikłam pierwszy raz do jednej dziurki bo coś mu tam siedziało i myślałam że będzie się darł, bo córka tego nie znosiła i zawsze był krzyk. A ten zaczął ruszać buzią jakby jadł. Chyba mu do gardła spłynęło☺
A trzymalas go na boku ? :) Moja też nie protestowała :D

Moje dzieci mają z tyłu głowy nad karkiem już pod włosami takie czerwone plamki od urodzenia. Ale mają to po tatusiu bo mąż też ma w tym samym miejscu coś takiego. Podobno mówi się na to "dziobnięcie bociana"☺
Córka mojej kuzynki miała długo taką czerwoną plamkę między brwiami ale już jej to zbladło i praktycznie nic nie widać. Ma 5 lat.
Taki uszczyp bociana moja też ma między brwiami , a pocałunek anioła na powiekach :)

reklama
Do góry