reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja właśnie stwierdziłam że połóg po pierwszym porodzie lepiej zniosłam. Brzuch mnie nie bolał ale tam na dole niestety dalej boli. Kiedyś minie pewnie.

Dzisiaj dziewczyny umówiłam USG bioderek dobrze że dzwoniłam bo terminy są ale właśnie w 6 tygodniu mi się udało tak jak pediatra kazała. Ten 6 tydzień to będzie jakaś masakra, bioderka, moja wizyta u gina i endokrynologa.
Jeszcze w środę chyba pojedziemy z obić tsh i ft4 Młodemu bo przez moje Hashimoto musi mieć zbadane. Mam nadzieję że mu z paluszka pobiorą.
Ja też dzisiaj umówiłam usg bioderek. To będzie 11 tydz. Na wypisie mam że do 12 tyg trzeba zrobić. Ale pamiętam że z córką to właśnie wcześniej robiłam to usg a koło 12 tyg drugi raz.
A badania krwi będziemy małemu robić przed szczepieniem, morfologię, crp i tsh.

Moja nie lubi kąpieli. Jak ją złożę do wanienki na takie nosidełko że ma zaliczone tylko stopy jest ok ale jak zaczynam ją mocniej moczyć jest ryk w nieboglosy. Na razie kąpiemy ją co drugi dzień skoro tak nie lubi. Uwielbia za to pielęgnację po kąpieli: balsamowanie, czesanie włosków itp.
Może jej jest niewygodnie w tym leżaczku? A jakbyś trzymała ją na ręce? U nas mąż trzyma małego pod barkami i pod główką dupka leży we wodzie a ja myję ☺ Natalka polewa nóżki i brzuszek. Cała familia zaangażowana☺

Wasze dzieci robiły normalnie kupki od samego poczatku? Bo mój maluch zrobił po porodzie i dalej nic. Dzisiaj 3 doba i jest problem...
U nas w pierwszej dobie była smółka chyba ze 4 razy. Potem już coraz bardziej żółta i po każdym karmieniu. Teraz już nie po każdym posiłku. Rzadziej. Niektóre dzieciaczki na piersi robią kilka razy dziennie a niektóre też na piersi np raz na tydzień. Ale podobno wszystko jest w porządku dopóki dziecko nie płacze przy robieniu kupki. Wtedy ma zatwardzenie.

Dzisiaj zjadłam miskę truskawek po obiedzie a wieczorem chyba z 7 węgierek. Mam nadzieję, że małemu nic nie będzie. Ale ogólnie moja dieta karmiącej mamy wygląda tak że jem praktycznie wszystko ☺

reklama
U nas w pierwszej dobie była smółka chyba ze 4 razy. Potem już coraz bardziej żółta i po każdym karmieniu. Teraz już nie po każdym posiłku. Rzadziej. Niektóre dzieciaczki na piersi robią kilka razy dziennie a niektóre też na piersi np raz na tydzień. Ale podobno wszystko jest w porządku dopóki dziecko nie płacze przy robieniu kupki. Wtedy ma zatwardzenie.

Dzisiaj zjadłam miskę truskawek po obiedzie a wieczorem chyba z 7 węgierek. Mam nadzieję, że małemu nic nie będzie. Ale ogólnie moja dieta karmiącej mamy wygląda tak że jem praktycznie wszystko [emoji5]
A ja zjadłam pizzę [emoji16] ale wczoraj była zupa jarzynowa, to witaminowo wyszłam na zero [emoji23]

Do góry