reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Klaudia źle mnie zrozumiałaś . Nie wiem kto ma gorzej . Chciałam cię tylko pocieszyć a ty mi tu mówisz że cię oceniam .
Dlatego napisałam o tym forum bo napisałaś że teraz forum zamilkło . Z własnego doświadczenia wiem że raczej mało jest czasu na forum.
Podaję mu infacol , Espumisan , delicol
Wiem , że dużo obowiązków, zmęczenie itp i o forum się myśli na samym końcu :D tak spytałam, ciekawa jestem co u każdej z Osobna słychać :) jak maluszki :)

reklama
@klaudiaa975 mój np. dzisiaj nie spał od ok.14 do 20... ale w życiu mi nie przyszło do głowy, żeby pomyśleć, że mam słaby pokarm. Męczymy się też strasznie z bólami brzuszka..tzn. płacze gdy ciśnie kupkę [emoji852] teraz nawet mąż próbuje to uśpić i ciągle płacze...
Więc dziewczyno nie rezygnuj i się nie poddawaj z kp, bo to pewnie nie to.
Współczuję :( najgorsze Dla dzieckz to bolący brzuszek..
Karmimy się dalej , będę szukała przyczyny ..

@klaudiaa975 nie wiem jak to mleko się produkuje ale zwykle jak podam jedną piers i już jest opróżniona podaje druga no a ta pierwsza jest pusta i trzeba chwilę żeby się napełniła.
Odpukac wczoraj i dzisiaj mi pokarmu starcza ale wdrożyłam tyle wspomagacze że szok. Femal.tiker , kawa zbożowa, bawarka, pije chyba .3.5 l wody i innych rzeczy, kompot jabłkowy i w lodówce czeka piwko 0% na bazie słodu także niezły arsenal. A wygląda na to że to rzeczywiście był skok rozwojowy i dwa gorsze dni . Podałam mm bo Młody był głodny. Oczywiście beczalam jak mała dziewczynka że to robię ale chyba właśnie dostałam nauczkę. Lepiej podać mm żeby dziecko głodne nie było a to przecież się ustabilizuje za dzień, dwa:)

My podajemy smoczek bo inaczej by Młody wisiał u piersi non stop, poprostu ma silny odruch ssania i tego potrzebuje. Mamy smoczek z aventu ten początkowy.
Zapodalas kompozycje :D
Z czym rozrabiasz ta herbatkę ferm..
Z wodą czy mlekiem ?

Hej.. napisze nie na temat.. wybaczcie..
Bylismy dzis umowieni na podpisanie umowy przedwstepnej aby wziasc kredyt hipoteczny.. i co? Pojechalismy.. dzwonie do goscia ze juz jestesmy w umowionym miejscu,a ten ze jest u radcy prawnego(w niedziele!), bo poprzedni uzytkownicy mieszkania mu je troche zdewastowali i chce kase z ubezpieczenia i ze przeprasza ale nie podpisze z nami umowy bo ubezpieczenie straciloby waznosc.. no i mowi mi ze to potrwa pol roku gdzies.. nosz kurde tak sie nie robi!!! Skoro chcial kase z ubezpieczenia to mogl wczesniej to zalatwic, a nie teraz gdy jest nabywca.. poza tym troche mi to smierdzi i mysle ze sciemnial i spezedal mieszkanie po cenie jaka chcial na poczatku ,bo my stargowalismy 20 tys mniej.. bo konczac ta rozmowe z nim,powiedzial ze musi odwolac innych ogladajacych mieszkanie,bo i tego mu nie wolno gdy chce kase z ubezpieczenia.. :/ wiec tez chore ze majac juz kupca i ustalone warunki ,on pokazywal mieszkanie innym ludziom..
Czyli znow dupa blada.. i znow zawod.. kurde.. :( dlaczego mamy az tak pod gorke? :(
A co do pokarmu.. staram sie przystawiac mala jak chce i kiedy chce ;) ale chyba mam jakis zastoj, bo od wczoraj nie moge laktatorem sciagnac duzo.. raptem 10ml.. :/

Cześć dziewczyny :)
Ja też urodziłam w sierpniu, odnalazłam ten wątek bo wydaje mi się że wy jesteście na pewno na bieżąco. Napiszcie proszę jak teraz wg. Nowych zaleceń suplementuje się wit. K dla dzieci karmionych piersią.
Dziękuję za odpowiedź

Cześć dziewczyny :)
Ja też urodziłam w sierpniu, odnalazłam ten wątek bo wydaje mi się że wy jesteście na pewno na bieżąco. Napiszcie proszę jak teraz wg. Nowych zaleceń suplementuje się wit. K dla dzieci karmionych piersią.
Dziękuję za odpowiedź
U nas dziecko dostalo domiesniowo Wit k. I nie suplementujemy już.
Na wypisie dziecka na pewno masz wszystkie zalecenia odnośnie witamin itp.

Hej.. napisze nie na temat.. wybaczcie..
Bylismy dzis umowieni na podpisanie umowy przedwstepnej aby wziasc kredyt hipoteczny.. i co? Pojechalismy.. dzwonie do goscia ze juz jestesmy w umowionym miejscu,a ten ze jest u radcy prawnego(w niedziele!), bo poprzedni uzytkownicy mieszkania mu je troche zdewastowali i chce kase z ubezpieczenia i ze przeprasza ale nie podpisze z nami umowy bo ubezpieczenie straciloby waznosc.. no i mowi mi ze to potrwa pol roku gdzies.. nosz kurde tak sie nie robi!!! Skoro chcial kase z ubezpieczenia to mogl wczesniej to zalatwic, a nie teraz gdy jest nabywca.. poza tym troche mi to smierdzi i mysle ze sciemnial i spezedal mieszkanie po cenie jaka chcial na poczatku ,bo my stargowalismy 20 tys mniej.. bo konczac ta rozmowe z nim,powiedzial ze musi odwolac innych ogladajacych mieszkanie,bo i tego mu nie wolno gdy chce kase z ubezpieczenia.. :/ wiec tez chore ze majac juz kupca i ustalone warunki ,on pokazywal mieszkanie innym ludziom..
Czyli znow dupa blada.. i znow zawod.. kurde.. :( dlaczego mamy az tak pod gorke? :(
A co do pokarmu.. staram sie przystawiac mala jak chce i kiedy chce ;) ale chyba mam jakis zastoj, bo od wczoraj nie moge laktatorem sciagnac duzo.. raptem 10ml.. :/
Przykro mi .. szukajcie dalej , nie ma co zatrzymywać się na jednym, tym bardziej oszuście. U mnie też ciągle coś ale wierzę , że będzie lepiej i u Ciebie również :** myśl pozytywnie. Skoro nie wyszło, to widocznie tak miało być i znajdziecie coś lepszego :**
Ja chciałam odciągnąć po karmieniu i udało się tylko 70 co zazwyczaj ściągałam 100/150 w parę minut do uczucie ulgi , nie do końca ... Ale mała w nocy się najada bo zje i idzie spać na 1-3 godziny więc nie panikuje. Widocznie jest tyle co dla niej.

reklama
U nas dziecko dostalo domiesniowo Wit k. I nie suplementujemy już.
Na wypisie dziecka na pewno masz wszystkie zalecenia odnośnie witamin itp.
U mnie też domięśniowo, tylko zastanawiam się nad doustnym.dawkowaniem..jeszcze 5 lat temu jak rodziłam pierwsze dziecko to tylko doustnie dawałam. Dziękuję za informacje

Do góry