reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale skoro masz mleka tyle ile wystarcza na potrzeby Alicji, to po co Ci więcej? [emoji16]
A może w czasie dnia była niespokojna niezależnie od pokarmu. Nasze dzieciaczki będą już powoli spały coraz mniej. Mój np codziennie od 7-8 do 12-13 nie śpi i jest niespokojny, marudny, chce się przytulać :)

Tyle , że moja prawie w ogóle nie śpi. Więc nie wiem co będzie dalej heh.
No mam nadzieję , że tego mleka jest na tyle bo jak puści cycka i nacisne to kropelka wyleci ...

reklama
Serwatka jest normalna też po KP. Ale to normalne :)
Ja z Mają mam jedną pozycję karmienia bo tylko w ten sposób złapie. A też czasami się meczymy że złapaniem bo za płytko łapie.
Aleksa jak przystawialam tak lapal. Jeśli chodzi o KP to yo było idealne dziecko do KP tylko ja miałam wtedy za mało pokarmu... A
W jakiej pozycji się karmicie ?

W jakiej pozycji się karmicie ?
Klasyczna. Tylko ta wchodzi w grę.

Co do mleka to to Bebiko pro + jest w miarę skoro. Częściowo fermentowane. Ono jest beżowe a nie żółte.
No i z tego co czytam to ogólnie najbardziej polecają hipp combiotic.
Nan lubi zatwardzac tak mi polozns przy synu mówiła.
Bebilon też jest dobrym mlekiem. Ten pronutra. I enfamil.

Ale.... Tak na prawdę kij wie co brzuszkowi Alicji podejdzie. Może każde mleko nawet najtańsze, a możesz mieć przeprawe przez wszystkie mleka.

Przystawiam ale męczy mnie to , że nie umiem jej dobrze ułożyć , ona się denerwuje, ja nie wiem czy w końcu jest głodna czy wpycham jej na siłę bo płacze , kopie. Czasem się uda i ładnie wygodnie leży ale zazwyczaj mamy kłopot, ja zgarbiona, plecy mnie bolą, wykrzywiam cycka na wszystkie strony.. teraz ja ułożyłam na rogalu i je. Ale już jestem bliska płaczu bo nastawiona jestem na kp u czuje sie źle psychicznie podając mm. Teraz zwymiotowała .. pewnie po sztucznym bo taka serwatka .. chyba kupię dzisiaj Bebiko ;(((((((
A może skorzystałabyś z pomocy doradcy laktacyjnego lub swojej położnej i poprosiła żeby pomogła Ci jak przystawiać małą. Może spróbuj pozycji spod pachy? Nam co prawda ona średnio wychodzi ale dużo osób ją chwali :)

No to dobrze jejku ile to kobiety muszą się cierpieć żeby wydać dziecko na świat...
Dokładnie. Najpierw ciąża, później ból przy porodzie, a później jeszcze połóg i gojenie rany :/ Podziwiam Cię, bo ty chyba masz synów rok po roku? Ja to chyba teraz będę się zabezpieczać wszystkimi możliwymi sposobami żeby przypadkiem w ciąże nie zajść [emoji23]

reklama
Dokładnie. Najpierw ciąża, później ból przy porodzie, a później jeszcze połóg i gojenie rany :/ Podziwiam Cię, bo ty chyba masz synów rok po roku? Ja to chyba teraz będę się zabezpieczać wszystkimi możliwymi sposobami żeby przypadkiem w ciąże nie zajść [emoji23]
Tak, dokładnie rok i 4 mięs jest różnicy między chłopakami. Nie wiem jak ja dałam radę. Jak sobie przypomnę to pierwsze 2 lata to był hardcore. Ja mam zamiar używać spiralę hormonalną morela ale pogadam jeszcze dokładnie o zabezpieczeniu z ginem na wizycie kontrolne.

Do góry