reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa

Ostatnia edycja:
reklama
Tam gdzie lezalam też były dziewczyny do 2 tyg po terminie balonik sama miałam i na 1 działa jak Płachta na byka a na 2 nic ja należę do opcji 2 oksy też zero rezultatów więc każda kobieta jest indywidualna.U mnie rozwarcie po baloniku (miałam swoje 2cm) za 1 razem już po 3 godz było 4 dostałam oksy i po 6 godz nic zero.Powiem tak przez 3 tyg napatrzylam się tyle na wywoływane porody że to jest przegięcie w polskiej ginekologii i nie ważne że z dzieckiem wszystko ok wywołują bo wywołują nawet jak nie trzeba i można spokojnie poczekać.Był taki fajny lekarz jak miałam założony 2 balon i powiedział do mnie tak :"Pani Moniko jak się nie będzie miało zacząć to ja mogę w panią wiadro oksy wlać i nic to nie da" zapytałam ile razy wywołują oksy powiedział że 2 a 3 to nie trzeba bo kobieta sama zaczyna poród właściwy i to jest najważniejsze i najlepsze dla dziecka.Nie jest zwolennikiem wywoływania uważa że robi się tego u nas za dużo i w wielu przypadkach kobiety urodziłyby bez oksy w mniejszych bólach.

Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa
Moja ostatnio też tak robiła ślę wiem że za dużo na cycu wisiała i nie zadazala trawic a mleczka dość dużo zciągnęła z cyca

Sorki za posta o baloniku miałam komuś odp i jak to ja się zamotalam
Dobrze że tak dużo napisałaś
Ja się nastawiałam stawić we wtorek do szpitala i prosić o oksytocynę od razu
Tyle że w 2 przypadkach od razu podziałała i przy tym 2 dziecku dostałam też znieczulenie więc poród był w miarę szybki(okolo4 godz) i w najgorszej fazie praktycznie bezbolesny

reklama
Dziewczyny Waszym maluchom też się tak łuszczy skóra? Na czole , między oczkami, na powiekach, na brzuchu i w nadgarstkach i wokół kostek. Nie pamiętam, czy córka też tak miała..
Tak..I to bardzo niestety
Za dużo je?
U mnie tak jest. Lekarka e szpitalu powiedziała, że Michał je za dużo

Do góry