reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa

Ostatnia edycja:
reklama
Tam gdzie lezalam też były dziewczyny do 2 tyg po terminie balonik sama miałam i na 1 działa jak Płachta na byka a na 2 nic ja należę do opcji 2 oksy też zero rezultatów więc każda kobieta jest indywidualna.U mnie rozwarcie po baloniku (miałam swoje 2cm) za 1 razem już po 3 godz było 4 dostałam oksy i po 6 godz nic zero.Powiem tak przez 3 tyg napatrzylam się tyle na wywoływane porody że to jest przegięcie w polskiej ginekologii i nie ważne że z dzieckiem wszystko ok wywołują bo wywołują nawet jak nie trzeba i można spokojnie poczekać.Był taki fajny lekarz jak miałam założony 2 balon i powiedział do mnie tak :"Pani Moniko jak się nie będzie miało zacząć to ja mogę w panią wiadro oksy wlać i nic to nie da" zapytałam ile razy wywołują oksy powiedział że 2 a 3 to nie trzeba bo kobieta sama zaczyna poród właściwy i to jest najważniejsze i najlepsze dla dziecka.Nie jest zwolennikiem wywoływania uważa że robi się tego u nas za dużo i w wielu przypadkach kobiety urodziłyby bez oksy w mniejszych bólach.

Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa
Moja ostatnio też tak robiła ślę wiem że za dużo na cycu wisiała i nie zadazala trawic a mleczka dość dużo zciągnęła z cyca

Sorki za posta o baloniku miałam komuś odp i jak to ja się zamotalam
Dobrze że tak dużo napisałaś
Ja się nastawiałam stawić we wtorek do szpitala i prosić o oksytocynę od razu
Tyle że w 2 przypadkach od razu podziałała i przy tym 2 dziecku dostałam też znieczulenie więc poród był w miarę szybki(okolo4 godz) i w najgorszej fazie praktycznie bezbolesny

reklama
Dziewczyny Waszym maluchom też się tak łuszczy skóra? Na czole , między oczkami, na powiekach, na brzuchu i w nadgarstkach i wokół kostek. Nie pamiętam, czy córka też tak miała..
Tak..I to bardzo niestety
Za dużo je?
U mnie tak jest. Lekarka e szpitalu powiedziała, że Michał je za dużo

Do góry