reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny przepraszam ze dopiero sie odzywam od 24.07 byłam w szpitalu to byl 38 tydz leżałam do 41 tydz i 1 dz i dopiero mi zrobili cc bo 3 baloniki i 2 oksy nie ruszyły nic a że podejrzewalam że dziecko będzie duże to nie podjęłam 3 próby oksy i ublagalam cc że względów takich iż bałam się o życie dziecka podczas sn że względu na wagę oni twierdzi że 4250g a ja ze wieksza zwłaszcza że 2 coraz miała 4600g ile się naprosilam naplakalam to brak słów w końcu 13.08 ordynator zgodził się na CC i tak 14.08.18 o 8:52 urodziła się nasza Iga z waga 4710g i 57 cm :)
Wow piękne wymiary! Gratulacje!!!! Igus witaj ❤️!

O rany. To ja dalej na jedynkach. 56 połowa poszła na później , dalej w niektórych ma luzno [emoji14] a myślałam , że nawet raz nie założy tego rozmiaru heh ;)
Mój wydaje mi się, że na długość też sporo urósł, ale go nie mierzyłam. Bo te body 56 niektóre takie naciągnięte już są. A w pajacu dzisiaj w nocy nie mógł nóg wyprostować [emoji23]

Kochana iść na wygodne to dać cycka [emoji23] mówię Ci z perspektywy matki która robiła mleko. Tzn zrobić mleko to nie probkem. Ale myj, wyparzaj butelki. A tak wyciagniesz cycka i tyle Twojej roboty [emoji23]
A mi się właśnie wydaje , że na odwrót.
Bo jak podgrzewalam mleko i dawałam butelkę to dla mnie wygoda. A jak muszę odpinac stanik, podkładać pieluchę, odciągnąć nadmiar , mała zje , ubrać się, wyparzyć , laktator, butelkę od laktatora. Więc więcej roboty [emoji16]

Wiem, inaczej się nie da. Nie chce iść na łatwiznę i dawać butelkę , czy co gorsza sztuczne skoro mam mleko. Co innego gdybym nie miała , lub mała nie umiała by złapać. A ona umie ale jej się nie chce [emoji16]

Dlatego trzeba trochę powalczyć z lenistwem małej, moja robi to samo :) może masz za duże brodawki sutki dla małej. Moje chyba są i jak roluje lekko przy końcu je i wkładam jej z sutkiem do buzi to wtedy ładnie chwyta. Taki trik mi położna w szpitalu pokazała, bo mowila ze mam super piersi do karmienia, ale jakby mała miała problem z chwytaniem to się nie zniechęcać tylko uczyć i pomagać sobie nawzajem. Bo ona chce mleka z piersi to najlepsze co może być, ale nie umie i nie ma siły chwytać i pic, bo to wbrew pozorom męczące i wtedy się denerwuje i płacz.

reklama
Do góry