reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Klaudia przede wszystkim dziecko z butelki więcej i rzadziej je bo się tak nie męczy.
Na cycu je mniej bo się męczy szybciej, przez co też może wołać cyca częściej . Moja to różnie się budzi od 1,5 w porywach do 3h ale wtedy ja wybudzam i karmie.
Po jakim czasie mniej więcej to karmienie się normuje ? Bo chyba później dziecko nie je co godzinę ?

Nie chwalę żeby nie zepsuć, pierwsze karmienie idzie gładki póki co. Mam nadzieję , że tak już zostanie .. a mleko będę mrozić, nie zostawiać w lodówce. Bo wtedy mi szkoda i jej podaje. Tylko lepiej w woreczkach czy tych pudełeczkach ?
A twoja królewna może podrosła i lepiej jej chwycić. Nie zastanawiaj się :) ważne, że je ładnie [emoji173]️:*
Woreczki :*

No właśnie nie chce wrócić do wymiotów i ulewania. Bo wcześniej dałam jedna pierś, przysnęła, dałam druga. I jak się okazało , wypijała to rzadkie, po tym wymioty i dalej głodna. Więc teraz daje tylko jedna pierś, trzymam jak najdłużej, aż już nie będzie chciała złapać lub usnie na amen. A ja nie wiem jak to sprawdzić ile je. Bo z tej "lepszej" piersi odciagalam zawsze ze 100ml ale gdybym chciała jeszcze ściągnąć w czasie jej odpoczynku to pewnie z 50 by jeszcze poszło. Nawet jak piersi myślę, że puste bo miękkie i mało co leci, to dostawiam mała i leci ładnie. To może je te 100 , bo w drugiej udawało mi się ściągnąć z 20/30 , raz 50 ale ciężko. Tyle , że odciagalam to wszystko w dosłownie 3-5minut.
Mi też już laktator niby nie ściąga, a ręcznie tryska. Czy mała słychać jak łyka. Także laktator to też żaden wyznacznik :)

Nie jechaliśmy jeszcze naszym autem więc będę sprawdzać ale mi to kiepsko wyglądało. Chociaż u KatiNails też widzę taka pozycja siedząca bardziej. A co do luzu to podłuż jej może coś pod pupę bo niebezpiecznie trochę kurcze.
Ma wkładkę dla noworodka pod pupa. Półsiedząco. Jak wpinam fotelik w stelaż to jest to samo. Plecami jest oparta i pupa niby ładnie. Tylko się zsuwa... Coś potem jeszcze mąż pokombinuje z pasami.
IMG_20180818_121655.jpg
IMG_20180818_121658.jpg
received_538525379901385.jpeg

Załączniki

• IMG_20180818_121655.jpg
    IMG_20180818_121655.jpg
    74,3 KB · Wyświetleń: 342
  • IMG_20180818_121658.jpg
    IMG_20180818_121658.jpg
    70,6 KB · Wyświetleń: 332
  • received_538525379901385.jpeg
    received_538525379901385.jpeg
    74,8 KB · Wyświetleń: 334
Ale maleństwo [emoji16] my używamy już pampersów 2 od tygodnia gdzieś, ubranka 56 zaczynają być małe, a z pepco to nawet 62 zaczynają być małe [emoji16][emoji16][emoji16]
O rany. To ja dalej na jedynkach. 56 połowa poszła na później , dalej w niektórych ma luzno :p a myślałam , że nawet raz nie założy tego rozmiaru heh ;)

reklama
Po jakim czasie mniej więcej to karmienie się normuje ? Bo chyba później dziecko nie je co godzinę ?
Powiem Ci szczerze że nie wiem. Aleksa karmilam mieszanie z przewaga mm bo miałam mało pokarmu. I zawsze na żądanie. Teraz Maje też karmie na żądanie. No i dla mnie wyłączne karmienie swoim pokarmem to też nowość. Powiem szczerze że jestem aż mile zaskoczona bo spodziewałam się że będzie tak jak z Aleksem.

Do góry