reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny po, czy was tez boli brzuch jak na okres? Nie pamietam poprzedniego pologu.. czy to mozliwe ze jeszcze macica mi sie skurcza? Czy te skurczanie trwa ok 6 tyg wlasnie? :p

reklama
To tak często smarujesz, ze tak szybko Ci się kończy? Ja mam jeszcze bepanthen, minęło 13 dni odkąd jej zaczęłam używać, na sutki często dawałam, na pupkę to tylko raz dziennie małej smaruje, bo położna mówi, że te wszystko cuda to blokują te małe pory na skórze maleństwa i będzie wtedy gorzej niżby miało się w ogóle nie smarować, bo skóra nie oddycha i potowki zaczną się robić itd.

U nas potowki wyszło niestety na karku i szyjce, tak to mała leży w sukience i pampersie samym i luźno jest ubrana, ale tam szyjka jej się poci przy karmieniu zawsze i jak leży. Ale to już mam sposób pare razy dziennie mąką ziemniaczana jej tam sypie i smaruje :)
Ja mojej też sypie falki pod szyją pod pachami bo tam skóra się poci a dzieci kurczą tam miejsca , i po myciu dokładnie osuszamy i posypuję :) strasznie nie lubi myć tych miejsc jak chce jej rękę podnieść albo główkę odchylić . Ale to ważne jest :) jak synek był mały to mu się robily czerwone miejsca w faldkach a i tak chodziła w lato rozebrany też trochę zaniedbałam to sypanie i trzeba było maścią smarować od lekarza . Więc lepiej zapobiegać myć osuszać dokładnie i sypać mąką ziemniaczaną albo posypka :) moja mama zawsze mi mówi że mąka najlepsza niż po posypki pudry :D

Dziewczyny po, czy was tez boli brzuch jak na okres? Nie pamietam poprzedniego pologu.. czy to mozliwe ze jeszcze macica mi sie skurcza? Czy te skurczanie trwa ok 6 tyg wlasnie? :p
Mnie ostatnio tak brzuch bolał jak bym miała zaraz okres dostac :) ale to tak z 2-3 razy się zdarzyło chyba :)

A dzisiaj bolał mnie brzuch i żołądek że myślałam że umrę :(

To faktycznie.. moze jej cialko samo sie upora z wirusem.. byloby super,oznaczaloby to ze masz bardzo silna coreczke ;)
Moja ma babole w nosku i musze gruszka jej wyciagnac,ale boje sie ze za bardzo zassam i cos wiecej jej wyciagne hyhy jakis narzad [emoji23]

Psikaj codziennie sprayem z soli morskiej do noska i będą same wychodzić, mojej wychodzą same, ale to takie pojedyncze a jak więcej to rzeczywiście najlepiej gruszka. Ja jeszcze nie używałam jej

Dziewczyny co jest potrzebne do becikowego? Akt urodzenia, zaswiadczenie od lekarza, ksero dowodow i moj pit i meza za 2016? I ile jest czasu na złożenie wniosku?

Tak dokładnie :) mi już się goi, bo swędzi a nieraz jak mnie zaboli tam w środku to jak na bolesny okres, ale wargi sromowe zewnętrzne takie dziwne uczucie

reklama
Ja mojej też sypie falki pod szyją pod pachami bo tam skóra się poci a dzieci kurczą tam miejsca , i po myciu dokładnie osuszamy i posypuję :) strasznie nie lubi myć tych miejsc jak chce jej rękę podnieść albo główkę odchylić . Ale to ważne jest :) jak synek był mały to mu się robily czerwone miejsca w faldkach a i tak chodziła w lato rozebrany też trochę zaniedbałam to sypanie i trzeba było maścią smarować od lekarza . Więc lepiej zapobiegać myć osuszać dokładnie i sypać mąką ziemniaczaną albo posypka :) moja mama zawsze mi mówi że mąka najlepsza niż po posypki pudry :D

I tak będziemy tez działać u małej [emoji10]

Do góry