E
Ewka34
Gość
Dziewczyny po, czy was tez boli brzuch jak na okres? Nie pamietam poprzedniego pologu.. czy to mozliwe ze jeszcze macica mi sie skurcza? Czy te skurczanie trwa ok 6 tyg wlasnie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tyle chociaz mozemy zrobic zamiast bezczynnie czekacNo dosłownie tak to wyglada ja tez nie mogę powiedzieć, ze jakos bardzo mi się chce, ale to nam nie zaszkodzi Po schodach tez mi się nie chce zbytnio chodzic bez celu, wiec coś sobie wymyślam, żeby nie chodzic na darmo
Ja mojej też sypie falki pod szyją pod pachami bo tam skóra się poci a dzieci kurczą tam miejsca , i po myciu dokładnie osuszamy i posypuję strasznie nie lubi myć tych miejsc jak chce jej rękę podnieść albo główkę odchylić . Ale to ważne jest jak synek był mały to mu się robily czerwone miejsca w faldkach a i tak chodziła w lato rozebrany też trochę zaniedbałam to sypanie i trzeba było maścią smarować od lekarza . Więc lepiej zapobiegać myć osuszać dokładnie i sypać mąką ziemniaczaną albo posypka moja mama zawsze mi mówi że mąka najlepsza niż po posypki pudryTo tak często smarujesz, ze tak szybko Ci się kończy? Ja mam jeszcze bepanthen, minęło 13 dni odkąd jej zaczęłam używać, na sutki często dawałam, na pupkę to tylko raz dziennie małej smaruje, bo położna mówi, że te wszystko cuda to blokują te małe pory na skórze maleństwa i będzie wtedy gorzej niżby miało się w ogóle nie smarować, bo skóra nie oddycha i potowki zaczną się robić itd.
U nas potowki wyszło niestety na karku i szyjce, tak to mała leży w sukience i pampersie samym i luźno jest ubrana, ale tam szyjka jej się poci przy karmieniu zawsze i jak leży. Ale to już mam sposób pare razy dziennie mąką ziemniaczana jej tam sypie i smaruje
Mnie ostatnio tak brzuch bolał jak bym miała zaraz okres dostac ale to tak z 2-3 razy się zdarzyło chybaDziewczyny po, czy was tez boli brzuch jak na okres? Nie pamietam poprzedniego pologu.. czy to mozliwe ze jeszcze macica mi sie skurcza? Czy te skurczanie trwa ok 6 tyg wlasnie?
To faktycznie.. moze jej cialko samo sie upora z wirusem.. byloby super,oznaczaloby to ze masz bardzo silna coreczke
Moja ma babole w nosku i musze gruszka jej wyciagnac,ale boje sie ze za bardzo zassam i cos wiecej jej wyciagne hyhy jakis narzad [emoji23]
Ja dostałam z Niemiec od rodziny[emoji5]A gdzie kupujecie ten Sab simplex? I mnie w mieście pomoc można dostać gdzieś ,, spod lady"
Jaka słodka panienka :*
Dziewczyny po, czy was tez boli brzuch jak na okres? Nie pamietam poprzedniego pologu.. czy to mozliwe ze jeszcze macica mi sie skurcza? Czy te skurczanie trwa ok 6 tyg wlasnie?
Ja mojej też sypie falki pod szyją pod pachami bo tam skóra się poci a dzieci kurczą tam miejsca , i po myciu dokładnie osuszamy i posypuję strasznie nie lubi myć tych miejsc jak chce jej rękę podnieść albo główkę odchylić . Ale to ważne jest jak synek był mały to mu się robily czerwone miejsca w faldkach a i tak chodziła w lato rozebrany też trochę zaniedbałam to sypanie i trzeba było maścią smarować od lekarza . Więc lepiej zapobiegać myć osuszać dokładnie i sypać mąką ziemniaczaną albo posypka moja mama zawsze mi mówi że mąka najlepsza niż po posypki pudry