reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry.
Jednak ból to potrafi odebrać człowiekowi chęć do wszystkiego. Wczoraj myślałam, że umrę tak mnie real brzuch. Mąż przywiózł mi ketonal z domu wzięłam na noc 1tabl i ulga jak nie wiem co. Dziś już mniej boli paracetamol daje rade....a paracetamol na oddziale im się też kończy, pacjentkom rodzina donosi leki przeciwbólowe normalnie śmiech na sali.
Izunia pojadla cyca i śpi juz 2godziny także chyba mleczka przybywa w cycochach choć jak próbowałam ściągnąć to ledwie 12ml. Pani pediatra jak ją dziś nadal powiedziała, że Iza nie wygląda jak noworodek tylko jak niemowlę bo ma taka jasną skórę a nie czerwoną:) a pani położna przed chwilą powiedziała, że mam najgrzeczniejsze dziecko na oddziale:)
Niech nie chwalą bo zawsze jak mi ktoś dzieci pochwalił to potem byl obrót o 180st w ich zachowaniu na gorsze oczywiście.

Gienio, co u was? Macie Adtrid już w domku?

Avalia, jakiś postęp w sprawie porodu?

Nierozpakowanym dziewczynom życzę szybkich, bezbolesnych porodów:) jeszcze chwilka i będziecie tulić swoje maleństwa:) miłego wieczoru dziewczyny:)
Jejku nie rozumiem czemu takie zasady na tym oddziale mają...Nie powinno Cię boleć, cesarka to naprawdę duża operacja A oni tabletek nawet nie dają co to Bośnia? ( mam znajoma z tego kraju i tam do szpitali rodzina musi przynosić leki i.....jedzenie )

reklama
No mega[emoji16] kudłaty niesamowicie[emoji16]Mój standardowy zestaw[emoji848][emoji16]Sab simplex ma ten sam skład, co espumisan. Tylko, że różnie się je dawkuje, ot i cała tajemnica tych leków[emoji4]
A gdzie kupujecie ten Sab simplex? I mnie w mieście pomoc można dostać gdzieś ,, spod lady"

Ostatnia edycja:
A ja w szpitalu czuje się, jak w ciąży w okresie leżenia. Wyjść nie można, światło słoneczne widzę, jak wystawię głowę przez okno[emoji23]
Jeszcze dzisiaj się okazało, że ja też mam crp podwyższone, więc dostaje antybiotyk. Super po prostu[emoji52][emoji52][emoji52] po pierwszej dawce antybiotyku, miałam takie bóle, że myślałam że drugi raz rodzę [emoji54] żyć nie umierać[emoji85] pozdrawiam was serdecznie ze szpitala[emoji6]
Oj budulka. ...

Dziewczyny jestem na porodowce. Rano bylam u poloznej i podpytalam, czy moze byc tak, ze wody sacza sie baaardzo powoli bo mi w nocy i rano pociekla kapka po nogach. Polozna stwierdzila ze to pewnie wody i nie ma co czekac tylko do szpitala. Wrocilam do domku, zjadlam sniadanie, wydepilowalam nozki, wzielam prysznic, umylam wlosy i pojechalam do szpitala przekonana ze mnie odesla do domu. W szpitalu dlugo nawet nie czekalam na ip. Na badaniu okazalo sie ze to sa wody i mialam 4 cm rozwarcia. Ale zadnych skurczow. Juz na porodowce kolejne badanie i ok 6 cm rozwarcia i leze teraz podpieta do ktg i powoli czuje skurcze ale sa na razie znosne ;)
Powodzenia! ;*

Dziewczyny jestem na porodowce. Rano bylam u poloznej i podpytalam, czy moze byc tak, ze wody sacza sie baaardzo powoli bo mi w nocy i rano pociekla kapka po nogach. Polozna stwierdzila ze to pewnie wody i nie ma co czekac tylko do szpitala. Wrocilam do domku, zjadlam sniadanie, wydepilowalam nozki, wzielam prysznic, umylam wlosy i pojechalam do szpitala przekonana ze mnie odesla do domu. W szpitalu dlugo nawet nie czekalam na ip. Na badaniu okazalo sie ze to sa wody i mialam 4 cm rozwarcia. Ale zadnych skurczow. Juz na porodowce kolejne badanie i ok 6 cm rozwarcia i leze teraz podpieta do ktg i powoli czuje skurcze ale sa na razie znosne ;)
Powodzenia :*

Dziewczyny przepraszam ze dopiero sie odzywam od 24.07 byłam w szpitalu to byl 38 tydz leżałam do 41 tydz i 1 dz i dopiero mi zrobili cc bo 3 baloniki i 2 oksy nie ruszyły nic a że podejrzewalam że dziecko będzie duże to nie podjęłam 3 próby oksy i ublagalam cc że względów takich iż bałam się o życie dziecka podczas sn że względu na wagę oni twierdzi że 4250g a ja ze wieksza zwłaszcza że 2 coraz miała 4600g ile się naprosilam naplakalam to brak słów w końcu 13.08 ordynator zgodził się na CC i tak 14.08.18 o 8:52 urodziła się nasza Iga z waga 4710g i 57 cm :)
Gratuluję :* :)

Moj maly tez tak sie rozpycha jakby przez brzuch chcial sie wydostac :D dlatego lepiej sie poruszać, chociaz nie chce mi sie ;)
No dosłownie tak to wyglada :D ja tez nie mogę powiedzieć, ze jakos bardzo mi się chce, ale to nam nie zaszkodzi :) Po schodach tez mi się nie chce zbytnio chodzic bez celu, wiec coś sobie wymyślam, żeby nie chodzic na darmo :p

reklama
Do góry