reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny jestem na porodowce. Rano bylam u poloznej i podpytalam, czy moze byc tak, ze wody sacza sie baaardzo powoli bo mi w nocy i rano pociekla kapka po nogach. Polozna stwierdzila ze to pewnie wody i nie ma co czekac tylko do szpitala. Wrocilam do domku, zjadlam sniadanie, wydepilowalam nozki, wzielam prysznic, umylam wlosy i pojechalam do szpitala przekonana ze mnie odesla do domu. W szpitalu dlugo nawet nie czekalam na ip. Na badaniu okazalo sie ze to sa wody i mialam 4 cm rozwarcia. Ale zadnych skurczow. Juz na porodowce kolejne badanie i ok 6 cm rozwarcia i leze teraz podpieta do ktg i powoli czuje skurcze ale sa na razie znosne ;)

reklama
Wczoraj urodził się Leon. Waży 3860g i jest długi na 60cm.
Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.
Gratulacje

Dziewczyny przepraszam ze dopiero sie odzywam od 24.07 byłam w szpitalu to byl 38 tydz leżałam do 41 tydz i 1 dz i dopiero mi zrobili cc bo 3 baloniki i 2 oksy nie ruszyły nic a że podejrzewalam że dziecko będzie duże to nie podjęłam 3 próby oksy i ublagalam cc że względów takich iż bałam się o życie dziecka podczas sn że względu na wagę oni twierdzi że 4250g a ja ze wieksza zwłaszcza że 2 coraz miała 4600g ile się naprosilam naplakalam to brak słów w końcu 13.08 ordynator zgodził się na CC i tak 14.08.18 o 8:52 urodziła się nasza Iga z waga 4710g i 57 cm :)

Rany. Co za szpital.. odrazu powinni Ci zrobić CC. Ważne , że już po wszystkim. Gratuluję :**

Dziewczyny jestem na porodowce. Rano bylam u poloznej i podpytalam, czy moze byc tak, ze wody sacza sie baaardzo powoli bo mi w nocy i rano pociekla kapka po nogach. Polozna stwierdzila ze to pewnie wody i nie ma co czekac tylko do szpitala. Wrocilam do domku, zjadlam sniadanie, wydepilowalam nozki, wzielam prysznic, umylam wlosy i pojechalam do szpitala przekonana ze mnie odesla do domu. W szpitalu dlugo nawet nie czekalam na ip. Na badaniu okazalo sie ze to sa wody i mialam 4 cm rozwarcia. Ale zadnych skurczow. Juz na porodowce kolejne badanie i ok 6 cm rozwarcia i leze teraz podpieta do ktg i powoli czuje skurcze ale sa na razie znosne ;)
Superrrr... trzymam kciuki :* ja tez nie mialam skurczy ,a gdy sie pojawily byly znosne ;) i rozwarcie tez szybko szlo ;)

Dziewczyny przepraszam ze dopiero sie odzywam od 24.07 byłam w szpitalu to byl 38 tydz leżałam do 41 tydz i 1 dz i dopiero mi zrobili cc bo 3 baloniki i 2 oksy nie ruszyły nic a że podejrzewalam że dziecko będzie duże to nie podjęłam 3 próby oksy i ublagalam cc że względów takich iż bałam się o życie dziecka podczas sn że względu na wagę oni twierdzi że 4250g a ja ze wieksza zwłaszcza że 2 coraz miała 4600g ile się naprosilam naplakalam to brak słów w końcu 13.08 ordynator zgodził się na CC i tak 14.08.18 o 8:52 urodziła się nasza Iga z waga 4710g i 57 cm :)
Gratulacje

Przedstawiam wam więc Leona, mojego prywatnego wloczykija ;)

@zanka200389 my to jak stare znajome skoro ten sam chłop nam grzebal nie powiem gdzie :D ale trzeba przyznać że bardzo pozytywny człowiek. Gdyby nie ta jego pomoc to jestem pewna że dalej byłabym w dwupaku ...
@Ewka34 No masz słabo z ta kobietą. Współczuję serdecznie. Chyba decyzja o wyprowadzce jest słuszna. Wy się meczycie A wkrótce i dzieci to odczują na własnej skórze.. szkoda, że niektórzy ludzie nie dorastają wraz z wiekiem...
@Mikasa7przykro czytać że mąż dalej nie zrozumiał. Że jakby jego zachowanie było jedynie przeblyskiem A nie początkiem do normalności.. zdecydowanie czas skupić się na sobie i dzieciach. Może sam w porę zrozumie co może stracić zwłaszcza że jesteś cudowna mama, piękna kobieta i jeszcze bardzo chcesz o niego walczyć.
Jaki słodziak

To juz masz ponad połowę porodu za sobą:) powodzenia:)

reklama
Trzymam kciuki, zeby szybciutko poszło :D

Do góry