reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Poryczałam się przed chwilą ale już mi lepiej. Mleka mam malo, małej musiałam dać kilka razy mm, rana po cc zaczęła dziś pod wieczór napierda...c jak nie powiem co a pielęgniarki mają na oddziale tylko paracetamol no zajebiscie. Mąż przywiózł mi przed chwilą ibuprom i ketonal z domu jak go zobaczyłam to mi się ryczeć zachciało. No i jeszcze siku nie trzymam jak zacznie lecieć to nie mogę utrzymać. Mam nadzieję, że tak nie zostanie. Tak się cieszyłam, że dobrze się czuję a tu dupa.
Współczuję.. musisz przetrwać ten najtrudniejszy okres :( trzymaj się :(

A moja spała od 21 do 24.30 , od1 do 4:30 i od tej pory nie chce usnąć :D ale jak się wyspałam [emoji16]

Teraz znowu pierś ? Fajnie , że Wam jakoś idzie pomału :)
Cała noc cycus :) i najlepsze ze nie wisi po pół godziny :) tylko zje i w kimono.
Z tym że dobrze jej leci bo jak łyka to słychać że ledwo wyrabia. [emoji23]

Może kolki? Wtedy najlepiej robić ćwiczonka małej nóżkami w przód i tył tak odciąganie i przykładanie jakby do brzuszka, masowanie brzuszka delikatnie okrężnymi ruchami w przwo itd i noszenie w pozycji jakby miało się dziecku odbijać po jedzeniu i bujanie lekkie wtedy
Tak robię. Ale to raczej nie kolki. Póki co te sposoby trochę pomagają.

Pochwal się zdjęciami jak już będziesz miała ❤️. Żałuję , że my nie poszliśmy ale już trudno :( spróbuję sama coś wymyślić. Chyba , że pójdziemy na niemowlęca sesje bo na noworodkowa już za późno ..

Dziewczyny, czy wasze dzieci (to chyba szczególnie chłopcy) też ciągle sikają podczas zmiany pampersa? Co ściągnę pampersa i już wszystko umyję, to leci fontanna. Ubranko, przewijak, podłoga, czysty pampers, wszystko zasikane [emoji14] Macie na to jakis sposob? [emoji16]

Właśnie przed chwilą miałam taką wpadkę na przewijaku☺ ja na razie nie widzę sposobu żeby to przechytrzyć ☺ mam pod ręką pudełko ze zwykłymi chusteczkami i na szybko wycieram ale bodziak i tak do przebrania bo podpłynęło pod plecy. Może za szybko go przebieram. Jak mu dupka się trochę schłodzi to wtedy sika a ja już zabiorę brudną pieluchę i nie zdążę podłożyć nowej. Nieraz zanim wezmę brudną to podkładam już pod pupę nową ale jakoś mi tak niewygodnie, ale i tak sytuacja jak dla mnie na razie nie do ogarnięcia ☺

reklama
Poryczałam się przed chwilą ale już mi lepiej. Mleka mam malo, małej musiałam dać kilka razy mm, rana po cc zaczęła dziś pod wieczór napierda...c jak nie powiem co a pielęgniarki mają na oddziale tylko paracetamol no zajebiscie. Mąż przywiózł mi przed chwilą ibuprom i ketonal z domu jak go zobaczyłam to mi się ryczeć zachciało. No i jeszcze siku nie trzymam jak zacznie lecieć to nie mogę utrzymać. Mam nadzieję, że tak nie zostanie. Tak się cieszyłam, że dobrze się czuję a tu dupa.
Biedna. Pierwsze dni są najgorsze. Z każdym dniem będzie lepiej. A po tych przeciwbólowych co Ci mąż przywiózł to chyba nie możesz karmić piersią.

Do góry