reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Poryczałam się przed chwilą ale już mi lepiej. Mleka mam malo, małej musiałam dać kilka razy mm, rana po cc zaczęła dziś pod wieczór napierda...c jak nie powiem co a pielęgniarki mają na oddziale tylko paracetamol no zajebiscie. Mąż przywiózł mi przed chwilą ibuprom i ketonal z domu jak go zobaczyłam to mi się ryczeć zachciało. No i jeszcze siku nie trzymam jak zacznie lecieć to nie mogę utrzymać. Mam nadzieję, że tak nie zostanie. Tak się cieszyłam, że dobrze się czuję a tu dupa.

Nie wiem czy ibuprom i ketonal mozna przy karmieniu?

Młoda spała od 23 do 3, ale podłączona pod chcą w łóżku.. teraz ja wybudzilam, bo mówią,że 4 h przerwa może być jedna...poza tym cyc bolał... no mimo to nie spałam dobrze, bo straszak już do łóżka przyszedł i mnie kopał...
No i ja robię teraz tak,że wyruszam mała, daje jej cyca na 10 min, ona w tym czasie sobie pokupka, biorę do odbicia, potem przewijam i podlaczampod cyca na lezaco i ekstra śpi...:)
@kasiak85 strasznie wspolczuje:( i mam nadzieję że z dnia na dzień będzie coraz lepiej!
@Paulana trzymaj się kochana, oby wszystko się jak najszybciej unormowalo. Dla bezpieczeństwa może lepiej pokazać się lekarzowi?

Hej laseczki... A więc drugie Cc @MalinaMalina miałam dać znać czuje się rewelacyjnie. po 13 skończyli mnie ciąć o 22 gdzieś zrobiłam pierwszy krok ( wyprostowana ) i teraz cały czas smigam. Mała po wyjęciu z brzucha była zła jak osa a teraz jest jak Aniołek. Tylko coś mało pije i słabo mi się do piersi przysysa. Będę musiała poprosić położne o pomoc... z cyckow wiem ze mleko jest bo jak nadusze to leci. Chyba ze tyle nie potrzebuje. Bo w sumie ładnie śpi...
Dziewczyny tym które maja się rozpakować w najbliższym czasie to życzę powodzenia @Avalia dalej nie ociągaj się.
A tym które w krotce to życzę dużo cierpliwości i niedługo i Wy będziecie tulic maleństwa

Wspolczuje tej meczarni :/ wczesniejsze porody tez mialas wywolywane?
Jeden, ale w 38 tc. Poszło gdy zdecydowali o przebiciu pęcherza. Sama oksytocyna nie dawała nic poza bólem.
Moja kruszynka
emoji8.png
Zobacz załącznik 888565
Ale piękna dużą dziewuszka ;)
Biedna. Może się jeszcze rozkręci. A jak nie da rady to trudno. Najważniejsze żeby maluch był bezpieczny i zdrowy ☺
też to sobie powtarzam ale to nie takie proste. Jestem kompletnie sama bo mąż z dziećmi A ich na oddział nie wpuszcza. A ja psychicznie wymiekam. Niedawno wykryli to niby wielowodzie. Na zapisach ktg mały ma stosunkowo niskie tętno. Niby na granicy normy ale notorycznie się powtarza. Wymiekam. Teraz to już w nawet swoich skurczów nie czuje tylko bardzo mnie boli głowa. Jutro kolejną próbą i pewnie kolejne rozczarowanie. Urodze w niedzielę. Ale do tego czasu sobie nie wyobrażam. W czasie mojego pobytu tu przez moja salę przewinęło się 6 kobiet wszystkie urodziły tylko nie ja:( serio boję się o swój stan psychiczny....
Poryczałam się przed chwilą ale już mi lepiej. Mleka mam malo, małej musiałam dać kilka razy mm, rana po cc zaczęła dziś pod wieczór napierda...c jak nie powiem co a pielęgniarki mają na oddziale tylko paracetamol no zajebiscie. Mąż przywiózł mi przed chwilą ibuprom i ketonal z domu jak go zobaczyłam to mi się ryczeć zachciało. No i jeszcze siku nie trzymam jak zacznie lecieć to nie mogę utrzymać. Mam nadzieję, że tak nie zostanie. Tak się cieszyłam, że dobrze się czuję a tu dupa.
Zawsze coś. Ale będzie już tylko lepiej...

@Maljan piękny kawaler na imprezę ci się trafił;)

@Paulana faktycznie ciężki połóg masz. Zasiegnij zdania dobrej położnej lub lekarza, dla własnego spokoju. Zobaczysz że lepiej się poczujesz. Pierwsze dni zwykle są najcięższe.

reklama
Do góry