reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Też mi się wydaje duzo [emoji23] tzn Maja mniejsza to też inaczej ale ona ma 2,5tyg i je Max 60 ml na raz i spokój mam na 2-2,5h. Gdzie najczęściej to jest około 50ml.
Zazdroszczę :p moja ma 4 kg nie wiem czy to ma jakiś związek z tak dużym jedzeniem. Ale przecież nie będę głodzić dziecka. Chce to niech je ❤️

reklama
No u nas na szczęście w nocy czasem kweknie przy jedzeniu i potem po jedzeniu z 10 min a potem śpi około 4godziny więc staramy się go wybudzać co 3h [emoji39][emoji39] problemy z brzuszkiem mamy głównie w dzień A to ile schodzi przygotowanie mm ?? Bo mi się wydaje że szybciej laktatorem [emoji23][emoji23]

I masz jakiś szybki sposób na przygotowanie mm?

Przygotowanie mm to góra 5 min, przynajmniej u nas. Ale daje raz dziennie albo w ogóle, jakoś nie jestem przekonana do tych proszków.

To mi się znowu leje na wszystkie strony jak nacisne, przy przebieraniu podemna dywanik mokry tak kapie. Ale jedna pierś twardsza a ta mniejsza ciągle jak by miękka, pokarmu w niej dużo dużo mniej. Ściągnę w kilka minut z 50ml a z drugiej ponad 100. Nie wiem jak to wyrównać :/
Ja też w jednej mam więcej pokarmu. Więcej w tej jednej było mleka jak karmilam Aleksa i teraz w tej samej pierwsi znów więcej mleka. To akurat normalne

E to spokojnie masz w ciul mleka. Mnie położna mówiła żeby odciągać 20 ml więcej jak dziecko je i się sprawdza u mnie . Od początku tak robię i jak widzę że zostaje coraz mniej mleka w butli to odciagam trochę więcej [emoji6] mówiła też że jeśli odciagam co 3h a między kamieniami mam ciężkie cycki to odciągać po troszkę bo lepiej tak niż za jednym razem dużo.. ale kurna komu się chce wisieć co 1.5h na laktatorem [emoji23][emoji23]
No to więc właśnie [emoji23]

A bo się zastanawiam czy te 100ml to tak naprawdę duzo [emoji39]
A co ile ci je i zawsze to jest 100 ?
Różnie. Co godzinę/ półtora/ dwie/ trzy/ cztery [emoji23]
Czasem po dłuższej przerwie zje mniej niż po tej krótkiej. Czasem trochę z piersi jednej pociągnie, czasem z obu i butelkę ale wtedy daje tak z 40-60ml. A czasem po prostu 100 bez piersi i marudzi lub nie. O 11 zjadła 100 i troszenke pierś i śpi , kręci się i coś tam mruknie ale nie jest głodna. I też nie wydaje mi się , żeby to 100 było jakoś dużo bo na początku z 50 to leci ta woda. Dopiero później robi się białe mleko normalne.

reklama
Zazdroszczę [emoji14] moja ma 4 kg nie wiem czy to ma jakiś związek z tak dużym jedzeniem. Ale przecież nie będę głodzić dziecka. Chce to niech je [emoji173]️
To wiadomo że im wieże gabarytowo dziecko to i więcej potrzebuje :) może nie są to jakieś zawrotne różnice w ilościach ale mimo wszystko

Do góry