reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Też mi się wydaje duzo [emoji23] tzn Maja mniejsza to też inaczej ale ona ma 2,5tyg i je Max 60 ml na raz i spokój mam na 2-2,5h. Gdzie najczęściej to jest około 50ml.
Zazdroszczę :p moja ma 4 kg nie wiem czy to ma jakiś związek z tak dużym jedzeniem. Ale przecież nie będę głodzić dziecka. Chce to niech je ❤️

reklama
No u nas na szczęście w nocy czasem kweknie przy jedzeniu i potem po jedzeniu z 10 min a potem śpi około 4godziny więc staramy się go wybudzać co 3h [emoji39][emoji39] problemy z brzuszkiem mamy głównie w dzień A to ile schodzi przygotowanie mm ?? Bo mi się wydaje że szybciej laktatorem [emoji23][emoji23]

I masz jakiś szybki sposób na przygotowanie mm?

Przygotowanie mm to góra 5 min, przynajmniej u nas. Ale daje raz dziennie albo w ogóle, jakoś nie jestem przekonana do tych proszków.

To mi się znowu leje na wszystkie strony jak nacisne, przy przebieraniu podemna dywanik mokry tak kapie. Ale jedna pierś twardsza a ta mniejsza ciągle jak by miękka, pokarmu w niej dużo dużo mniej. Ściągnę w kilka minut z 50ml a z drugiej ponad 100. Nie wiem jak to wyrównać :/
Ja też w jednej mam więcej pokarmu. Więcej w tej jednej było mleka jak karmilam Aleksa i teraz w tej samej pierwsi znów więcej mleka. To akurat normalne

E to spokojnie masz w ciul mleka. Mnie położna mówiła żeby odciągać 20 ml więcej jak dziecko je i się sprawdza u mnie . Od początku tak robię i jak widzę że zostaje coraz mniej mleka w butli to odciagam trochę więcej [emoji6] mówiła też że jeśli odciagam co 3h a między kamieniami mam ciężkie cycki to odciągać po troszkę bo lepiej tak niż za jednym razem dużo.. ale kurna komu się chce wisieć co 1.5h na laktatorem [emoji23][emoji23]
No to więc właśnie [emoji23]

A bo się zastanawiam czy te 100ml to tak naprawdę duzo [emoji39]
A co ile ci je i zawsze to jest 100 ?
Różnie. Co godzinę/ półtora/ dwie/ trzy/ cztery [emoji23]
Czasem po dłuższej przerwie zje mniej niż po tej krótkiej. Czasem trochę z piersi jednej pociągnie, czasem z obu i butelkę ale wtedy daje tak z 40-60ml. A czasem po prostu 100 bez piersi i marudzi lub nie. O 11 zjadła 100 i troszenke pierś i śpi , kręci się i coś tam mruknie ale nie jest głodna. I też nie wydaje mi się , żeby to 100 było jakoś dużo bo na początku z 50 to leci ta woda. Dopiero później robi się białe mleko normalne.

reklama
Zazdroszczę [emoji14] moja ma 4 kg nie wiem czy to ma jakiś związek z tak dużym jedzeniem. Ale przecież nie będę głodzić dziecka. Chce to niech je [emoji173]️
To wiadomo że im wieże gabarytowo dziecko to i więcej potrzebuje :) może nie są to jakieś zawrotne różnice w ilościach ale mimo wszystko

Do góry