reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jeśli tyle odciągniesz to przecież sporo za dużo i w 15 minut to naprawdę fajny czas :)
Odciagam tyle bo jak odviagasz więcej to i więcej się produkuje. A laktator też mniej laktacje pobudza niż dziecko. A te 160-180 mam spokojnie na 3 porcje do przodu. Tylko tak dużo to z rana albo po przerwie 3-4h. Potem jak odviagam co dwie godziny to mam tak około 80 ml z obu. Narzekać na ilość i tak nie mogę bo to bardzo dużo w porównaniu do tego co było z Aleksem

reklama
Niezły egzemplarz Ci sie trafił:D
A nie nauczyłaś już jej noszenia? :)
Takie maluchy szybko się uczą:)
Ja z córką miałam takie przeboje ale to była moja wina bo tylko zapłakała to od razu na ręce do cyca bujanie huśtanie. I przez to wszystko potem miałam za przeproszeniem przesrane
Teraz od początku jestem bardziej cierpliwa. Nie huśtam nie bujam nie noszę na rękach jak płacze tylko jak jest grzeczny czasem jak trzeba. W nocy jak się zaczyna kręcić i mruczy to zmieniam pieluchę i do cyca. Staram się już obie piersi dawać bo mnie bolą i on już chyba powinien więcej jeść. Poje i albo zasypia przy cycu jak już puści albo w łóżeczku jak go położe. Już bez smoczka ani głaskania. Odkładam go i śpi tak do 3 godz. Natalka to niby się najadła a odłożona do łóżeczka zaczynała się drzeć.
W ciągu dnia przeważnie też tyle śpi naraz a nieraz krócej bo Natalka cały dzień nie będzie na palcach chodzić tylko biega i hałasuje to mały się nieraz przebudzi.

Ja z córką miałam takie przeboje ale to była moja wina bo tylko zapłakała to od razu na ręce do cyca bujanie huśtanie. I przez to wszystko potem miałam za przeproszeniem przesrane
Teraz od początku jestem bardziej cierpliwa. Nie huśtam nie bujam nie noszę na rękach jak płacze tylko jak jest grzeczny czasem jak trzeba. W nocy jak się zaczyna kręcić i mruczy to zmieniam pieluchę i do cyca. Staram się już obie piersi dawać bo mnie bolą i on już chyba powinien więcej jeść. Poje i albo zasypia przy cycu jak już puści albo w łóżeczku jak go położe. Już bez smoczka ani głaskania. Odkładam go i śpi tak do 3 godz. Natalka to niby się najadła a odłożona do łóżeczka zaczynała się drzeć.
W ciągu dnia przeważnie też tyle śpi naraz a nieraz krócej bo Natalka cały dzień nie będzie na palcach chodzić tylko biega i hałasuje to mały się nieraz przebudzi.
U nas całe szczescie Maja tak śpi że nawet jak Aleks płaczę i się drze to ona ma to w głębokim powazaniu

Albo brzuszek albo potrzeba bliskości :) mój syn też był rączkowy i cycusiowy non stop. Nie tyle żeby zjeść bo pokarmu mało miałam co się popieścić. I nie uważam że zrobiłam sobie czy jemu tym krzywdę :)
Jesteśmy bardzo że sobą związani. Czasami myślę że aż za bardzo [emoji23]
9 miesięcy tulila się u Ciebie w brzuchu i była bujana i teraz też tego potrzebuje :) poczytaj sobie o 4 trymestrze 'ciazy', :)
Dlatego przytulam ja kiedy tylko potrzebuje. Teraz dałam pierś , pojadla troszkę i śpi w łóżeczku. Ale to nie jest tak twardy sen jak przy mnie na łóżku , bo zasune mocniej szufladę i się zrywa.. no nic. Przecież to dopiero trzeci tydzień , nauczymy się pomału. Byle by ładnie jadła i spala , a brzuszek pobolewa bo przy pierdzeniu poplakuje i się pręży. Daje jej Espumisan, może podziała.
Dziekii :) poczytam :)

Ja nie mam aż tak ogromnie pokarmu, można powiedzieć że na styk dla małej :) poza tym mam takie flaki porozcoagane po Aleksie że nie wiem ile musiałabym mieć pokarmu żeby były twarde [emoji23]
To mi się znowu leje na wszystkie strony jak nacisne, przy przebieraniu podemna dywanik mokry tak kapie. Ale jedna pierś twardsza a ta mniejsza ciągle jak by miękka, pokarmu w niej dużo dużo mniej. Ściągnę w kilka minut z 50ml a z drugiej ponad 100. Nie wiem jak to wyrównać :/

Odciagam tyle bo jak odviagasz więcej to i więcej się produkuje. A laktator też mniej laktacje pobudza niż dziecko. A te 160-180 mam spokojnie na 3 porcje do przodu. Tylko tak dużo to z rana albo po przerwie 3-4h. Potem jak odviagam co dwie godziny to mam tak około 80 ml z obu. Narzekać na ilość i tak nie mogę bo to bardzo dużo w porównaniu do tego co było z Aleksem
E to spokojnie masz w ciul mleka. Mnie położna mówiła żeby odciągać 20 ml więcej jak dziecko je i się sprawdza u mnie . Od początku tak robię i jak widzę że zostaje coraz mniej mleka w butli to odciagam trochę więcej [emoji6] mówiła też że jeśli odciagam co 3h a między kamieniami mam ciężkie cycki to odciągać po troszkę bo lepiej tak niż za jednym razem dużo.. ale kurna komu się chce wisieć co 1.5h na laktatorem [emoji23][emoji23]

reklama
100ml naraz 2 tyg dziecko? I jeszcze marudzi? Matko dużo strasznie..
A Ty w ogóle dajesz jej pierś czy cały czas ściągasz tylko? Dla mnie to byłoby męczące tak ciągle ściągać.. ulewa Ci dalej?
Mój mały dzisiaj mi się przejadł z rana i tak ulewał że go dwa razy przebierałam. Jak poje z obu piersi i Natalka go zagaduje że nie może zasnąć to macha rączkami i nóżkami i przez to mu się cofa. ☺
Teraz śpi już ponad godz.
No tyle zje naraz.. teraz i tak uczę się ją karmić inaczej. Wcześniej zjadła z jednej piersi, przysnęła , to dawałam z drugiej. Na koniec jeszcze głodna to butelka. Po wszystkim wymioty i ulewanie co chwilę. I zorientowałam się , że ona wypija ten wodnisty pokarm , dlatego się nie najada. Od poniedziałku daje jej jedna pierś do końca żeby wyjadla to gęste mleko. I drugiej już nie chce, czasem nie daje jej piersi tylko odrazu butelkę. Ale to zazwyczaj w nocy lub po spacerze 4 godzinnym jak się zanosi z płaczu a chwycić piersi jej się nie chce.

Jak śpi a czuje , że mi piersi rozsadzi to muszę ściągnąć. Tylko , że u mnie to parę minut i 100/150 mam ściągnięte. Często przed karmieniem muszę ściągnąć bo ciurkiem leci lub pryska na wszystkie strony, a mała sie dławi , piersi za twarde itp.

Do góry