reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Aplikacja mnie coś oszukuje haha.
Właśnie wróciliśmy ze spaceru ciekawe czy coś to da czy nie. Po spacerze jedyne co mnie boli to kręgosłup i jestem zmęczona gorącem.
Widzę że większość z Was już do szpitala na wywołanie albo CC także rzeczywiście wygląda na to że niedługo będę jedyna w dwupaku.

Nie będziesz sama..ja też się jeszcze kulam :)

Dziekuje wam wszystkim za miłe słowa i wsparcie w sprawie karmienia.

My dzis do wypisu a niestety u małej wyszła żółtaczka i jeszcze 3 dni naświetleń , wiec nie wychodzimy . Czy u was tez przy żółtaczce naświetlenia trwały 3 dni ,czy jest szansa na krócej ?

@Luiza. wspaniale dziewczynki , wyglądają jakby mialy juz z 3 miesiące .
@Mikasa7 ale śliczna maleńka i jakie ma włoski <3
@zanka200389 i @kasiak85 powodzenia w szpitalu , dawajcie znać co i jak .
Wszystko zależy jak będzie spadać bilirubina . My naswietlamy się już druga dobę. Moja niunia zoltaczke dostała niestety już w pierwszej dobie z wynikiem 15 i było ryzyko transfuzji
Dziś spadła do 13 dostałam ja na chwilkę i potem znowu ja zabrali. Ma takie brzydkie czerwone plamki na skórze. Ale nie martwię się bo lepiej teraz niech to powstrzymaja niż miałabym wracać po tygodniu na oddział. Także głowa do góry.
Ja przynajmniej mogę być tu razem z nią a jak dostanę wypis to już dupa blada. A mąż ma urlop więc niech pozna jaki to miód siedzieć non stop w domu z dziećmi

Ostatnia edycja:
20180813_094402.jpg
Kinga

Załączniki

• 20180813_094402.jpg
    20180813_094402.jpg
    562,3 KB · Wyświetleń: 566
Jezu dziewczyny tak się zdenerwowałam...jestem sama z synem wlatuje do mnie do pokoju z płaczem ja patrzę a palec od ręki siny, założył jakieś plastikowe kółko i nie mógł ściągnąć:( szybko do kuchni zrobiłam mu masłem i nic się nie rusza, On panika, ryk masakra.
Chyba po 10 minutach kręcenia, smarowania wreszcie zeszło. Osiwieje :(
Teraz brzuch mnie boli z tego wszystkiego :(

A Ty wcześniej coś pisałaś o mm. Dokarmiasz na spacerach mm?

Tylko kiedy nie mam pokarmu tzn leci przez 20 min tylko z 20 ml.. ale to rzadko kiedy. Narazie 2 razy dałam tylko mm. Dziś jak już byłam padnięta po całym dniu aktywności i glodmorstwa małej i akurat teraz już od 2 h ładnie śpi, przebralam ją i dalej Kima :3
IMG_0834.JPG

A jak butle na spacerku to z moim mlekiem daje, teraz udało mi się w 15 min ściągnąć 70 ml. Także już jest lepiej.

Załączniki

• IMG_0834.JPG
    IMG_0834.JPG
    651,2 KB · Wyświetleń: 522
@Kasiula8989 pewnie jeszcze ktoś się znajdzie. Ja poprostu muszę pomarudzic ehh już mi ciężko i psychicznie źle.
Chociaż staram się pozytywnie myśleć to momentami mi ciężko.

@KatiNails a ty jakie mm dajesz Majeczke? Jakieś HA? Pytam w razie czego bo moja córka i my alergicy więc też pewnie będę wolała HA jeśli byłaby potrzeba.

Mam do Was pytanie , mam zwolnienie do piątku i w piątek mam wizytę u ginekologa wieczorem jakbym nie urodziła ale w czwartek mam wizytę w szpitalu. Czy jeśli mnie zostawia w szpitalu to szpital wystawi mi L4 do dnia poprzedzającego poród? Wydaje mi się że muszą ale może któraś miała taką sytuację?

reklama
Wszystko zależy jak będzie spadać bilirubina . My naswietlamy się już druga dobę. Moja niunia zoltaczke dostała niestety już w pierwszej dobie z wynikiem 15 i było ryzyko transfuzji
Dziś spadła do 13 dostałam ja na chwilkę i potem znowu ja zabrali. Ma takie brzydkie czerwone plamki na skórze. Ale nie martwię się bo lepiej teraz niech to powstrzymania niż miałabym wracać po tygodniu na oddział. Także głowa do góry.
Ja przynajmniej mogę być tu razem z nią a jak dostanę wypis to już dupa blada. A mąż ma urlop więc niech pozna jaki to miód siedzieć non stop w domu z dziećmi
Po tygodniu byś nie wracala. Pytałam o to lekarzy przy wypisie. Czy mam wrócić jak dostanie żółtaczki w domu. To mi powiedzieli , że skoro przez trzy doby nie dostała to znaczy , że ryzyko takiej wysokiej żółtaczki spadło i później można podawać glukozę i e domu wszystko spadnie. Chyba , że u Was jest inaczej :)

Do góry