Właśnie dostałam telefon ze lekarz chory i wizyta przełożona na 31.01. [emoji52]
Ależ Ci się trafiło KOCHANA. Wytrwałości życzę! Na pewno jest ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie dostałam telefon ze lekarz chory i wizyta przełożona na 31.01. [emoji52]
Jezu ale naskrobałyście,ledwo przebrnełam.
Witam wszystkie nowe mamy,trzymam kciuki za wizytujące i gratuluję już wizyt udanych
Prymulkax kochana silna babka jesteś,tyle przejść i jeszcze taki konował się trafił
U mnie ostatnio kiepsko z samopoczuciem,nerwy wielkie i do tego doszedł ból,mam wrażenie całej miednicy.Chodzić ciężko...dziwi mnie to bo jestem w trakcie 13 tygodnia,strach pomyśleć co będzie wyżej w ciąży.Zazwyczaj łapało mnie w trzecim trymestrze i trzymało jeszcze po porodzie ,zanim wszystko wróciło do normy.Wybudzam się teraz dla odmiany nie na siku ,a dlatego że za długo spałam na którymś z boków i biodro najczęściej daje sygnał na zmianę pozycji....masakra.Pod koniec to chyba z "balkonikiem" będę śmigać
Wydawało mi się że do becikowego jedynym wymogiem jest być pod opieką lekarza do 10 tygodnia,dziwne to.
Jak już było powiedziane nie raz, każda ciąża jest inna. Więc tak, wszystko w porządkuDziewczyny jestem już w 12 tyg.. A ja dopiero teraz mam taką mega niemoc. Bie mam sily z łóżka wstać. Teraz mnie zaczęło mylić. Boleć plecy. Wcześniej tak nieoalam
. A czytałam że teraz to powinno mając a nie tak jak u mnie. Odwrotnie..
Myślicie że wszystko jest ok?
U mnie 2 i 3 były szybsze choć 3 poród miałam wywoływany i od rana chodziłam z oksytocyna ale licząc od bolesnych skurczy do tych nie do wytrxymania+() wkoncu do urodzenia też poszło dosyć szybkocichosza przy becikowym jest też jakiś limit dochodu na osobę, mąż sprawdzał i mówił że nam się nie należy, wychodzi nam kilkanaście zł więcej.
Na ból gardła psikałam hascoseptem, lub tantum verde, w ciązy można. A gardło boli okrutnie od kilku dni, czuję sie fatalnie. Pije miodki, i inne mikstury ale niewiele pomagając. Mama polecała roztwór wody z solą lub octem jabłkowym do płukania, a koleżanka jakiś rozwtór z goździków co niby działa super przeciwbólowo ale jeszcze nie próbowałam.
Colorado rzeczywiście lipa na JDG, sama miałam przez 3 lata, obecnie zawieszona. Nie pracuję od kilku miesięcy, ale dostanę tyle samo macierzyńskiego co Ty prowadząc JDG. Płacąc najniższy ZUS na macierzyńskim na JDG dostaje się dużo ponizej 1000zł. "Na szczęście" jest to kosiniakowe, i każdej mamie podwyższają do 1000zł miesięcznie jeśli zasiłek ma niższy, tak jak w przypadku działalności. Ja nie pracując obecnie zawodowo też dostanę 1000zł przez okres macierzyńskiego.
Margeritka8 fajnie że się ujawniłaś Gratuluję!
CzarnaJagoda kurde ale pech z tą wizytą, tak sie martwiłas a teraz jeszcze tydzień niepewności. Ale za to wizytujemy razem, ja też mam usg 31 stycznia o 10
gabjee1982 Dołączaj kochana, gratulacje! Ja też mam jednego synka w domu, prenatalne dopiero 31 stycznia takze czekam z niecierpliwością, choć serce podpowiada że bedzie dziewczynka, to tak naprawde jest mi to obojętne
Maljan tak wlicza się już kolejną osobę w rodzienie, bo już jest na świecie, a limit wynosi chyba 1922zł
Gola84 gratulacje, kolejna sierpniowa mama <3
Mag_Lena26 Gratulacje! Rozgosć się
YingYang Niby mówią że druga ciąża łatwiejsza ale chyba nie do końca. Przynajmniej u mnie wygląda tak samo niespokojnie, a może nawet bardziej bo jestem bardziej świadoma niż za pierwszym razem
MAMY KTÓRE MAJĄ WIĘCEJ NIŻ JEDNO DZIECKO - powiedzcie jak to było z drugim porodem. Czy było łatwiej, szybciej? Wsród znajomych i rodziny większosć lepiej zniosła drugi poród, niektóre mamuśki ledwo do szpitala dojechały na czas Chciałabym się pocieszyc ze za drugim razem będzie chociaż odrobinę lżej...
hej mam dokładnie ten sam dzień ciąży tylko, że u mnie to pierwsza ciążaWitajcie
Tak od jakiegoś czasu was podczytuje, ale jakoś nie mogłam zebrać się żeby coś napisac... Mam nadzieję że można dołączyć?
Mam 20 (czytajcie 34lata) i 8 lat synka. Teraz 10t5dc. Myślałam że w drugiej ciąży będę spkojniejsza....