reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@chomiczka007 - dosłownie popłakałam się ze śmiechu czytając pierwszą część Twojego posta ;)
niezły pech z tymi psującymi się rzeczami w domu. U mnie to zawsze właśnie seriami chodzi, może seria się wyczerpała na jakiś czas u Ciebie :*

reklama
Cebula koniecznie do plackow :D
A z czym je jecie w ogole? Ja przez cale zycie nie wyszłam poza smaki dziecinstwa i, jem z cukrem lub z keczupem.
Jak juz tak przypominamy sobie kto sie dawno nie odzywal to ja sie zastanawiam jak sie miewa @Izulek78 jak tam kochana u Ciebie?
Przyszlam odwiedzić mamę, a tam... Placki ziemniaczane. Nic jej nie wspominałam by zrobiła a tu taka niespodzianka bo oczywiście została narobiona mi ochota. [emoji14]

Placki ziemniaczane tylko z cukrem. Żadnej cukinii, żadnej cebuli czy czosnku, choć mama u mnie też tak jada. Ja tylko na słodko. Jak najmniej wymyślnie.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Hej. Ale wy strasznie duzo piszecie !

Witam nowe mamy ;) strasznje duzo nas sie zrobilo. Moze trzeba liste zrobic kazdej mamy z terminem porodu ?

Co do porodu ja mam dwa za soba.. pierwszy wywolywany 4 dni po terminie trwal 4 godziny od 10 do 14 i moge powiedziec ze mega bolalo. Drugi porod zaczelo sie malymi nieregularnymi skurczami 4 dni przed terminem. Skurcze od godziny 20 ale nie bolace i co 20 minut, i tak bylo do 00:26 kiedy wody odeszly i urodzilam o 4.15. I moge powiedziec ze drugi porod bolesny ale wydaje mi sie ze mniej niz pierwszy poniewaz wszystko samo sie zaczelo bynajmniej tak mi sie wydaje.
A teraz jak mam 3 urodzic to swiruje..

Ja wlasnie zjadlam pizze mrozona bo tak mi sie mega chcialo a juz sie boje ze zaraz beda wymioty. Mdlosci mi juz ustapily lecz wymioty dalej sie utrzymuja.

Wyniki badan mam slabe, a hemoglobine poniezej normy i dostalam zelazo na recepte i pogadanke zeby sie anemii nie nabawic.

Czy ja dobrze czytam ze mamy przewage chlopcow ?

Wizyte mam 5.02 i to bedzie 12/13 tydzien czyli usg prenatalne. I watpie by moj lekarz odkryl co sie w brzuchu kryje.

Mmm placuszki ziemniaczane, zjadlabym.. ale chyba nie mam sily stac i robic.

Pozdrawiam was serdecznie i trzymam kciuki za wizyty ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Lista już jest, z terminem porodu, miastem (kto chce), i terminem kolejnej wizyty czy badań. Dopisz się! :D

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

@oliwiapatrycja dzięki Kochana że o mnie myślisz :*
Nie było mnie kilka dni i nie dam rady nadrobić :(
U mnie masakra w sobotę trafiłam na IP bo wyleciał mi skrzep :( w szpitalu zrobili usg ale wszytsko było w porządku, lekarz dał duphaston na zaś. A wczoraj dostałam krwawienia żywą krwią więc zaraz pojechałam do swojego ginekologa po badaniu okazało się że ciąża jest wysoko zagrożona i musze leżeć :( z dzidzia wszystko w porządku, musze się oszczędzać nie robie kompletnie nic :(
W piątek mam iść się pokazać u swojego ginekologa a jeżeli mocno będę krwawić to od razu do szpitala :(
Jestem załamana :( postaram się co jakiś czas się odzywać :(

Oj kurcze, to masz nielekko teraz... Masz Netflixa? Jak tak to wiesz co robić ;) a jak nie to miesiąc okresu próbnego jest za darmo, bardzo polecam - mnóstwo seriali, a to się przyda jak jesteś przykuta do łóżka. Trzymaj się ;*

Ale narobilyscie smaka tymi plackami oczywiście w slonej wersji..
Na słodkie nie mogę patrzeć ale też nie jestem nauczona tego dania jeść z cukrem
Augusta 89 też dokładnie tak mam jem coś zazwyczaj bo mnie ssie i muli ale co bym do buzi nie wzięła nie zachwyca mnie smakiem jak przed ciążą..

Pralinka współczuję ci napewno jest ci ciężko...jednak nic nie jest stracone maluszek już trochę ma odżywiaj się porządnie i odpoczywaj żeby go wzmocnić!

Dzisiaj odebrałam wyniki z laboratorium i niepokoi mnie wynik moczu. A dokładniej bialko 0,15. (Norma to wynik ujemny). Oprócz tego liczne bakterie.
Co myślicie?

Cześć dziewczyny,
jak zwykle mi trudno nadrobić to co napisałyście, ale korzystam, że w miarę "odrobiłam się z pracą" i synuś jeszcze śpi więc czytam póki mogę :)
na pewno trzeba powtórzyć badanie, bo mógł być właśnie mocz źle pobrany, mamaginekolog pisze jak dobrze pobrać próbkę do badania, ja tak ostatnio robiłam i wyszło ok, a kiedyś się śpieszyłam i pełno bakterii itp.
Link do: Mocz do badania - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Gratuluje udanych wizyt, wieści o maleństwach, ja niestety muszę czekać do 6 lutego... dłuży mi się to. Zmieniłam lekarza i ten ma zwyczaj co 4 tygodnie wizyta, wcześniejszy miał system co 3 tyg więc łatwiej było doczekać się.

Dziewczyny mam podejrzewam głupie pytanie, dla niektórych odpowiedź pewnie oczywista. Czy informuje się ginekologa, że został wybrany na lekarza prowadzącego? Zakładam, że tak, bo wtedy dostajecie nr tel itd, ale dajcie znać jak jest w Waszym przypadku.

reklama
@oliwiapatrycja dzięki Kochana że o mnie myślisz :*
Nie było mnie kilka dni i nie dam rady nadrobić :(
U mnie masakra w sobotę trafiłam na IP bo wyleciał mi skrzep :( w szpitalu zrobili usg ale wszytsko było w porządku, lekarz dał duphaston na zaś. A wczoraj dostałam krwawienia żywą krwią więc zaraz pojechałam do swojego ginekologa po badaniu okazało się że ciąża jest wysoko zagrożona i musze leżeć :( z dzidzia wszystko w porządku, musze się oszczędzać nie robie kompletnie nic :(
W piątek mam iść się pokazać u swojego ginekologa a jeżeli mocno będę krwawić to od razu do szpitala :(
Jestem załamana :( postaram się co jakiś czas się odzywać :(
Trzymaj sie i odpoczywaj duzo!!! Trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze!

Do góry