reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale naskrobałyście dziewczyny :D

Wszystkim, które miały teraz wizyty, gratuluję udanych wizyt :)
Widzę, że chłopaczki na razie dominują :D (u mnie też najprawdopodobniej synek)

Ja 500+ nie dostanę bo to pierwsze dziecko, a dochody mamy "za wysokie" :p
Powiedzcie mi z tym becikowym dochód nie może przekroczyć tych prawie 2000 zł na osobe ale biorąc pod uwagę już dzieciątko? Tzn jeśli to będzie nasze pierwsze dziecko to aby dostać becikowe nie możemy zarabiać więcej niż 4000 czy 6000? :)
Czyli Piszesz Ze kolejny chlopczyk sie powoli ukazuje? ;)

reklama
Co do placków - na kupiłam juz ziemniaków i jak mi nie przejdzie ochota to zrobię wieczorem [emoji5]

Ja do placków jak czasem robie to dodaje jeszcze startą na tarce jarzynowej cebulkę i cukinię jak mam. :-)Tylko teraz trochę się boje często jeść bo teraz często dopada mnie zgaga :-/ ale raz kiedy i niedużo nie zaszkodzi :-)

Witam [emoji3]to ja dostałam telefon o przesunięcie wizyty. Wiec mam wizytę nie 31 a 29... i przez moje mega lenistwo dopiero dzisiaj zrobiłam badania, wyniki dzisiaj wieczorem mam nadzieje ze będą ok
To Ci sie trafilo nie trzeba tak dlugo czekac ;) ja na szczescie mam takiego ginekologa ze kiedy potrzebuje to ide bo nie ma terminow wizyt tylko jeden maly minus trzeba czasem dluzej posiedziec ale cos kosztem czegos :)

A to ja moze narobie ochote na nalesniki akurat dzis mam z serem :) tylko ze jeszcze nie dam rady zjesc do Godz temu wrocilam od dentysty a znieczulenie nic nie odpuszcza :(

Cebula koniecznie do plackow :D
A z czym je jecie w ogole? Ja przez cale zycie nie wyszłam poza smaki dziecinstwa i, jem z cukrem lub z keczupem.
Jak juz tak przypominamy sobie kto sie dawno nie odzywal to ja sie zastanawiam jak sie miewa @Izulek78 jak tam kochana u Ciebie?

A z czym je jecie w ogole? Ja przez cale zycie nie wyszłam poza smaki dziecinstwa i, jem z cukrem lub z keczupem.
Jak juz tak przypominamy sobie kto sie dawno nie odzywal to ja sie zastanawiam jak sie miewa @Izulek78 jak tam kochana u Ciebie?
Ja zawsze z cukrem :-D no chyba ze jak dodaje jakieś Przyprawy i dużo cebulki i dużo cukini takie wtedy na ostro to już cukru wtedy nie :-D

Hej. Ale wy strasznie duzo piszecie !

Witam nowe mamy ;) strasznje duzo nas sie zrobilo. Moze trzeba liste zrobic kazdej mamy z terminem porodu ?

Co do porodu ja mam dwa za soba.. pierwszy wywolywany 4 dni po terminie trwal 4 godziny od 10 do 14 i moge powiedziec ze mega bolalo. Drugi porod zaczelo sie malymi nieregularnymi skurczami 4 dni przed terminem. Skurcze od godziny 20 ale nie bolace i co 20 minut, i tak bylo do 00:26 kiedy wody odeszly i urodzilam o 4.15. I moge powiedziec ze drugi porod bolesny ale wydaje mi sie ze mniej niz pierwszy poniewaz wszystko samo sie zaczelo bynajmniej tak mi sie wydaje.
A teraz jak mam 3 urodzic to swiruje..

Ja wlasnie zjadlam pizze mrozona bo tak mi sie mega chcialo a juz sie boje ze zaraz beda wymioty. Mdlosci mi juz ustapily lecz wymioty dalej sie utrzymuja.

Wyniki badan mam slabe, a hemoglobine poniezej normy i dostalam zelazo na recepte i pogadanke zeby sie anemii nie nabawic.

Czy ja dobrze czytam ze mamy przewage chlopcow ?

Wizyte mam 5.02 i to bedzie 12/13 tydzien czyli usg prenatalne. I watpie by moj lekarz odkryl co sie w brzuchu kryje.

Mmm placuszki ziemniaczane, zjadlabym.. ale chyba nie mam sily stac i robic.

Pozdrawiam was serdecznie i trzymam kciuki za wizyty ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde ale gadacie i gadacie o tych plackach że własnie tre kartofle na placki :p A raz się żyje, na nic nie mam ochoty ostatnio ale takie placuszki chętnie wsunę :) Tylko módlcie się o mnie bo ostatnio jestem strasznym pechowcem, odkąd jestem w ciązy hybrydy odchodzą mi płatami. Tak więc mam przerwę, pierwszy raz od 4 lat nie mam hybrydy i oczywiście na efekty nie trzeba było czekać. Ostatnio obierając warzywa wjechałam na paznokcia i wyciełam sobie 1/4 paznokcia wraz z kawałkiem palca. Zalałam się krwią i łzami i prawie zemdlałam, na szczęscie dośc szybko się goi, ale przeżycia straszne. Nie raz tak miałam ale zawsze obieraczka zatrzymywała sie na paznokciu ;)

W ogóle ja w tej ciąży jestem czarno widzem, o czym złym pomyślę to się dzieje. Ostatnio myślę że tak dużo piorę że chyba pralka tego nie wytrzyma i co? W ten sam dzień się zapaliła!! Kilka dni później myślę że tak zasłaniam i odsłaniam te rolety że w końcu trzasną, no i co??? Dwa dni później roleta mi poszła w pizdu!!!! Niestety rolety na zamówienie, niestandardowe wymiary i kosztują majątek :( Potem pomyślałam że musze iść do dentysty bo jeden ząb do zrobienia, a potem myślę, a przeciez jeszcze nie boli, i co? Kuźwa w tą sama noc zaczął mnie ząb napieprzać... Wierzycie w to??? Po prostu nie do wiary. Takich sytuacji z ostatnich tygodni mam więcej ;) Teraz staram sie w ogóle nie myśleć :/

reklama
Placki z gulaszem ± ketchup + śmietana! Po węgiersku, Mnnnniam.

Ja dziś będę gotować swój pierwszy w życiu żurek [emoji39]

Ogólnie na nic kompletnie nie mam ochoty, w momencie jak zaczyna mi się robić niedobrze z głodu to biorę cokolwiek, żeby "nakarmić" maluszka, ale jedzenie nie sprawia mi przyjemności co byłoby nie do pomyślenia jeszcze 8 tygodni temu[emoji1]

Do góry