reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mam wizytę w szpitalu 16 to już będzie po terminie i wtedy chodzi się codziennie na ktg. A jak cokolwiek jest niepokojącego to zostawiają na oddziale i zaczynają próby oksytocynowe. Najpóźniej chyba 4 dni po terminie gdzieś przyjmują do szpitala.
Ja bardzo się boje wywoływania bo źle reagowałam na oksytocyne przy pierwszym porodzie i w zasadzie ja odlaczyli. Mam nadzieję że jednak urodzę sama z siebie , jak nie to będę błagać o cesarkę.
U mnie to po terminie muszę co dwa dni do gin jezdzic i chyba po tyg do szpitala, a najpóźniej 10 dnia po terminie trzeba już urodzic. Ale tez mam nadzieje, ze obejdzie się wywoływania. Tylko u mnie 10 dni po terminie wypadnie już na 3 września ;o

U mnie to po terminie muszę co dwa dni do gin jezdzic i chyba po tyg do szpitala, a najpóźniej 10 dnia po terminie trzeba już urodzic. Ale tez mam nadzieje, ze obejdzie się wywoływania. Tylko u mnie 10 dni po terminie wypadnie już na 3 września ;o
U mnie wypadnie 28 sierpnia koniec 42 tygodnia ale oni tyle nie trzymają u nas. Wiem że po tygodniu jak nic nie działa to proponują cesarkę jeśli kobieta chce a jak nie chce to jeszcze próbują.
Mam nadzieję że uda nam się i się samo ruszy:) Jeszcze zostaje nadzieja na 14 bo ponoć 5% dzieci rodzi się dokładnie w terminie więc może akurat synuś taki punktualny chce być :))

Wszystko ksiazkowo, aczkolwiek powiedział ze twardnienie brzucha wskazuje na to ze tak jakbym tydz dotrzymała było by idealnie, 18akurat mam urodziny :) mała wazy 3kg, na 20mam mieć ktg jakby się nic nie wydarzyło do tego czasu... tylko ja mam ciśnienie 145/90 mam sobie je kontrolować codziennie, żebym jakiejś rzucawki nie dostała podczas porodu, mam ostatnie mało wyraźne zdjęcie ale usta jak nic moje :p oczywiście rączka od ( miesięcy na główce musi być, nóżki gin powiedział ze już by się nie zmieściły :p 102BF95A-7DAE-41BE-BC8B-27FC63633287.jpeg

Załączniki

• 102BF95A-7DAE-41BE-BC8B-27FC63633287.jpeg
    102BF95A-7DAE-41BE-BC8B-27FC63633287.jpeg
    466,8 KB · Wyświetleń: 118
Dokładnie :) kiedy jak nie teraz [emoji56][emoji56][emoji846]
Właśnie to zdanie a kiedy jak nie teraz uwielbiam:) jak mi ktoś mówi nie noś bo się przyzwyczai, nie śpij z dzieckiem i różne takie mądrości zawsze mówię a kiedy jak nie teraz. Moja 5 latka już czasem powie mi fuj mama nie dawaj mi całusków bo ja już duża jestem :))

reklama
U mnie wypadnie 28 sierpnia koniec 42 tygodnia ale oni tyle nie trzymają u nas. Wiem że po tygodniu jak nic nie działa to proponują cesarkę jeśli kobieta chce a jak nie chce to jeszcze próbują.
Mam nadzieję że uda nam się i się samo ruszy:) Jeszcze zostaje nadzieja na 14 bo ponoć 5% dzieci rodzi się dokładnie w terminie więc może akurat synuś taki punktualny chce być :))
Moja mama mnie i rodzeństwo urodziła w terminie, wiec tez na to liczę jako na termin ostateczny, nie chce do września czekac :(

Do góry