reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No, bo taka jest malutka, a niby 3 kg ma. Jestem ciekawa jak przyjdzie położna w przyszłym tyg ile przybrała, bo mleka coraz więcej pije. Lacznie 2 h na cycu w ciągu dnia i z 80-100 ml mleka z butli. Wczoraj robiła terror i jadła co 15 min chyba z 6 razy i narobiła z 6 razy do pampersa xd

I poszła w końcu spać po 1:30 i spała do 5 [emoji5]

reklama
@karkula309 masakra z tym ustąpieniem miejsca , zero wychowania :/

A ja powiem Wam, że wczoraj mega się zdziwiłam. Byliśmy z mężem w Lidlu, kolejki mega mega długie. No to ustawilismy się na końcu i stoimy ( oczywiscie każdy glowe w drugą stronę zeby nie przepuścić)
W pewnym momencie podeszła do mnie pracownica i mówi, że mam podejść tam do kasy nr 2 zaraz przyjdzie Pani i nas osobno obsłuży... aż szczęka mi opadła, że specjalnie kase otworzyli :) ale miło:)
Musialybyscie widzieć miny tych ludzi przede mną :D :D :D

Masakra jakie to smutne, ze mamy takie durne i upośledzone społeczeństwo.. i dobrze, ze wprowadzają takie przywileje chociażby z racji tego, ze lidl jest takim rodzinnym sklepem i te promocje na rzeczy dla maleństw co tydzień itd :) także ekstra

No rozumiem, to pewnie może irytować, bo już by się chciało, termin mija a tu nic... kiedy najpóźniej u Ciebie musza wywoływać? Trzymam kciuki, żeby coś się zaczęło konkretnego :)
Mam wizytę w szpitalu 16 to już będzie po terminie i wtedy chodzi się codziennie na ktg. A jak cokolwiek jest niepokojącego to zostawiają na oddziale i zaczynają próby oksytocynowe. Najpóźniej chyba 4 dni po terminie gdzieś przyjmują do szpitala.
Ja bardzo się boje wywoływania bo źle reagowałam na oksytocyne przy pierwszym porodzie i w zasadzie ja odlaczyli. Mam nadzieję że jednak urodzę sama z siebie , jak nie to będę błagać o cesarkę.

I zrobiłam coś co było u mnie na drugim miejscu "tego nie robic" zaraz za bujaniem , kołysaniem .. mała nie usnie w łóżeczku a położona w łóżku zasypia ...
Zobacz załącznik 886719

Oj to niedobrze :p u nas śpi i w łóżku i na rękach i na cycu i w łóżeczku swoim z karuzelka, bo lubi jej słuchać i zasypia i w bujaczku leżaczku :)

Tyle że rana nie goi się w mokrych warunkach ;)

Dokładnie tak, może dojść do namnożenia się bakterii, które i tak już tam są i trzeba wlasnei np z 6 razy dziennie psikac octaniseptem i leczyć tam wszystko :) + tantum rosa 4 x dziennie i prysznic i ja już dziś kochane 7 doba po porodzie SN i nic nie boli, goi mi się pięknie i już malutko krwawi i robię bez problemu 2, szew nie ciągnie, plecy nie bolą, w domu robię dosłownie wszystko, bo dostałam swoje ADHD z powrtoeem i Bartek ze mną oczywiście działa i duuuuzo pomaga :) także ja już jestem w formie mega dobrej jak na tydzień po porodzie. A przepis na to to jesc ładnie zdrowo, pic dużo płynów, pielęgnować często krocze i piersi, dużo chodzić i odpoczywam i gotowe :) i opieka nad maluszkiem najlepsza przyjemność [emoji5][emoji5][emoji5]

Zawsze mnie to zastanawiało :D prosiaki się nie pocą na tyle hehe a ludzie tak o nich brzydko mówią :p

Hah no niestety w ciąży mamy wody duuuzo w organizmie i musi gdzieś to mieć ujście i jeszcze wypijamy 2-3 l dziennie płynów to niedziwne, ze później wypacamy jak szalone. Po ciąży jest to samo, tez ciagle mokra chodzę jak coś porobie w domku i 3x dziennie się myje

Wyczujesz. Ja nie jeździłem na ktg tak z widzi mi się a jak coś się zaczęło dziać to czułam inne ruchy , pojechałam na ktg i tetno wariowalo . Co prawda nie miałam świadomości że to aż tak niebezpiecznie i pojechałam bo było jeszcze kilka innych spraw co mnie niepokoiło .. ale jakby tętno skakało jeszcze bardziej to ruchy byłyby jeszcze słabsze. Tak powiedziała mi pani doktor :) Także wiem z doświadczenia :) przecież przez to urodziłam szybciej [emoji39][emoji39]

Jasne, nie wątpię i nie neguje :) każdy organizm jest jednak inny i inne objawy mogą być lub nie musi być :) ale ja już mam malutka przy sobie to teraz inne zmartwienia. Chyba rzeczywiście zmienimy pampersy, do Lidka dziś podjedziemy po 3 opakowania tych 0 z dady albo lupilu, a więcej nie, bo do tego czasu może na 1 przeskoczy

reklama
Do góry