reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Na początku leci Ci widnisty pokarm :* dlatego dzieciaki częściej upominaja się o cyca przy upałach żeby zaspokoić pragnienie :* potem dopiero 'tłusty'męczące to jest tym bardziej w nocy, ale my matki damy radę ze wszystkim :D
Warto dopajac przy tych upałach ale jak dziecko na mm. Syna dopajalan. Był na mieszanym z przewaga mm.
Bo mi polozna mowila ze przy kp tez mozna podawac

Bo ty i @Avalia jesteście kolejne [emoji16]
Nie no , żartuje. Bo takie wyliczanie na pewno może irytować. :*
Trzymam kciuki , żebyscie wszystkie urodziły w czasie jakim chcecie :**** czyli jak najszybciej :** @Paulana co u Ciebie ?
Hehe no zobaczymy która kolejna pojedzie ;) u mnie sie właśnie zachmurzyło,ale dalej duszno jest. W słońcu było 47 stopni...

No chyba do taty podobna [emoji39] macie klimatyzacje w mieszkaniu ? [emoji39] Pytam bo Kornelka ubrana dość ciepło [emoji39]

Nie. Ale rolety zasłoniete i jest znośnie. A ona ma tylko na sobie pampersa i bluzkę z długim. Ma dopiero 5 dni to nie mogę jej gołej mieć :D no i Pielucha tetrowa obowiązkowo bo musi być przykryta żeby nie tracić ciepła przez szyjkę nóżki i raczki i tez lepiej karmić jak nie wierzga jak konik :D

W czasie porodu i tak te skurcze są inaczej odczuwane niż te przepowiadające. Jak się robi rozwarcie i skurcz jest 60 to już konkretny ból. Niektóre dziewczyny przy 60 rodzą. Ja jak miałam 80 do 100 to była masakra. A jak było powyżej 120 to płakałam i błagałam położną o cc. Jezu jak to piszę to mam łzy w oczach. Oj po tym porodzie to długo będę mieć traume..
Miałam identycznie .. nawet K powiedział , że po tym jak mnie słyszał cała noc i rano , to więcej dzieci nie chce. Ja z resztą też długo nie zapomnę porodu ..

Bo ty i @Avalia jesteście kolejne [emoji16]
Nie no , żartuje. Bo takie wyliczanie na pewno może irytować. :*
Trzymam kciuki , żebyscie wszystkie urodziły w czasie jakim chcecie :**** czyli jak najszybciej :** @Paulana co u Ciebie ?

Dzięki za pamięć :) już myślałam że mnie w kuli wróżb nie ma :D
U mnie już po terminie. Czekam sobie nadal bezobjawowo. Jutro pewnie pojadę do szpitala i będę tam doczekiwać. Płakać mi się chce szczerze mówiąc. Nie wiem co się dzieje że nic się nie dzieje :(

Nie. Ale rolety zasłoniete i jest znośnie. A ona ma tylko na sobie pampersa i bluzkę z długim. Ma dopiero 5 dni to nie mogę jej gołej mieć :D no i Pielucha tetrowa obowiązkowo bo musi być przykryta żeby nie tracić ciepła przez szyjkę nóżki i raczki i tez lepiej karmić jak nie wierzga jak konik :D
Mój jak tylko wyszliśmy to ubierałam w cienki pajacyk i od razu miał potówki :( więc później już leżał w samym body z krótkim rękawem. Mi położna mówiła zeby sprawdzać czy kark jest ciepły . I powiem ci że leży zawsze w ktorkim body a kark i tak gorący.wiec pewnie macie chłodniej w mieszkaniu niż my [emoji39]

reklama
Dzięki dziewczyny za rady w sprawie mycia gondoli. Niestety szarego mydła nie mam ale wleję plyn do prania do miseczki z wodą i gąbka do tego.

Miksa, ja raz w życiu miałam takie zaparcia, że myślałam że umrę z bólu. 5dni się nie mogłam załatwić. Nic nie pomagało ani czopki glicerynowe ani lactuloza ani śliwki. Mąż kupil w aptece zestaw do lewatywy enema taka butelka z roztworem gotowym chyba 200ml i malutką końcówką podziałało od razu. Bałam się robić ale nie miałam wyjścia i nie było źle.

ja od 10.00 byłam 3 razy w kibelku na 2ce ale mam nadzieję, że u mnie jeszcze się nic nie szykuje. Do tp mam 18dni, do cc 6 wiec chciałabym wytrwać chociaż do tego czasu.

Do góry