reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Na początku leci Ci widnisty pokarm :* dlatego dzieciaki częściej upominaja się o cyca przy upałach żeby zaspokoić pragnienie :* potem dopiero 'tłusty'męczące to jest tym bardziej w nocy, ale my matki damy radę ze wszystkim :D
Warto dopajac przy tych upałach ale jak dziecko na mm. Syna dopajalan. Był na mieszanym z przewaga mm.
Bo mi polozna mowila ze przy kp tez mozna podawac

Bo ty i @Avalia jesteście kolejne [emoji16]
Nie no , żartuje. Bo takie wyliczanie na pewno może irytować. :*
Trzymam kciuki , żebyscie wszystkie urodziły w czasie jakim chcecie :**** czyli jak najszybciej :** @Paulana co u Ciebie ?
Hehe no zobaczymy która kolejna pojedzie ;) u mnie sie właśnie zachmurzyło,ale dalej duszno jest. W słońcu było 47 stopni...

No chyba do taty podobna [emoji39] macie klimatyzacje w mieszkaniu ? [emoji39] Pytam bo Kornelka ubrana dość ciepło [emoji39]

Nie. Ale rolety zasłoniete i jest znośnie. A ona ma tylko na sobie pampersa i bluzkę z długim. Ma dopiero 5 dni to nie mogę jej gołej mieć :D no i Pielucha tetrowa obowiązkowo bo musi być przykryta żeby nie tracić ciepła przez szyjkę nóżki i raczki i tez lepiej karmić jak nie wierzga jak konik :D

W czasie porodu i tak te skurcze są inaczej odczuwane niż te przepowiadające. Jak się robi rozwarcie i skurcz jest 60 to już konkretny ból. Niektóre dziewczyny przy 60 rodzą. Ja jak miałam 80 do 100 to była masakra. A jak było powyżej 120 to płakałam i błagałam położną o cc. Jezu jak to piszę to mam łzy w oczach. Oj po tym porodzie to długo będę mieć traume..
Miałam identycznie .. nawet K powiedział , że po tym jak mnie słyszał cała noc i rano , to więcej dzieci nie chce. Ja z resztą też długo nie zapomnę porodu ..

Bo ty i @Avalia jesteście kolejne [emoji16]
Nie no , żartuje. Bo takie wyliczanie na pewno może irytować. :*
Trzymam kciuki , żebyscie wszystkie urodziły w czasie jakim chcecie :**** czyli jak najszybciej :** @Paulana co u Ciebie ?

Dzięki za pamięć :) już myślałam że mnie w kuli wróżb nie ma :D
U mnie już po terminie. Czekam sobie nadal bezobjawowo. Jutro pewnie pojadę do szpitala i będę tam doczekiwać. Płakać mi się chce szczerze mówiąc. Nie wiem co się dzieje że nic się nie dzieje :(

Nie. Ale rolety zasłoniete i jest znośnie. A ona ma tylko na sobie pampersa i bluzkę z długim. Ma dopiero 5 dni to nie mogę jej gołej mieć :D no i Pielucha tetrowa obowiązkowo bo musi być przykryta żeby nie tracić ciepła przez szyjkę nóżki i raczki i tez lepiej karmić jak nie wierzga jak konik :D
Mój jak tylko wyszliśmy to ubierałam w cienki pajacyk i od razu miał potówki :( więc później już leżał w samym body z krótkim rękawem. Mi położna mówiła zeby sprawdzać czy kark jest ciepły . I powiem ci że leży zawsze w ktorkim body a kark i tak gorący.wiec pewnie macie chłodniej w mieszkaniu niż my [emoji39]

reklama
Dzięki dziewczyny za rady w sprawie mycia gondoli. Niestety szarego mydła nie mam ale wleję plyn do prania do miseczki z wodą i gąbka do tego.

Miksa, ja raz w życiu miałam takie zaparcia, że myślałam że umrę z bólu. 5dni się nie mogłam załatwić. Nic nie pomagało ani czopki glicerynowe ani lactuloza ani śliwki. Mąż kupil w aptece zestaw do lewatywy enema taka butelka z roztworem gotowym chyba 200ml i malutką końcówką podziałało od razu. Bałam się robić ale nie miałam wyjścia i nie było źle.

ja od 10.00 byłam 3 razy w kibelku na 2ce ale mam nadzieję, że u mnie jeszcze się nic nie szykuje. Do tp mam 18dni, do cc 6 wiec chciałabym wytrwać chociaż do tego czasu.

Do góry