reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja się dopiero zwlekłam z łóżka, śpię jak mops w tej ciąży tylko 1raz idę na siku ok 6.00. Dzieci też dlugo śpią więc korzystam.
Mąż ma przywieźć dziś wózek i kołyskę z garażu to popiorę, ladna pogoda to zaraz wyschnie. Czym myłyście gondolę? Środek sie ściąga to wrzucę do pralki ale tą gorę to nie wiem czym uprać?

Ja miałam miskę z ciepła woda i gąbkę do naczyń taka i trochę płynu wlałam do prania i szorowałam delikatnie górę i cały materiał gdzie się dało i wyschło w 2 h na ogrodzie :)

reklama
My dzis siedzimy w zachodnim pokoju.. bo juz duszno sie robi,mala tez grymasi bo jej goraco.. ale w koncu usnela to moge sniadanie zjesc [emoji23]
Moja nocka to co 2 godz pobudka,nie placze tylko sie kreci i juz wiem ze chce mleka..
Malpol dzwiga mi glowe jak jest na brzuszku i to trzyma tak z 3 sek. A ja sie tak boje ze cos sobie zrobi.. :/ i juz przestaje mi spac,jak rano ok 6.30 sie przebudzi to do 10 ma oczka otwarte,i pozniej tak ma po 17 i tez tak do 20 ma oczka otwarte ;)
My na spacerek wyjdziemy dopiero gdy sie ochlodzi troszke :)

Dziewczyny bardzo ladnie po porodzie wygladacie ;)

Musze sie ogarnac troche hyhy bo wygladam jak typowa matka polka hyhy

Oj to Ci się trafiła agentka. Nasza to śpi w nocy cały czas, muszę ja sama budzić co 3/4 h na pieluchę zmianę i karmienie. A w ciągu dnia to różnie, ale nie nie płacze tylko śpi i jak zacznie się wiercić po 2 h to znak ze Pielucha do wymiany i trza nakarmić i znowu śpi i tak w kółko

Załączniki

• IMAG5690.jpg
    IMAG5690.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 167
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dajecie dzieciom glukozę ? Ja kupiłam i zastanawiam się nad podawaniem od czasu do czasu bo nie wyrabiam. Będę musiała doczepić sobie z dwa cycki albo kupić krowę i postawić przy łóżeczku ..
Mała tyle je, że już nie mam siły. Czasem śpi trzy godziny, ale to rzadkość. Budzi się co godzinę, co dwie , je i idzie spać po nie długim czasie. Ale ostatnio nie spała 12 godzin, później 9 godzin a dzisiaj w nocy jak jej dałam mm 100ml zjadła i spala tylko 2 godziny, wstała , zjadła mojego 100 , wstała znowu po dwóch godzinach czyli o 6:00 i nie śpi do teraz, tylko cycek i butelka z moim mlekiem, albo nie chce już jeść i marudzi, płacze, a zaraz znowu jeść .. i nie je 5minut, żeby tylko się napić, tylko doj z pół godziny

Ja nie daje i nawet położna nic nie mówiła takiego w szpitalu. Tylko witaminę tą K podaje jej raz dziennie wyciskam do buziorka o tej samej porze dnia. Tak to nie mam z nią problemów. Może spróbuj smoczka jej dać?? Ale wiesz, co godzinę co dwie to norma w ksrmieniu, tak trzeba robić i położna kazała co 2 h karmić w ciągu dnia, bo jest lato ciepło i dziecko musi być nawodnione itd ;) a w nocy tak co 3-4 h karmić i pieluchę sprawdzić oczywiście. Także no niestety. A leci Ci dużo pokarmu?? Ściągałas już laktatorem mleko? Ja tak robię i ściągam tak 100 ml i mam to na 2-3 karmienia i wtedy tatuś jà karmi, moje piersi odpoczywają i akurat lakatator przynosi mega ulgę jak ściąga mi nadmiar mleka i odciąża. Tak trzeba nawet bo mogą się zastoje zapalenia zrobić. A powiem, ze ten laktator tak fajnie ciągnie mleko ze podoba mi się to uczucie hahah .

Mówię spróbuj smoka, ale wydaje mi się ze Twoja jak już jest starsza to normalne ze potrzebuje 100 ml mleka. Moja wypiła dziś z butli naraz jej rekord bo 50 ml bo łatwo się pije itd. I pospi pewnie łącznie 3 h :) a z cyca się meczy ssaniem i jak chce co 1-1,5 h jesc to possie nieraz 5-10 min max i już śpi xd

reklama
Do góry