reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja się dopiero zwlekłam z łóżka, śpię jak mops w tej ciąży tylko 1raz idę na siku ok 6.00. Dzieci też dlugo śpią więc korzystam.
Mąż ma przywieźć dziś wózek i kołyskę z garażu to popiorę, ladna pogoda to zaraz wyschnie. Czym myłyście gondolę? Środek sie ściąga to wrzucę do pralki ale tą gorę to nie wiem czym uprać?

Ja miałam miskę z ciepła woda i gąbkę do naczyń taka i trochę płynu wlałam do prania i szorowałam delikatnie górę i cały materiał gdzie się dało i wyschło w 2 h na ogrodzie :)

reklama
My dzis siedzimy w zachodnim pokoju.. bo juz duszno sie robi,mala tez grymasi bo jej goraco.. ale w koncu usnela to moge sniadanie zjesc [emoji23]
Moja nocka to co 2 godz pobudka,nie placze tylko sie kreci i juz wiem ze chce mleka..
Malpol dzwiga mi glowe jak jest na brzuszku i to trzyma tak z 3 sek. A ja sie tak boje ze cos sobie zrobi.. :/ i juz przestaje mi spac,jak rano ok 6.30 sie przebudzi to do 10 ma oczka otwarte,i pozniej tak ma po 17 i tez tak do 20 ma oczka otwarte ;)
My na spacerek wyjdziemy dopiero gdy sie ochlodzi troszke :)

Dziewczyny bardzo ladnie po porodzie wygladacie ;)

Musze sie ogarnac troche hyhy bo wygladam jak typowa matka polka hyhy

Oj to Ci się trafiła agentka. Nasza to śpi w nocy cały czas, muszę ja sama budzić co 3/4 h na pieluchę zmianę i karmienie. A w ciągu dnia to różnie, ale nie nie płacze tylko śpi i jak zacznie się wiercić po 2 h to znak ze Pielucha do wymiany i trza nakarmić i znowu śpi i tak w kółko

Załączniki

• IMAG5690.jpg
    IMAG5690.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 170
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dajecie dzieciom glukozę ? Ja kupiłam i zastanawiam się nad podawaniem od czasu do czasu bo nie wyrabiam. Będę musiała doczepić sobie z dwa cycki albo kupić krowę i postawić przy łóżeczku ..
Mała tyle je, że już nie mam siły. Czasem śpi trzy godziny, ale to rzadkość. Budzi się co godzinę, co dwie , je i idzie spać po nie długim czasie. Ale ostatnio nie spała 12 godzin, później 9 godzin a dzisiaj w nocy jak jej dałam mm 100ml zjadła i spala tylko 2 godziny, wstała , zjadła mojego 100 , wstała znowu po dwóch godzinach czyli o 6:00 i nie śpi do teraz, tylko cycek i butelka z moim mlekiem, albo nie chce już jeść i marudzi, płacze, a zaraz znowu jeść .. i nie je 5minut, żeby tylko się napić, tylko doj z pół godziny

Ja nie daje i nawet położna nic nie mówiła takiego w szpitalu. Tylko witaminę tą K podaje jej raz dziennie wyciskam do buziorka o tej samej porze dnia. Tak to nie mam z nią problemów. Może spróbuj smoczka jej dać?? Ale wiesz, co godzinę co dwie to norma w ksrmieniu, tak trzeba robić i położna kazała co 2 h karmić w ciągu dnia, bo jest lato ciepło i dziecko musi być nawodnione itd ;) a w nocy tak co 3-4 h karmić i pieluchę sprawdzić oczywiście. Także no niestety. A leci Ci dużo pokarmu?? Ściągałas już laktatorem mleko? Ja tak robię i ściągam tak 100 ml i mam to na 2-3 karmienia i wtedy tatuś jà karmi, moje piersi odpoczywają i akurat lakatator przynosi mega ulgę jak ściąga mi nadmiar mleka i odciąża. Tak trzeba nawet bo mogą się zastoje zapalenia zrobić. A powiem, ze ten laktator tak fajnie ciągnie mleko ze podoba mi się to uczucie hahah .

Mówię spróbuj smoka, ale wydaje mi się ze Twoja jak już jest starsza to normalne ze potrzebuje 100 ml mleka. Moja wypiła dziś z butli naraz jej rekord bo 50 ml bo łatwo się pije itd. I pospi pewnie łącznie 3 h :) a z cyca się meczy ssaniem i jak chce co 1-1,5 h jesc to possie nieraz 5-10 min max i już śpi xd

reklama
Do góry