reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Córcie to Ty masz piękna, w ogóle dzieciaczki udane mega :) a ja np jak byłam mała to wyglądałam tak o jakoś 2-3 miesiące Zobacz załącznik 885953Zobacz załącznik 885954

A tutaj teraz nasza Kornelia w 5 dniu życia Zobacz załącznik 885955Zobacz załącznik 885956

I wydaje mi się, ze jest bardzo podobna do mnie z wtedy. Nawet moja mama to napisała. A znowu do Bartka jest mega podobna do jego twarzy z teraz jak on jest dorosły hahah, dziwne to jest.
Cały Bartek!

Już bliżej jak dalej :) No i tak jak dziewczyny piszą do 13.08 jeszcze trochę czasu zostało, więc może akurat coś się wcześniej rozkręci :D Będę trzymała kciuki :*

Super, że masz już Synka przy sobie i super, że jest taki grzeczniutki <3 Obyście jutro wyszli do domu :D

Ależ słodki uśmiech na tym drugim zdjęciu :) No taka śliczniutka księżniczka <3

A mnie się wydaje, że za chwilę i Ty będziesz tuliła Córeczkę :) Te częste wizyty w toalecie może oczyszczają organizm :D

Mi się wydaje, że od niedzieli czop mi odchodzi, ale nie jestem pewna, bo wyleciał mi taki jakby glutowaty pasek śluzu bialo-żółty i w poniedziałek i wczoraj też. Tylko nie wiem czy to czop czy to taki śluz i chyba brzuch mi się zaczął obniżać. Ale nie wiem czy już sobie nie wmawiam, bo brzuch mi się opiera na udach jak siedzę na kibelku albo na krześle i nie wiem czy wcześniej też tak było czy nie
emoji23.png
i niby w lusterku nie widzę różnicy, a czuje że jest niżej i jak patrze od góry to też chyba wydaje mi się, że jest niżej :p

Byłam dziś na krwi, po 16 ide po wyniki. U nas na dziś zapowiadają 29 stopni, a odczuwalna ma być 34... Chyba zemrę w ten skwar! Czekam już na ochłodzenie, w weekend ma być poniżej 30, a od poniedziałku po 25, więc super pogoda :D

I apka dziś mówi, że 2 tygodnie do wielkiego finału :D

Dziękuje [emoji87][emoji177]❣️

Dajecie dzieciom glukozę ? Ja kupiłam i zastanawiam się nad podawaniem od czasu do czasu bo nie wyrabiam. Będę musiała doczepić sobie z dwa cycki albo kupić krowę i postawić przy łóżeczku ..
Mała tyle je, że już nie mam siły. Czasem śpi trzy godziny, ale to rzadkość. Budzi się co godzinę, co dwie , je i idzie spać po nie długim czasie. Ale ostatnio nie spała 12 godzin, później 9 godzin a dzisiaj w nocy jak jej dałam mm 100ml zjadła i spala tylko 2 godziny, wstała , zjadła mojego 100 , wstała znowu po dwóch godzinach czyli o 6:00 i nie śpi do teraz, tylko cycek i butelka z moim mlekiem, albo nie chce już jeść i marudzi, płacze, a zaraz znowu jeść .. i nie je 5minut, żeby tylko się napić, tylko doj z pół godziny
Hyhyhy skad ja to znam :D ja glukozy nie podaje ale wode przegotowana bede,chyba ze nie bedzie pila ;)

Córcie to Ty masz piękna, w ogóle dzieciaczki udane mega :) a ja np jak byłam mała to wyglądałam tak o jakoś 2-3 miesiące Zobacz załącznik 885953Zobacz załącznik 885954

A tutaj teraz nasza Kornelia w 5 dniu życia Zobacz załącznik 885955Zobacz załącznik 885956

I wydaje mi się, ze jest bardzo podobna do mnie z wtedy. Nawet moja mama to napisała. A znowu do Bartka jest mega podobna do jego twarzy z teraz jak on jest dorosły hahah, dziwne to jest.
No chyba do taty podobna [emoji39] macie klimatyzacje w mieszkaniu ? [emoji39] Pytam bo Kornelka ubrana dość ciepło [emoji39]

Albo po prostu potrzebuje twojej bliskości. Podobno tak jest na początku[emoji4] Dajcie sobie trochę czasu[emoji16]
To swoją drogą. Może być i tak. Aleks całymi dniami był na cycu. A mała rzadko kiedy dopimina się o tulasy. Mogłaby non stop spać w leżaczku. Ale jak już ją położę na sobie to odlot dziecko ma od razu. Słyszy bicie serca. A jakby nie patrzeć my mówimy że ma jeszcze tryb 'brzuszkowy', jeszcze powinna być w brzuchu.

To swoją drogą. Może być i tak. Aleks całymi dniami był na cycu. A mała rzadko kiedy dopimina się o tulasy. Mogłaby non stop spać w leżaczku. Ale jak już ją położę na sobie to odlot dziecko ma od razu. Słyszy bicie serca. A jakby nie patrzeć my mówimy że ma jeszcze tryb 'brzuszkowy', jeszcze powinna być w brzuchu.
Mój też tak miał na początku a teraz powoli kończy tryb brzuszkowy , widać to po nim [emoji39]

reklama
A mozs to nie chęć zrobienia dwojeczki a juz skurcze ? Ciekawe co wykaże badanie - daj znać , bo to moze nie to co myslisz :)

Dokładnie tak. Może to dziecko już napiera główka na dół i szykuje się rozwarcie coraz większe, sprawdź to lepiej, bo js tak miałam 1 h przed porodem, tylko ze straszne skurcze miałam w dole brzucha jak na okres mega bolesne już i po 30 min miałam rozwarcie z 4,5 na 8 cm i dziecko po 30 min było już na świecie.

Do góry