reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziecko w szpitalu nie przybierze, a spadnie z wagi. Podobno u nas nie może spaść więcej niż 10% wagi po porodzie. Nasz urodził się 3630, a wychodząc miał 3380. Urodził się 1 sierpnia ale o 21 a wyszliśmy 4 sierpnia. W szpitalu karmiłam niby co te 3h, ale on nie chciał jeść, więc tak na prawdę rzadziej. W domu karmię na żądanie, czyli dzisiaj tak co 1-2h

Uspokoiłas mnie [emoji173]️[emoji847][emoji8]

reklama
Bardzo ;) juz sie jej nie boi i nawet probowala pieluche jej zmienic ;) czasami polozy sie obok niej i zasnie i wtedy slodko wygladaja razem ;)

Ale cudownie, piękny widok. Ja na pewno za 4 lata chce następne dzieciątko, nie ma, że „boli”, bo po wszystkim czuje się, ze warto jak nigdy i jesteś to najlepsze uczucie :)

O mamo ale wcześnie ta położna :O mam nadzieję że jednak moja będzie preferowała późniejsze godziny hehe bo zanim ją się rano ogarnę to trochę mija.

Ja przez week nr to zawsze mniej bo mąż ma wolne i zawsze jesteśmy gdzieś a nie w domu. Dzisiaj w nocy było szaleństwo i sikanie co 2 h to już przesada. Już od dłuższego czasu miałam jedną jedną pobudke a tu nagle 5 to jestem nie wyspana.

Dzisiaj 7 dni do terminu:)

Jak urodzisz to o 7 akurat będziesz po nocy wrażeń z dzidziusiem i na pewno zdążysz szybko się ogarnac jak maleństwo w końcu zaśnie najedzone i zmęczone hah [emoji5] a tak serio to nie jest tak źle, w domku już na pewno jest lepiej jak jest bobas, ja czekam na ten moment aż wyjdziemy do domku i będę miała czas na toaletę 30 min łącznie z prysznicem itd bo Bartus będzie jej pilnował.

U mnie dzisiaj "jedyne" 27 stopni :D moze w koncu okna umyje skoro takie ochlodzenie

Hahah u mnie tez dziś „ochłodzenie” i tak temperatura ma być max także tym bardziej licze ze wrócimy do domku.

Dziewczynki, jak dziś wyszłabym do domku i jest to 3 doba życia Kornelii to kiedy możemy już iść z nią na pierwszy spacer taki typu narazie 30 min max?

W ogóle to chciałam Wam coś powiedzieć. Nie dość, ze Kornelia to córeczka tatusia z buzi cały on to nie uwierzycie jak on i jej głos dotyk na nią dziala. Wczoraj przyjechał o 17 i posiedział do 19:30 z nami to mała jak się przebudziła i zaczęła coś tam kwilić i robić minki niezadowolone i płacz to wystarczy, ze on do niej podszedł, stanął nad nią i mówił do niej, nawet nie dotykając i ona otwierała oczka i patrzyła na niego jak w obrazek i się uspokajała, bez dotykania!!! No ja nie wierze co to za tatusina córcia będzie z niego hahah ale to było piękne uczucie patrzeć na nich, jak on na nią patrzy i ona na niego. Masakra, tak ich kocham i mam wszystko co do szczssscia potrzebne, uświadomiłam sobie ze kocham moje życie i ich, moja rodzinkę już własną :)

A super, ze tatuś tak działa na córcię, bo dziś przynajmniej jak wrócimy już do domku to będę mogła z 2-3 h się przespać w końcu, umyć porządnie, zjesc coś i wiem ze będę mogła robić to bez „stresu” bo on będzie cały czas obok niej i się nią będzie opiekować a umie to robić mega ;) zawijać w pieluchę i rożek umie, usypać ja i jesCze mu pokaże pampersa jak się zmienia i lekka pielęgnacje i ekstra :)

To może spotkamy się na lipcowach / sierpniowkach 2022 [emoji23]

Hahah na pewno tak. Myśle, ze rok mógłby wtedy ten być tak 2022-2023, a miesiąc to nie wiem kiedy. Ale nie wiem gdybym mogła „wybierać” termin porodu to chciałabym urodzic następne albo w grudniu tak świątecznie hehe albo w lutym, bo Bartus ma wtedy 10 luty urodzinki i może by się wabiła wtedy albo na walentynki albo np w czerwcu jak ja mam [emoji5][emoji28][emoji178]

Hahah na pewno tak. Myśle, ze rok mógłby wtedy ten być tak 2022-2023, a miesiąc to nie wiem kiedy. Ale nie wiem gdybym mogła „wybierać” termin porodu to chciałabym urodzic następne albo w grudniu tak świątecznie hehe albo w lutym, bo Bartus ma wtedy 10 luty urodzinki i może by się wabiła wtedy albo na walentynki albo np w czerwcu jak ja mam [emoji5][emoji28][emoji178]
Mnie się lipiec trzyma [emoji23] tym razem miał być sierpień i koniec końców był lipiec więc chyba musimy trzymać się dalej tego lipca [emoji23] a różnica 4 lata jest idealna jak widzę po Aleksie jak do Majeczki podchodzi [emoji173]️

Mnie się lipiec trzyma [emoji23] tym razem miał być sierpień i koniec końców był lipiec więc chyba musimy trzymać się dalej tego lipca [emoji23] a różnica 4 lata jest idealna jak widzę po Aleksie jak do Majeczki podchodzi [emoji173]️

Oj tak, to może jesteś „skazana” na ten termin. Ekstra by było gdybys wszystkie miała z lipca dzieci hah mega.
A no to skoro tak mówisz z własnego doświadczenia ze te 3-4 lata to idealna różnica to ja Ci wierze i tego się trzymam w planach rozrodczych na przyszłość i w powiększaniu rodzinki naszej cudownej. Później przy następnym dzieciątku to porównywanie jak wyglada jak małe jest i czy podobne do którego z rodziców i czy do rodzeństwa i jak się zmienia i jak się do siebie później zbliżają trosCza bawią no mega !!! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

reklama
Dzień dobry wszystkim :)
My następna noc prawie bez spania czyli już od czwartku robię maraton i sama nie wiem jak to możliwe, że jeszcze funkcjonuje, ale jak widać wszystko się da i organizm nasz kobiecy jest niesamowity, a dla tej słodkiej buzi malutkiej śpiącej spokojnie obok wszystko to warto. Jak patrzę na nią to aż mam siły nie wiem skąd. No i ciągły głód, bo mały głodomorek już coraz bardziej się uczy odruchu ssania i przystawiamy co 2-4 h, w zaleznosci od pory dnia. Wczoraj miałyśmy swoje 2 pierwsze sukcesy tzn zrobiła 2 razy siku i 2 razy kupeczke już tak sporo wymieszana oczywiście smolka, ale już z normalna kupka taka ładną i aż z przyjemnością przebierałam, bo to znaczy, że mleczko ssie i wszystko idzie.

Teraz znowu karmiłam ja tak z 10-15 min, bo się domagała [emoji5] i śpi jak aniołek, Pani ją przemyla, przebrała (tu ubierają tylko pampersa i kaftanik na górę z długim rękawkiem, wiec super) i mi się rozbudziła i tylko ldlayego musiałam karmić.
Ordynator chodził i sprawdzał mi krocze to oki się goi, podają mi tylko żelazo, bo mam niedobór i dziś jest 3 doba po porodzie i prawdopodobnie chyba wyjdę, bo mówili, ze wszystko okej i tylko chyba jeszcze Pani od noworodków będzie mała badała tak rutynowo ważyła i mam nadzieje ze tak do 15 wyjdziemy :)
Zobacz załącznik 885331
No istny aniolek :D

Do góry