reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczynki które już urodziły.

Jak u was z karmieniem? Tzn co ile karmicie i w szpitalu po jakim czasie wyszliście i ile musi dziecko przybrać żeby wyjść? Bo skoro wczoraj urodziłam to się zastanawiam kiedy wyjdziem, bo nie ukrywam, ze chciałabym być w domku, bo będzie mi lżej psychicznie skoro Bartek ma wolne i pomoże, będę miała nawet 10 min żeby się umyć, zjesc coś więcej niż bułkę z serkiem czy jakiś tam kawałek obiadu i ogólnie w swoim łóżku spać
Mi każą karmic co 3 godziny cyc i dodatkowo troche z butli

Wszystkie używacie smoczków? Ja jeszcze małemu nie dałam i się zastanawiam, chyba póki nie ma konieczności, to nie będę dawać :)
Mojemu pierszemu dziecku też bardo dlugo nie dawalam, głównie dlatego ze wcale go nie chciał. Jednak w pewnych sytuacjach się przydawal, np. podczas szczepień czy spacerów. Pomagal malucha uspokoić.

Hejka cioteczki. Ja zaraz ponadrabiam posty, bo niby jestem zmęczona, ale uzależniłam się od forum i was hah :)
Malutka jest istnym aniołkiem, nic nie placze, leży tylko i patrzy i strzela minki, śpi i je.

Położne są ekstra, pani od laktacji tez wszystko pokazala jak przystawiać mała do cycucha, karmić mamy co 2 h żeby rozruszało mi laktację, coś tam leci z cycow, na dziś starczy jej, bo ważne żeby cokolwiek się uczyła ssać i nawodniona była. O 19 karmienie, teraz śpi, bo wymęczona i pewnei da mi popalić w nocy hah, a tutaj już umyta i przebrana. Tu całe szczęście nie przegrzewają, na dworze juz troszkę chłodniej to uchyliłam sobie okno, ona odkryta bo ma ciepłe nóżki i raczki. I powiem wam, ze jak na pierwsze dzieciątko to myślałam ze będę bardziej przestraszona i nieudolna, ale to serio wszystko same przychodzi, ten cały instynkt, jak przystawiać do piersi, jak podnieść, jak głaskać. Nie mogę się na nią napatrzeć, te małe raczki i stopki [emoji5][emoji173]️.
Zobacz załącznik 885014Zobacz załącznik 885015Zobacz załącznik 885016
Śliczna :)

Hej dziewczyny. Czy was też wszyscy zarzucają pytaniami typu "jeszcze nie urodzialas?"; "rodzisz już?" itp.? Strasznie mnie to irytuje... Termin mialam na wczoraj wiec teoretycznie jeszcze dwa tygodnie. Chyba przestanę wychodzic z domu.. Wrrrr

Mam to samo, a jeszcze jak ktoś dzwoni i pyta 'rodzisz', albo 'jesteś już na porodówce' to mnie szlak trafia [emoji35]

Hej dziewczyny. Czy was też wszyscy zarzucają pytaniami typu "jeszcze nie urodzialas?"; "rodzisz już?" itp.? Strasznie mnie to irytuje... Termin mialam na wczoraj wiec teoretycznie jeszcze dwa tygodnie. Chyba przestanę wychodzic z domu.. Wrrrr
Mnie tylko pytają na kiedy mam termin i się dziwią, że to już zaraz bo niby mam brzuch na 7-8 miesiąc [emoji33] a ja się czuję jakbym byłam mega wielorybem i brzuch z dnia na dzień miała coraz większy. Nie zdziwię się jeśli się okaże, ze mój syn waży już 5kg [emoji23] w takim tempie rośnie mi brzuch [emoji33]

reklama
Wszystkie używacie smoczków? Ja jeszcze małemu nie dałam i się zastanawiam, chyba póki nie ma konieczności, to nie będę dawać :)
Daje bo jak nie miała odruchu ssania to tersz ma bardzo duży. Cycek jest do jedzenia i nie będę z niego smoka robić to mała zacznie mi na cycu wisieć non stop. Tsk jsk to Aleks robił. Fakt faktem że u niej tylko chwila smok bo wypluwa. Otwiera szeroko buzię jak do cyca i przez to smok jej wypada.

Do góry