reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczynki które już urodziły.

Jak u was z karmieniem? Tzn co ile karmicie i w szpitalu po jakim czasie wyszliście i ile musi dziecko przybrać żeby wyjść? Bo skoro wczoraj urodziłam to się zastanawiam kiedy wyjdziem, bo nie ukrywam, ze chciałabym być w domku, bo będzie mi lżej psychicznie skoro Bartek ma wolne i pomoże, będę miała nawet 10 min żeby się umyć, zjesc coś więcej niż bułkę z serkiem czy jakiś tam kawałek obiadu i ogólnie w swoim łóżku spać
Mi każą karmic co 3 godziny cyc i dodatkowo troche z butli

Wszystkie używacie smoczków? Ja jeszcze małemu nie dałam i się zastanawiam, chyba póki nie ma konieczności, to nie będę dawać :)
Mojemu pierszemu dziecku też bardo dlugo nie dawalam, głównie dlatego ze wcale go nie chciał. Jednak w pewnych sytuacjach się przydawal, np. podczas szczepień czy spacerów. Pomagal malucha uspokoić.

Hejka cioteczki. Ja zaraz ponadrabiam posty, bo niby jestem zmęczona, ale uzależniłam się od forum i was hah :)
Malutka jest istnym aniołkiem, nic nie placze, leży tylko i patrzy i strzela minki, śpi i je.

Położne są ekstra, pani od laktacji tez wszystko pokazala jak przystawiać mała do cycucha, karmić mamy co 2 h żeby rozruszało mi laktację, coś tam leci z cycow, na dziś starczy jej, bo ważne żeby cokolwiek się uczyła ssać i nawodniona była. O 19 karmienie, teraz śpi, bo wymęczona i pewnei da mi popalić w nocy hah, a tutaj już umyta i przebrana. Tu całe szczęście nie przegrzewają, na dworze juz troszkę chłodniej to uchyliłam sobie okno, ona odkryta bo ma ciepłe nóżki i raczki. I powiem wam, ze jak na pierwsze dzieciątko to myślałam ze będę bardziej przestraszona i nieudolna, ale to serio wszystko same przychodzi, ten cały instynkt, jak przystawiać do piersi, jak podnieść, jak głaskać. Nie mogę się na nią napatrzeć, te małe raczki i stopki [emoji5][emoji173]️.
Zobacz załącznik 885014Zobacz załącznik 885015Zobacz załącznik 885016
Śliczna :)

Hej dziewczyny. Czy was też wszyscy zarzucają pytaniami typu "jeszcze nie urodzialas?"; "rodzisz już?" itp.? Strasznie mnie to irytuje... Termin mialam na wczoraj wiec teoretycznie jeszcze dwa tygodnie. Chyba przestanę wychodzic z domu.. Wrrrr

Mam to samo, a jeszcze jak ktoś dzwoni i pyta 'rodzisz', albo 'jesteś już na porodówce' to mnie szlak trafia [emoji35]

Hej dziewczyny. Czy was też wszyscy zarzucają pytaniami typu "jeszcze nie urodzialas?"; "rodzisz już?" itp.? Strasznie mnie to irytuje... Termin mialam na wczoraj wiec teoretycznie jeszcze dwa tygodnie. Chyba przestanę wychodzic z domu.. Wrrrr
Mnie tylko pytają na kiedy mam termin i się dziwią, że to już zaraz bo niby mam brzuch na 7-8 miesiąc [emoji33] a ja się czuję jakbym byłam mega wielorybem i brzuch z dnia na dzień miała coraz większy. Nie zdziwię się jeśli się okaże, ze mój syn waży już 5kg [emoji23] w takim tempie rośnie mi brzuch [emoji33]

reklama
Wszystkie używacie smoczków? Ja jeszcze małemu nie dałam i się zastanawiam, chyba póki nie ma konieczności, to nie będę dawać :)
Daje bo jak nie miała odruchu ssania to tersz ma bardzo duży. Cycek jest do jedzenia i nie będę z niego smoka robić to mała zacznie mi na cycu wisieć non stop. Tsk jsk to Aleks robił. Fakt faktem że u niej tylko chwila smok bo wypluwa. Otwiera szeroko buzię jak do cyca i przez to smok jej wypada.

Do góry