reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A tez u Was kobietki po porodzie jak wypuszczane byłyście do domku to jest przykaz nakaz, ze dopiero wypuszczają jak dziecko przytyje?

Bo wiem, ze dziecko po porodzie może stracić tak z 10% masy urodzeniowej i jestem ciekawa czy nasza przybierze..
Co szpital to inne zasady, znowu niektóre mi piszą znajome, ze ich dzieci np spadły po 200-400 gram i i tak wyszły na 3 dobę po porodzie.

Aha i mam obawy bo małej dziś jeszcze nie musiałam zmieniać pampersa od rana odkąd położna ja wzięła o 8 i przemyla i zmieniła.. to dziwne bo karmiłam już dużo razy a ona ani siku ani kupke.. to możliwe ze ona się nie najada za mało mleka i dlatego nie robi???

reklama
Dziewczyny aktualizacja mojego bęca☺ już bym chciała jego słodką zawartość mieć na rękach ☺ Piotruś wychodź
Wszystkie bluzki za krótkie. Jak wychodzę do ludzi to tylko sukienka ☺
Natalka też już się nie może doczekać braciszka ☺
12 dni do terminu
Jutro o 17 wizyta u ginka. Mam nadzieję, że na dole coś się dzieje bo już chodzić nie mogę. Co kilka kroków potworne kłucia w pochwie.
Zobacz załącznik 885208
Zobacz załącznik 885209
Zobacz załącznik 885210
Super wyglądasz !! Ja mam podobny brzuch tez juz nie mam w czym chodzic :(

Jak dasz raz dziennie butelkę czy co drugi dzień to może się nie odzwyczai od cycusia. Ja to w sumie raz dziennie próbowałam z Natalką i różne smoczki w butelce i niestety. Mój uparciuch jak tylko poczuła silikon w buzi to wypychała językiem i ryk. A fajnie reagowała jak już odpuściłam flachę i dałam cyca. Aż sobie wzdychała i jak zassała to aż cmokało☺ ale to już z miesiąc miała. Bo w sumie na początku nie dawałam jej butelki.

Ja będę femibion 2 dalej łykać przez cały okres kp.

Ja wyszłam w 3 dobie. W nd przed 16 urodziłam a we wtorek do domu ☺

A jakie masz ciśnienie i puls? Ja się tak źle czułam przy pulsie 110 i więcej. Zjedz kawałek czekolady może Ci cukier spadł. I odpoczywaj.

Nie bój się przy 2. To nie ta dziurka ☺ no wiadomo że tam wszystko boli ale nie ma szans że szwy Ci pójdą. ja na drugi dzień poszłam i położna mi kazała się wyluzować to będzie łatwiej bo też się bałam. I lepiej po użyć chusteczek nawilżanych i od razu się podmyć. ☺

Ile czasu minęło zanim na dobre unormowało Ci się karmienie i idealne ssanie dziecka z piersi ?

Gotowy :) nakryje folią i czeka :) ♥️♥️♥️

Załączniki

• 20180805_164515.jpg
    20180805_164515.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 156
Dziewczyny aktualizacja mojego bęca☺ już bym chciała jego słodką zawartość mieć na rękach ☺ Piotruś wychodź
Wszystkie bluzki za krótkie. Jak wychodzę do ludzi to tylko sukienka ☺
Natalka też już się nie może doczekać braciszka ☺
12 dni do terminu
Jutro o 17 wizyta u ginka. Mam nadzieję, że na dole coś się dzieje bo już chodzić nie mogę. Co kilka kroków potworne kłucia w pochwie.
Zobacz załącznik 885208
Zobacz załącznik 885209
Zobacz załącznik 885210

Duzy brzuś ojoj ❤️ a jakie urocze zdjęcie z córeczką ❤️

Tak się wydaje ':D wszyscy mówią , że na zdjęciach taka duża a przychodzą i takie maleństwo :p
Urocza jest[emoji16] na zdjęciach wygląda faktycznie na papuśną[emoji16]

A co do witamin. Ja mam brać te same co w ciąży[emoji16] plus dodatkowo d3 i dha[emoji16]
Dziewczyny aktualizacja mojego bęca[emoji5] już bym chciała jego słodką zawartość mieć na rękach [emoji5] Piotruś wychodź
Wszystkie bluzki za krótkie. Jak wychodzę do ludzi to tylko sukienka [emoji5]
Natalka też już się nie może doczekać braciszka [emoji5]
12 dni do terminu
Zobacz załącznik 885208
Zobacz załącznik 885209
Zobacz załącznik 885210
Ale masz fajny brzuchol[emoji16][emoji16]

reklama
Urocza jest[emoji16] na zdjęciach wygląda faktycznie na papuśną[emoji16]

A co do witamin. Ja mam brać te same co w ciąży[emoji16] plus dodatkowo d3 i dha[emoji16]Ale masz fajny brzuchol[emoji16][emoji16]
"Papuśna" [emoji23] [emoji23] [emoji23] jak ja lubie to slowo :D matka mowila, ze bylam papusna [emoji23] wazylam 4kg jak sie urodzilam :D

Do góry