reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A tez u Was kobietki po porodzie jak wypuszczane byłyście do domku to jest przykaz nakaz, ze dopiero wypuszczają jak dziecko przytyje?

Bo wiem, ze dziecko po porodzie może stracić tak z 10% masy urodzeniowej i jestem ciekawa czy nasza przybierze..
Co szpital to inne zasady, znowu niektóre mi piszą znajome, ze ich dzieci np spadły po 200-400 gram i i tak wyszły na 3 dobę po porodzie.

Aha i mam obawy bo małej dziś jeszcze nie musiałam zmieniać pampersa od rana odkąd położna ja wzięła o 8 i przemyla i zmieniła.. to dziwne bo karmiłam już dużo razy a ona ani siku ani kupke.. to możliwe ze ona się nie najada za mało mleka i dlatego nie robi???

reklama
Dziewczyny aktualizacja mojego bęca☺ już bym chciała jego słodką zawartość mieć na rękach ☺ Piotruś wychodź
Wszystkie bluzki za krótkie. Jak wychodzę do ludzi to tylko sukienka ☺
Natalka też już się nie może doczekać braciszka ☺
12 dni do terminu
Jutro o 17 wizyta u ginka. Mam nadzieję, że na dole coś się dzieje bo już chodzić nie mogę. Co kilka kroków potworne kłucia w pochwie.
Zobacz załącznik 885208
Zobacz załącznik 885209
Zobacz załącznik 885210
Super wyglądasz !! Ja mam podobny brzuch tez juz nie mam w czym chodzic :(

Jak dasz raz dziennie butelkę czy co drugi dzień to może się nie odzwyczai od cycusia. Ja to w sumie raz dziennie próbowałam z Natalką i różne smoczki w butelce i niestety. Mój uparciuch jak tylko poczuła silikon w buzi to wypychała językiem i ryk. A fajnie reagowała jak już odpuściłam flachę i dałam cyca. Aż sobie wzdychała i jak zassała to aż cmokało☺ ale to już z miesiąc miała. Bo w sumie na początku nie dawałam jej butelki.

Ja będę femibion 2 dalej łykać przez cały okres kp.

Ja wyszłam w 3 dobie. W nd przed 16 urodziłam a we wtorek do domu ☺

A jakie masz ciśnienie i puls? Ja się tak źle czułam przy pulsie 110 i więcej. Zjedz kawałek czekolady może Ci cukier spadł. I odpoczywaj.

Nie bój się przy 2. To nie ta dziurka ☺ no wiadomo że tam wszystko boli ale nie ma szans że szwy Ci pójdą. ja na drugi dzień poszłam i położna mi kazała się wyluzować to będzie łatwiej bo też się bałam. I lepiej po użyć chusteczek nawilżanych i od razu się podmyć. ☺

Ile czasu minęło zanim na dobre unormowało Ci się karmienie i idealne ssanie dziecka z piersi ?

Gotowy :) nakryje folią i czeka :) ♥️♥️♥️

Załączniki

• 20180805_164515.jpg
    20180805_164515.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 159
Dziewczyny aktualizacja mojego bęca☺ już bym chciała jego słodką zawartość mieć na rękach ☺ Piotruś wychodź
Wszystkie bluzki za krótkie. Jak wychodzę do ludzi to tylko sukienka ☺
Natalka też już się nie może doczekać braciszka ☺
12 dni do terminu
Jutro o 17 wizyta u ginka. Mam nadzieję, że na dole coś się dzieje bo już chodzić nie mogę. Co kilka kroków potworne kłucia w pochwie.
Zobacz załącznik 885208
Zobacz załącznik 885209
Zobacz załącznik 885210

Duzy brzuś ojoj ❤️ a jakie urocze zdjęcie z córeczką ❤️

Tak się wydaje ':D wszyscy mówią , że na zdjęciach taka duża a przychodzą i takie maleństwo :p
Urocza jest[emoji16] na zdjęciach wygląda faktycznie na papuśną[emoji16]

A co do witamin. Ja mam brać te same co w ciąży[emoji16] plus dodatkowo d3 i dha[emoji16]
Dziewczyny aktualizacja mojego bęca[emoji5] już bym chciała jego słodką zawartość mieć na rękach [emoji5] Piotruś wychodź
Wszystkie bluzki za krótkie. Jak wychodzę do ludzi to tylko sukienka [emoji5]
Natalka też już się nie może doczekać braciszka [emoji5]
12 dni do terminu
Zobacz załącznik 885208
Zobacz załącznik 885209
Zobacz załącznik 885210
Ale masz fajny brzuchol[emoji16][emoji16]

reklama
Urocza jest[emoji16] na zdjęciach wygląda faktycznie na papuśną[emoji16]

A co do witamin. Ja mam brać te same co w ciąży[emoji16] plus dodatkowo d3 i dha[emoji16]Ale masz fajny brzuchol[emoji16][emoji16]
"Papuśna" [emoji23] [emoji23] [emoji23] jak ja lubie to slowo :D matka mowila, ze bylam papusna [emoji23] wazylam 4kg jak sie urodzilam :D

Do góry