reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Aż poszłam sprawdzić dokładnie ;) ale u mnie nic nie wypada czy ciągnę z jednej strony czy drugiej to się trzyma. Nie jest to jakies super jakościowo łóżeczko, ale wystarczy poki co :)
A ja po prostu bede musiała pamietać, żeby ciągnąć na środku ;) Chociaż mąż coś mówił, że jak nakładłam tam trochę rzeczy to lepiej chodzi ;) mogłabym może to reklamować ale nie chce mi się w to bawić tym bardziej, że z tej szufladu raczej rzadko będę korzystać.

Przepraszam że się wtrace ale moim zdaniem małej jest gorąco, widziałam na wcześniejszym zdjęciu które wystawiła że jest cała upocona łącznie z włoskami, spróbuj zrobić jej letnią kapiel i zostaw w samym pampersie. U nas mały całe dnie tylko w pampersie a i tak mu gorąco. Długich rękawów i kocykow nie używamy wcale w takie upały.
Świeciła się od oliwki.
Przykrywam ja tylko jak śpi, wydaje mi się , że spiąc jest trochę chłodno pół nago. Z resztą jak ma chłodne policzki czy rączki to nie mam serca zostawić jej bez kocyka .

Jestem po wizycie, dzisiaj 38+1. Rosnie mi maly klocuszek :D miesiac temu ważył 2140g, a dzis... 3534g :D jak to mozliwe, ze tyle urosl? :) wszystko w normie, moje wyniki super. Jesli nic sie nie wydarzy do terminu to po 7 dniach wywoluja. Pytam sie czy nastawiac sie na.termin to poWiedział, ze tego juz zaden lekarz nie stwierdzi, z godziny na godzine moze sie wszystko rozkrecic. Nie mialam badania na fotelu, tylko usg :)
Na końcówce dzieci szybko i dużo przybierają. Mój mały w 3 tyg przybrał z 2500 na 3400. Tyle ważył tydz temu. A ja mam 2 tyg do terminu. Ciekawe czy faktycznie będzie duży czy jest szansa na błąd pomiaru ☺
Dziewczyny co mam zrobic.. stara trzaska jak jasna cholera.. serio.. zamknelam sie w pokoju bo mala mi spi,a jest tu tak duszno,zamknelam balkon i rolety,wiatrak chodzi.. nie wytrzymam.. mam nerwy w cholere juz..
A jakby tak poświęcić łazienkę i zalać cholerę ☺ że niby pralka padła?
Dziewczyny czy skurcz może łapać pp jednej stronie brzucha? :/
Ja miałam na całym brzuchu. Mówię o tych przepowiadających i potem porodowych też.
Oj będziesz wiedziała na bank, ja się zwijam od rana z bólu, ale są nieregularne, po 30-60 sekund i na ktg zapisuje się dupa, bo 50-60 i czekam czekam i cierpię...
Moja znajoma mówiła że na ostatnim ktg chwilę przed partymi miała tylko skurcze na 60. Ja teraz w szpitalu jak miałam 100 to czułam nie powiem ale bez przesady nie jakoś strasznie. Każdy ma inny próg bólu a poza tym to jest tylko urządzenie niedoskonałe, sonda od skurczy może być w złym miejscu itp.
Moja 15-dniowa gwiazdeczka :* <3
Zobacz załącznik 884570
No śliczności ☺ ta fryzura najlepsza ☺
Jejuś już 15 dni ma.. to może te moje 2 tyg do terminu też jak szybko zlecą..

A ja po prostu bede musiała pamietać, żeby ciągnąć na środku ;) Chociaż mąż coś mówił, że jak nakładłam tam trochę rzeczy to lepiej chodzi ;) mogłabym może to reklamować ale nie chce mi się w to bawić tym bardziej, że z tej szufladu raczej rzadko będę korzystać.
U mnie szuflada też chodzi bez zastrzeżeń[emoji16]

@klaudiaa975 dzisiaj u mamyginekolog na insta widziałam filmik, na którym pediatra wypowiada się nt ubierania dzieci w takie upały. Powiedziała , że jeśli są takie upały to dziecko w domu trzymać w samym body z krótkim rękawem, albo w samej pieluszce i nie przykrywać. Więc jeśli nie masz w domu wyjątkowo zimno i chłodno, to spróbuj[emoji8]

reklama
Na końcówce dzieci szybko i dużo przybierają. Mój mały w 3 tyg przybrał z 2500 na 3400. Tyle ważył tydz temu. A ja mam 2 tyg do terminu. Ciekawe czy faktycznie będzie duży czy jest szansa na błąd pomiaru ☺

A jakby tak poświęcić łazienkę i zalać cholerę ☺ że niby pralka padła?

Ja miałam na całym brzuchu. Mówię o tych przepowiadających i potem porodowych też.

Moja znajoma mówiła że na ostatnim ktg chwilę przed partymi miała tylko skurcze na 60. Ja teraz w szpitalu jak miałam 100 to czułam nie powiem ale bez przesady nie jakoś strasznie. Każdy ma inny próg bólu a poza tym to jest tylko urządzenie niedoskonałe, sonda od skurczy może być w złym miejscu itp.

No śliczności ☺ ta fryzura najlepsza ☺
Jejuś już 15 dni ma.. to może te moje 2 tyg do terminu też jak szybko zlecą..
Odpada.. pod lazienka mam kotlownie [emoji23]

Do góry