reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ty się chociaż dobrze odżywiaj, bo przy karmieniu trzeba. Jakieś witaminy też możesz brać[emoji4]idealnie[emoji16][emoji16]

Wiem, odżywiam się najlepiej jak potrafię. Witaminy biorę te same co w ciąży. Mama uznaje dietę matki karmiącej i nie chce mi się z nią kłócić , dlatego jem gotowane, zdrowe itp. co mi da to jem, sama nie mam kiedy i siły gotować. Jutro zrobię krupnik i gulasz jakiś delikatny.

reklama
No i poszedł spać... Ja naprawdę ie wiem co mu zrobiłam,że nawet nie chce dotknac brzuszka i powiedzieć coś do corci... Ja się wykoncze...:( :( że jemu nie brakuje przytulania, buziaka... ech.... ciężko mi;( dobrej nocy Dziewczyny:*
Powiem Ci, ze ja tez nie mowie do brzuszka, dotykam tylko jak sie wypycha. Jakos jeszcze tego nie czuje :) dla mnie to abstrakcja. Twoj maz straci glowe jak sie coreczka urodzi :) a w poprzedniej ciazy jak bylo?

Na pewno wypali :) my już we wrześniu pojedziemy nad polskie morze na tydzień sobie pospacerować z małą w wózeczku, bo się okazuje, ze mojemu w Niemczech przysługuje 2 miesiące pełne tacierzynskiego, ale musi wziąć za jednym razem i ma za każdy miesiąc płatne „tylko” 70% pensji :D
Ok 60-65% zależy od pensji, ale maksymalnie 67 jak się nie myle. I trzeba zgłosić najpóźniej 7 tygodni przed rozpoczęciem ;) Mój mąż tez będzie z nami 2 miesiące jak mała się urodzi, mógłby więcej, ale wtedy mi skracają, a tak to jest na zasadzie 'dodatkowego' elternzeit :)

Ok 60-65% zależy od pensji, ale maksymalnie 67 jak się nie myle. I trzeba zgłosić najpóźniej 7 tygodni przed rozpoczęciem ;) Mój mąż tez będzie z nami 2 miesiące jak mała się urodzi, mógłby więcej, ale wtedy mi skracają, a tak to jest na zasadzie 'dodatkowego' elternzeit :)

Osoba, ktora jest Niemcem na stanowisku takiego team lidera to mówiła Bartkowi, ze 70 % i 2 miesiące wolnego pod rząd. Także może co firma albo umowa to inaczej. Albo może zaokrąglił, i tak okej. Dostac 4 tys na rękę i mieć wolne to luksus :D a z tymi zasadami to nie wiem jak tam dokładnie jest. Może rzeczywiście 1,5 miesiąca wcześniej trzeba zgłosić ten termin.

A to nie trzeba czasem mieć zameldowania/ stałego pobytu w Niemczech?[emoji4] tak kojarzę, ale mogę się mylić[emoji16]

Co za baba... o co jej chodzi? Tak już ma czy co? Masakra. Chamstwo straszne.
Super, że już w domku, wysyłaj jakieś zdjęcia córci, bo chce sobie popatrzeć zanim moja się wykluje hah

Masz moją :D

IMG_20180802_222228_HHT_600x800.jpg

Załączniki

• IMG_20180802_222228_HHT_600x800.jpg
    IMG_20180802_222228_HHT_600x800.jpg
    141 KB · Wyświetleń: 461

Załączniki

• IMG_20180607_150224_800x600.jpg
    IMG_20180607_150224_800x600.jpg
    120,4 KB · Wyświetleń: 428
reklama
Do góry