reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ty się chociaż dobrze odżywiaj, bo przy karmieniu trzeba. Jakieś witaminy też możesz brać[emoji4]idealnie[emoji16][emoji16]

Wiem, odżywiam się najlepiej jak potrafię. Witaminy biorę te same co w ciąży. Mama uznaje dietę matki karmiącej i nie chce mi się z nią kłócić , dlatego jem gotowane, zdrowe itp. co mi da to jem, sama nie mam kiedy i siły gotować. Jutro zrobię krupnik i gulasz jakiś delikatny.

reklama
No i poszedł spać... Ja naprawdę ie wiem co mu zrobiłam,że nawet nie chce dotknac brzuszka i powiedzieć coś do corci... Ja się wykoncze...:( :( że jemu nie brakuje przytulania, buziaka... ech.... ciężko mi;( dobrej nocy Dziewczyny:*
Powiem Ci, ze ja tez nie mowie do brzuszka, dotykam tylko jak sie wypycha. Jakos jeszcze tego nie czuje :) dla mnie to abstrakcja. Twoj maz straci glowe jak sie coreczka urodzi :) a w poprzedniej ciazy jak bylo?

Na pewno wypali :) my już we wrześniu pojedziemy nad polskie morze na tydzień sobie pospacerować z małą w wózeczku, bo się okazuje, ze mojemu w Niemczech przysługuje 2 miesiące pełne tacierzynskiego, ale musi wziąć za jednym razem i ma za każdy miesiąc płatne „tylko” 70% pensji :D
Ok 60-65% zależy od pensji, ale maksymalnie 67 jak się nie myle. I trzeba zgłosić najpóźniej 7 tygodni przed rozpoczęciem ;) Mój mąż tez będzie z nami 2 miesiące jak mała się urodzi, mógłby więcej, ale wtedy mi skracają, a tak to jest na zasadzie 'dodatkowego' elternzeit :)

Ok 60-65% zależy od pensji, ale maksymalnie 67 jak się nie myle. I trzeba zgłosić najpóźniej 7 tygodni przed rozpoczęciem ;) Mój mąż tez będzie z nami 2 miesiące jak mała się urodzi, mógłby więcej, ale wtedy mi skracają, a tak to jest na zasadzie 'dodatkowego' elternzeit :)

Osoba, ktora jest Niemcem na stanowisku takiego team lidera to mówiła Bartkowi, ze 70 % i 2 miesiące wolnego pod rząd. Także może co firma albo umowa to inaczej. Albo może zaokrąglił, i tak okej. Dostac 4 tys na rękę i mieć wolne to luksus :D a z tymi zasadami to nie wiem jak tam dokładnie jest. Może rzeczywiście 1,5 miesiąca wcześniej trzeba zgłosić ten termin.

A to nie trzeba czasem mieć zameldowania/ stałego pobytu w Niemczech?[emoji4] tak kojarzę, ale mogę się mylić[emoji16]

Co za baba... o co jej chodzi? Tak już ma czy co? Masakra. Chamstwo straszne.
Super, że już w domku, wysyłaj jakieś zdjęcia córci, bo chce sobie popatrzeć zanim moja się wykluje hah

Masz moją :D

IMG_20180802_222228_HHT_600x800.jpg

Załączniki

• IMG_20180802_222228_HHT_600x800.jpg
    IMG_20180802_222228_HHT_600x800.jpg
    141 KB · Wyświetleń: 465

Załączniki

• IMG_20180607_150224_800x600.jpg
    IMG_20180607_150224_800x600.jpg
    120,4 KB · Wyświetleń: 432
reklama
Do góry