reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A ja walnelam dziś pierwszy „maraton” po schodach 15 minut, wróciłam to zrobiłam pieskowi prysznic zimny z szamponem i wymyty i czyściutki na przybycie siostrzyczki będzie, jeszcze mu pazurki obetne i spa już zaliczone hah.

Teraz sama idę prysznic wziąć, bo mokra jak prosiak jestem, ale za to jaka kondycję będę miała do porodu hahah.
Później poscieram kurze i pozamiatam, bo już mam dosyć leżenia całe dnie.. ;(

Mokry synek
IMG_0589.JPG

Załączniki

• IMG_0589.JPG
    IMG_0589.JPG
    736,6 KB · Wyświetleń: 502
U mnie dziś badania wyszły super :) Ciśnienie w normie, KTG też,więc nie zdecydowałam się na pobyt w szpitalu. Mam opierdziel,zato,że piję zbyt mało wody-muszę 2 butelki dziennie. Teraz tylko pozostaje mi czekać na spokojnie aż mała podrośnie i stawić się 10 sierpnia w terminie cc,w międzyczasie jeszcze KTG jedno będzie. Dziękuję,że o mnie pamiętałyście <3

Super !✊✊ Do 10 to już tak blisko a najważniejsze , że wszystko dobrze !:)
Nawadniaj się teraz jak należy

Akurat przechodniami bym się nie przejmowała, zaslonisz się pieluszka i już nic nie widać.
Ja trochę się boje butelki na początek no ale każdy robi jak uważa:)
Fajnie że Ci się udało z laktacja bo to napewno podbudowuje po porodzie. A jak K? Wysyłasz mu codziennie zdjęcia?

Na spacerach i tak się nie jest pół dnia na początek więc nakarmić przed wyjściem i dwie godziny z głowy :)
Wczoraj był się pożegnać i pojechał o 15 , dzisiaj na 10 już dojechał na budowę i odezwie się dopiero wieczorem jak telefon podladuje. Ok 20ego ma wrócić na przerwę więc już doczekać się nie mogę ❤️ wysyłam mu , prosił , żebym wysylala jak najwięcej więc nie mam oporów zapchać mu telefonu :)

Na spacerach i tak się nie jest pół dnia na początek więc nakarmić przed wyjściem i dwie godziny z głowy :)
Wczoraj był się pożegnać i pojechał o 15 , dzisiaj na 10 już dojechał na budowę i odezwie się dopiero wieczorem jak telefon podladuje. Ok 20ego ma wrócić na przerwę więc już doczekać się nie mogę [emoji173]️ wysyłam mu , prosił , żebym wysylala jak najwięcej więc nie mam oporów zapchać mu telefonu :)
Szybko minie!

Podaj mi przepis proszę [emoji5]

Ugotowane buraczki potrzeć. Duży naturalny jogurt zott i kwaśne mleko( ilościowo według uznania ale pewnie najlepiej pół na pół ) do jogurtu i kwaśnego mleka dodaj buraczków tyle by wyszedł ładny róż, potrzyj rzodkiewki, ogórka na tarce jak buraki, dodaj koperku czy szczypiorku albo to i to :)
Doprawić pieprzem i solą.

U mnie jest dość gęsty, treściwy ale zawsze możesz rozrzedzić jogurtem czy nawet zwykłym.mlekiem.
2018-07-31 14.34.19.jpg

Załączniki

• 2018-07-31 14.34.19.jpg
    2018-07-31 14.34.19.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 566
Ugotowane buraczki potrzeć. Duży naturalny jogurt zott i kwaśne mleko( ilościowo według uznania ale pewnie najlepiej pół na pół ) to jogurtu i kwaśnego mleka dodaj buraczków tyle by wyszedł ładny róż, potrzyj rzodkiewki, ogórka na tarce jak buraki, dodaj koperku czy szczypiorku albo to i to :) Zobacz załącznik 883333 Doprawić pieprzem i solą.
U mnie jest dość gęsty ale zawsze możesz rozrzedzić jogurtem czy nawet zwykłym.mlekiem.
Dzięki kochana. Musze zrobić bo strasznie po mnie chodzi a ile można zamawiać w knajpie

reklama
Ugotowane buraczki potrzeć. Duży naturalny jogurt zott i kwaśne mleko( ilościowo według uznania ale pewnie najlepiej pół na pół ) do jogurtu i kwaśnego mleka dodaj buraczków tyle by wyszedł ładny róż, potrzyj rzodkiewki, ogórka na tarce jak buraki, dodaj koperku czy szczypiorku albo to i to :)
Doprawić pieprzem i solą.

U mnie jest dość gęsty, treściwy ale zawsze możesz rozrzedzić jogurtem czy nawet zwykłym.mlekiem.
Zobacz załącznik 883333
Mniam mniam uwielbiam chlodnik, tylko ja robie bardziej na rzadko :)

Do góry