reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Ewka34 Ja doskonale znam ten ból jak się widzi swoje maleństwo z wenflonem. Jeśli ci to pomoże to płacz ale pamiętaj że to dla waszego dobra. Lepiej że działają niż mieliby coś zaniedbać. Parę dni szybko zleci A zdrowie Misi najwazniejsze.

Ja po nocy niewyspana i zbolala. Zaczynam się bać że te ostatnie dni tak mnie wykańczaja że jak przyjdzie do rodzenia to mi sił zabraknie. Gdyby to była moja pierwsza ciąża to bym już chyba dawno w szpitalu była A tak czekam i czekam... ale muszę wyprzeć wszystkie głupie myśli:) dziś muszę posprzątać w domu porządniej. Znów jestem sama z dziećmi więc dzień jakoś minie :)

A wy dziewczyny jakie plany?

Gratulacje dla kolejnej mamusi;)

@klaudiaa975 mała jest śliczna. Cudownie że sobie dobrze radzisz A będzie tylko lepiej i łatwiej:)
Eh a co dokładnie boli Cię nocami?

reklama
@Annar2005 gratulacje!!! Mały przystojniak ❤️.

@Avalia a też mam ostatnio nocki do d..y. Mały schodzi chyba nizej. Nie wiem jak mam się położyć, do tego te upały dają w kość. Wczoraj pojechaliśmy na jakiś drobne zakupy, to kilka razy musiałam się zatrzymać i prawie krzyczałam z bólu jak mnie tak zakuło na dole. Ale podejrzewam, że to właśnie mały schodzi nizej.
Ja też nadrabiam z mężem większe sprzątanie, jeszcze kilka dni i wroci moja Martusia ❤️❤️❤️, więc nie chce wtedy biegać tyle że szmatą.

@Maljan jsk Ty się czujesz? Też już jesteś na wylocie ;).

@miloscwczasachpopkultury jak tam noc minęła po bieganiu po schodach? Ciekawe kiedy córka postanowi wyjść :).

Witam dziewczynki :) Dzisiejsza nocka jako tako, a od rana bolą mnie tylko biodra i podbrzusze. Dzisiaj jest mój drugi wymarzony termin na poród, bo mój tata ma urodziny. Ale synek ma w dupce chyba nie tylko rodziców, ale i dziadka [emoji14]
No to trzymam kciuki, żeby wnuk zrobił prezent dziadkowi :). Dla taty wszystkiego najlepszego!

Dzień dobry :)

@Ewka34 tule mocno. Dobrze, że wszystko wykryte jeszcze w szpitalu i jesteście pod kontrolą. W domu gdyby się coś działo Miałabyś więcej stresu. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i domu!!! Misia jest cudna ❤️❤️❤️ i dzieła z niej dziewczynka :*.

@klaudiaa975 Super, że tak dobrze sobie radzicie! Córcię masz przesłodka ❤️❤️❤️! To trzymam kciuki za jak najszybsze wyjście do domu!

@Gienio powodzenia kochana!!! Nie stresuj się teraz, zobaczysz wszystko będzie dobrze z Astrid:*. Moim zdaniem waga jest naprawdę ok, mieści się w centylach, przepływy są ok, więc jest tylko niepotrzebny zamęt w okół tematu wagi. Oczywiście cały czas trzymam za Was kciuki :* i czekam na dane dobre wiadomości!

@Bajunia jeszcze troszeczkę i wrócisz do domu, do córci. Mam nadzieję, że lekarz szybko opisze wynik i dzisiaj będziesz już w domu.

@KatiNails jak się dzisiaj czujesz? Przeszła Ci ta gorączka? Super, że Aleks tak fajnie zareagował na siostrę ❤️.

Dziękuje :***** jutro wychodzimy :):)
A Ty jak się czujesz? Co u Ciebie ?

Witam dziewczynki :) Dzisiejsza nocka jako tako, a od rana bolą mnie tylko biodra i podbrzusze. Dzisiaj jest mój drugi wymarzony termin na poród, bo mój tata ma urodziny. Ale synek ma w dupce chyba nie tylko rodziców, ale i dziadka [emoji14]

Wszystkiego dobrego dla Taty !:**
Trzymam kciuki za synka, niech zrobi prezent dziadziusiowi ❤️

reklama
To powiem jeszcze, że jak bym miała własny ogród, to bardzo szybko z "dzieciami" byśmy siedzieli na zewnątrz, dopóki temperatura nie była by za wysoka. Jestem dzieckiem wychowanym na świeżym powietrzu i nie wyobrażam sobie latem siedzieć zamknięta w domu, no chyba że bym musiała... np. ten pobyt w szpitalu, pot z człowieka strumieniami leci, ale nie, okien nie wolno otwierać, bo księżniczkom dupki zmarzną... tylko uchylone okna, na czteroosobowej sali, dramaturgia [emoji14]

Tak. Polecam porodówkę, jeszcze z takim ciepłym personelem w szpitalu się nie spotkałam. Jak podchodziłam do wywołania, nie raz na sali obok rodziła inna kobieta i jak słyszałam doping z ich strony, to byłam mile zaskoczona. Bo dziewczyna rodzi, krzyczy, że nie da rady, krzyczy z bólu, a położna spokojnym głosem, że da radę, że pięknie to robi, że brawo, i tak dalej. Zainteresowanie ze strony lekarzy tak samo. Łażę z tą pompą, moją przyjaciółką i idzie lekarz i pyta się "jak tam?"... a gościa widzę pierwszy raz na oczy. Na moje słowa, że jak stoję, to mnie nic nie boli, podkręcił mi oxy. Sam zabieg cięcia też przeprowadził mi doktorek, który wytłumaczył jak krowie na rowie dlaczego, po co i na co. W ogóle to mnie tam wszyscy dopingowali w tym moim podchodzeniu do rodzenia.
Dzieki za opinie :) w internecie jak czytam to mozna sie wystraszyc, takie rzeczy :)

Do góry