reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ogólnie całą morfologię mam w tej ciąży w normie. Ani razu nie miałam złych wyników.

Ja na wizycie też zawsze super i ciśnienie i puls. Te upały chyba tak działają na mnie ale nie muszę nic męczącego robić , żeby nagle dostać takiego tętna. Wczoraj owszem za długo byłam na nogach bo wyszłam z Natalką na rower i co zakręt to kogoś znajomego spotkałam i stałam i gadałam. Na koniec już ledwo weszłam do domu teściów i tam musiałam się położyć bo nawet siedzieć nie mogłam. Myślałam , że zjadę z krzesła. Dzisiaj to samo uczucie ale prosto poszłyśmy do dziadków, jakieś 200 metrów tylko. A po południu siedziałam na bujaku, już było chłodniej i bardziej rześko bo gdzieś bokiem burza przeszła, a mimo to serce zaczęło walić i mnie siły opuściły aż musiałam się położyć na nim..

Ja po skończeniu karmienia miałam jeszcze ponad pół roku mleczko w piersiach i po tym czasie cyce niestety zrobiły się takie puste i miękkie..

Ja pamiętam jak byłam na jednej z pierwszych wizyt w ciąży z córką i mój gin mi mówi że się teraz zbadamy , a ja do niego , to mam się rozebrać? A on mówi , że okulistą nie jest to w oczy mi nie będzie zaglądał☺ teraz też do niego chodzę i na każdej wizycie można się pośmiać. Na szczęście☺

Klaudia odpuść trochę bo się chłopak zacznie jąkać albo jakiejś nerwicy nabawi☺
Poczekaj zaraz będziesz miała w domu wszędzie małe łapki poodbijane to Ci się odechce czepiania o kropelkę na podłodze.

Na chrzciny jak znalazł☺

Im mniej wiesz tym lepiej śpisz. Ja też zdążyłam doczytać i mam ochotę w ogóle wypisać się z jakichkolwiek grup na fb.. albo i z całego fb..

Ja myślę , że na swoich żon to już nie patrzą☺ tylko działają☺
Wiesz, ja nie z tych co panikuja i mysla i znow panikuja ;) :*

Ja już wyliczam kiedy będę w stanie wrócić do pracy [emoji23]
No i kiedy? Pewnie początek wrzesnia? Fajnie Ci że masz wolny zawód taka odskocznia od zajmowania się dzieckiem. Ja to chyba z moim charakterem muszę sobie jakieś zajęcia znaleźć, jakiś sport czy kurs żeby chociaż na trochę wyjść z domu bez dziecka.

Dzień dobry w piątek.
Ja po nocce cała obolała. Za jakieś pół godziny zwloke się z łóżka i zacznę odkurzac i podłogi myć. Żyje naczynia itd. Dziś jednak luzniejszy nieco dzień z racji piątku.
Miłego dnia dla was. Żadnych przedwczesnych porodów, jak już tylko te donoszone poprosimy :)
@klaudiaa975 Dziś twój termin prawda? :)

No i kiedy? Pewnie początek wrzesnia? Fajnie Ci że masz wolny zawód taka odskocznia od zajmowania się dzieckiem. Ja to chyba z moim charakterem muszę sobie jakieś zajęcia znaleźć, jakiś sport czy kurs żeby chociaż na trochę wyjść z domu bez dziecka.
Tak :) myślę że 3,5 tyg to wystarczająco by dojść do siebie na tyle by raz dziennie usiąść przy pazurach na godzinę, półtora :)

reklama
Do góry