reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie znoszę kupować spodni! Zawsze to sprawia, że wychodząc ze sklepu mam zepsuty humor i wrażenie że jestem jakąś pokraką. Nie wiem mam dodatkową nogę albo ogon i dlatego nic na mnie nie pasuje? W każdym razie jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to kupiłam szybko spodnie w C&A dość elastyczne tak, że leżały na mnie dość swobodnie, sięgają do pępka a nie biodrówki. No i jak za jakiś czas będzie problem z dopięciem to pójdę do krawcowej przerobić je na ciążowe :D Albo może sama spróbuję coś pokombinować w domu.
Ja juz od około 10 lat nie nosze spodni...bardzo żadko. Jesli musze założyć to czasami czarne eleganckie. Tak to wybieram legginsy, jegginsy....wszystko typu naciąganego. Jakbym miała teraz ubrać jeansy to chodziłabym jakbym miała pieluchę...taka lekko rozkraczona i wszystko by mnie cisło i drapało he he

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megalija, mam dokładnie tak samo jak Ty jak mam kupić spodnie to tracę humor a tym samym mój mąż traci humor bo zmuszam go, żeby ze mną jeździł. Spódnicę kocham kupować w każdej dobrze się czuje [emoji6]

Wiola1985, nie wiem czy lubisz ja jeszcze lubię pierożki z kaszą gryczaną i serem białym - pycha [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Megalija, mam dokładnie tak samo jak Ty jak mam kupić spodnie to tracę humor a tym samym mój mąż traci humor bo zmuszam go, żeby ze mną jeździł. Spódnicę kocham kupować w każdej dobrze się czuje [emoji6]

Wiola1985, nie wiem czy lubisz ja jeszcze lubię pierożki z kaszą gryczaną i serem białym - pycha [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem szczerze że takiej wersji nie jadlam.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

To macie jak moja prawie 6 latka tylko sukienki i getry,no jeszcze latem spodenki,ale to ja wole jej wkladac bo to chlopczyca po drzewach lazi[emoji1]

Sent from my MB5012 using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
A o jakim daniu mowa?
"Pierogi z białej kapusty i sera, gołąbki z ziemniakami, knedle (ciemne kluski z tartych ziemniaków z białym serem...zwane też mamałygą)" ciasto naleśnikowe z kapustą"
Być może te potrawy są bardziej lokalne, ale nie na całym Podkarpaciu się z nimi spotykamy[emoji4]
Pierogi z kapustą i cebulką jak najbardziej, ale już bez sera, gołąbki z ryżem i mięsem i kopytka (puree wymieszane z mąką podane w formie paluszków). Aż zgłodniałam od tych opowieści[emoji492][emoji487][emoji4]

"Pierogi z białej kapusty i sera, gołąbki z ziemniakami, knedle (ciemne kluski z tartych ziemniaków z białym serem...zwane też mamałygą)" ciasto naleśnikowe z kapustą"
Być może te potrawy są bardziej lokalne, ale nie na całym Podkarpaciu się z nimi spotykamy[emoji4]
Pierogi z kapustą i cebulką jak najbardziej, ale już bez sera, gołąbki z ryżem i mięsem i kopytka (puree wymieszane z mąką podane w formie paluszków). Aż zgłodniałam od tych opowieści[emoji492][emoji487][emoji4]
Mamałyga to nie czasem pacypoly? U mnie tak je nazywano jadłam je na slodko i słono i myślałam o nich nawet dzisiaj ale tylko moja babcia z mamą potrafią je zrobić ewentualnie jedną mini restauracyjka w Mielcu je serwuje
Wszystko bym oddała zeby je teraz dostać

DSC_0001.JPG
DSC_0003.JPG
DSC_0002.JPG
Ja juz po wizycie. Wszystko w porządku jest. Dzidzia strasznie się wierciła. Ale niestety nie chciała się pokazać więc na poznanie płci musze poczekać do 8 marca na usg polowkowe. Maluszek ma już 7 cm. Serduszko 140 ud/min, NT 1,4 mm,
bobas był w super humorze tak się uśmiechał aż buzia otwarta :-)wg usg dzidzia starsza i termin przesunął się na 25 lipiec :-)usg miałam robione przez to i przez to :-D

Załączniki

• DSC_0001.JPG
    DSC_0001.JPG
    736,9 KB · Wyświetleń: 1 071
  • DSC_0003.JPG
    DSC_0003.JPG
    638,2 KB · Wyświetleń: 928
  • DSC_0002.JPG
    DSC_0002.JPG
    759,5 KB · Wyświetleń: 959
reklama
Hezycie mój dzidzia urósł ;) ma 3,3 cm z om 10+5 z usg 10+1 ;)
Jestem szczęśliwa ;)
Taki wircipieta że nie mogła go moja doktorka uchwycić by zmierzyć :p Michał do nas ;) kość notowania ładnie się wykształcila. Serducho bije mocno :) teraz czekamy do 31 i by urusls nasz bobas do 4,5 cm ;P
Kciuki się przydały :*

Cieszymy sie razem z Toba. Ja 31 tez mam wizyte. Mam nadzieje ze bedzie dobrze

Do góry